در حالی این روزها در مجامع عمومی و صحن مجلس بحث بر سر اجرای طرح حمایتی مجلس برای کالاهای اساسی است که گمانهزنیها برای واریز وجه نقدی و یا تخصیص کالا برگ به خانوادههای نیازمند وجود دارد؛ اما برخی کارشناسان بر این عقیدهاند که گره کار، به گونهای دیگر باز میشود.اگر تنظیم بازار به درستی انجام شود دیگر ما اصلا نیازی به اینکه کوپن بدهیم و یا یارانه پرداخت کنیم و دنبال این باشیم که آخر هر ماه با وجود تمامی مشکلات و منابع محدود دولت و کاهش درآمدزایی دولت از منابعی که داشت، پول جمع کنیم و یارانه بدهیم؛ حال بماند که باید در مرحله بعدی، افراد واقعی نیازمند را شناسایی کند و کوپن کالاها را به آنها پرداخت کند.
رئیس انجمن برنجفروشان مازندران با بیان اینکه اصناف هیچ قدرت اجرایی در برخورد با متخلفان ندارند، گفت: قوانین نظام صنفی به گونهای است که دست و پای اتحادیه و صنوف را در برخورد با تخلفات بسته است و تا بخواهد سیر ادرای طی شود، کار از کار میگذرد.
سالهاست که روز برای کشاورزان نو میشود، اما روزیشان در جیب دلالان دود میشود، سالهاست زیر آفتاب سوزان، دست و رویشان سیاه میشود اما آخر کار، رویشان پیش خانوادهشان، سفید نمیشود، سالها ست که زحمتشان، پای واردات بر باد میرود اما همتشان برای سال بعد کم نمیشود..
پاییز؛ فصل رسیدن انارهای سرخ است؛ و انار، چه دل خونی دارد از رسیدن ....! و این حکایت این روزهای باغداران است:«همچون انار خون دل از خویش میخوریم»...
این روزها کمبود و گرانی روغن به مهمترین دغدغه خانوارهای ایرانی مبدل شده است و در ادامه گرانیهای سریالی، حالا نوبت به این کالای اساسی و پر مصرف نیز رسیده است؛ هر چند مشخص نیست که از گرانی روغن، سبیل چه کسانی قرار است چرب شود اما این تنشها دارد سبد خرید مردم را کوچک و کوچکتر میکند؛ کمی به فکر مردم باشیم...
طی هفتههای اخیر، قیمت گوشت قرمز به یکباره سر به فلک گذاشته است و نه حال مردم خوب است نه حال بازاریها؛ گوشت هم کمیاب شده است و هم گران؛ این یعنی نه کسبه چیزی دارد که بفروشد و نه مردم قدرتشان به خرید گوشت میرسد...
یک ماهی از شروع صید ماهی در دریای خزر میگذرد و به گفته صیادان اوضاع صید بر وفق مراد نیست؛ وضعیت صید ماهیان نسبت به سالهای قبل روند کاهشی داشته و این برای صیادان، خبر خوبی نیست.
در حالی بیشتر از ۶۰ روز از افتتاح ویدئو کنفرانسی بزرگترین کارخانه امدیاف مازندران توسط رئیس جمهور با آن همه کبکبه و دبدبه نمیگذرد که چرخ تولید این کارخانه متوقف شده است و گویا خیز متولیان امر برای جهش از روی موانع تولید، کافی نبوده است.
اختلاط برنجهای مرغوب شمال با برنجهای خارجی و داخلی تنها برای دوزار، سه شاهی بیشتر، از سوی برخی سودجویانی صورت میگیرد که با دستبرد به دسترنج کشاورزان، برای خود از جیب مردم و اعتبار کشاورزان، کیسه میدوزند و این ولع ناتمام، رنجی است که گویا پایانی ندارد
برخلاف وعدههای سر خرمن بورسی دولت که به مردم اطمینان میداد سرمایه خود را با اطمینان خاطر به دست بورس بسپارند، اما این روزها و هفتهها، مردم از عدم حمایت دولت از بازار سرمایه، بسیار گلایهمندند و این گلایهها موجب کمرنگ شدن اعتماد عمومی به بازار سرمایه شده است.
گرانی چندین و چند برابری کود و سموم کشاورزی طی سالجاری موجب شد تا با افزایش سرجمع هزینههای تولید برای کشاورزان، دیگر فعالیت آنها صرفه اقتصادی نداشته باشد و عرقشان خشک نشده، خرمن خرمن دسترنجشان در آتش بی تدبیریها بسوزد.
بازار افسارگسیخته خودرو در حالی هر روز به فتحی تازه از قیمتهای نجومی میرسد که از یکسو، مردم در بلاتکلیفی برای فروش و خرید هستند و از سویی دیگر، اهرمهای بازدارنده و نظارتی دولت همچون سایر بخشها در این مقوله هم کارساز نیست و دنده عقب بازار خودرو، جا نمیرود.
حذف سودهای مركب، درخواست تسهيلات و امهال براي تسويه حساب بدهی از جمله مهمترین مطالبات عمده واحدهای توليدی در سراسر کشور است که حل این موضوعات، سنگ بزرگی را از جلوی پای تولیدکنندگان برای جهش تولید، بر خواهد داشت.
فقدان کشتارگاه در شرق مازندران، سالها است که مردم و قصابان این منطقه را میآزارد و کشتار غیرمجاز، تهدید سلامت، هزینه مضاعف و قیمت نامتعارف، پیامدهای سوء این محرومیت چند ساله است.
سیاستهای حمایتی دولت از بخش کشاورزی به ویژه در تولید برنج، سالها است که میلنگد و واقعا با این پای لنگ، نمیشود به تنظیم بازار، امیدی داشت؛ چرا که سودجویان حالا نه چند قدم بلکه چند ده قدم از دولتیها جلوترند و هر چه دولت دست دراز کند، دستش به مخلان بازار نمیرسد.