سودجویان و مافیای برنج که سالهای سال در بدنه وزارتخانههای مرتبط باواسطه یا بیواسطه دخل و تصرف دارند، بهاشکال متعدد به واردات این محصول دست میزنند.
15 آبان 1403
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس از اختصاص ارز ترجیحی جهت واردات برنج انتقاد کرد؛
رصد بازارهای برنج به ویژه در مازندران و گیلان نشان از افزایش قیمت ارقام داخلی و خارجی دارد و برای اوضاع بازار برنج اینروزها دلایل مختلفی عنوان شده است؛ علیرغم تصمیمات دولتمردان برای برقراری تعادل در بازار، اما علت اصلی نوسانات بازار برنج چیست؟
رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان این که ۶۵ درصد بذرهای مصرفی در کشاورزی زراعی توسط کشاورزان استان تولید و تامین می شود، گفت: امسال با هدف اطمینانبخشی برای تامین بذور با کیفیت، ۱۰ دستگاه پیشرفته به صورت رایگان بذرهای کشاورزان را بوجاری شده تحویل می دهد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: میزان تولید برنج در مازندران و دیگر استانها به حدی رسیده که امسال نیاز چندانی به واردات این قلم غذایی راهبردی به کشور نداریم.
وزیر جهاد کشاورزی مصوبه شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاست های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی درخصوص قیمت تضمینی انواع برنج برای سال زراعی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ را ابلاغ کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: با اعلام نرخ خرید تضمینی برنج از سوی دولت تحرک خوبی در بازار عرضه و تقاضای این محصول راهبردی در شمال کشور ایجاد شد.
عضو ناظر بر شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی با بیان این که، پس از رایزنی های مستمر کف قیمت برنج داخلی اعلام شد، گفت: این ارزش گذاری برای شالیکاران مازندرانی و دیگر نقاط کشور برای برنج پر محصول و طارم محلی از سوی مسوولان امر در سطح ملی به تصویب رسید و قابل اجرا است.
09 مهر 1403
معاون وزیر صمت با دبیر ستاد تنظیم بازار مکاتبه کرد؛
معاون وزیر صمت در نامه ای به دبیر ستاد تنظیم بازار ضمن اشاره به رسوب برنج در گمرکات اعلام کرد که در صورت تداوم این وضعیت احتمال بروز بحران در بازار برنج وجود دارد.
08 مهر 1403
جلسه شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی برگزار میشود؛
جلسه شورای قیمتگذاری محصولات اساسی کشاورزی بر اساس معمول هر هفته، دوشنبه ۹ مهر ماه در محل وزارت جهاد کشاورزی برگزار میشود تا درباره نرخ خرید تضمینی برنج کیفی چانهزنی شده و قیمت تعیین شود.
به گفته رییس اتحادیه برنجفروشان شهر بابل برنجکاران مازندرانی نیمی از محصول امسال را فروختهاند و فعلا قصد فروش نیمی دیگر را ندارند؛ زیرا آنها هم به این نتیجه رسیدهاند که برنج در ماههای پیش رو افزایش قیمت خواهد داشت.
مسوول برنج سازمان جهادکشاورزی مازندران از برداشت محصول شالی ۲۰۶ هزار هکتار معادل ۹۶ درصد از سطح ۲۱۵هزار هکتاری استان خبر داد و گفت: ۹۸ درصد شالی به صورت مکانیزه و با کمباین های مخصوص درو شالی انجام شده است.