عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه باید برنج با قیمت متعارف از کشاورز خریداری شود، گفت: پیگیر مشکلات کشاورزان هستیم که در این زمینه برنج کشاورزان با قیمت متعارف خریداری شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزیر کشور در بازدید از طرح های کشاورزی مازندران، گفت: برنجکار شمالی نباید متضرر شود و دست سوداگران از بازار برنج باید کوتاه شود.
نماینده مردم قائمشهر با اشاره به مشکلات در زمینه تولید برنج اعم از کود و سم، بالارفتن هزینه آب بها ، هزینه بالای ماشین آلات و دستمزد، گفت: آیا این مشکلات کم است که با واردات بی رویه و بی برنامه و غیر منطقی برنج، مشکلات کشاورزان را بیشتر میکنیم.
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: در بحث برنج امسال هزینه کشت براساس قیمت افزایش داشت ولی قیمت فروش افزایش پیدا نکرد و این مسئله ممکن است کشاورز را بیرغبت کند و متضرر بشود که نیازمند تدبیر است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران، با اشاره به خریداری حدود 1500 تن برنج ندا و شیرودی از مراکز طرف قرارداد، گفت: با پیگیریهای به عمل آمده تاکنون، 35 میلیارد تومان از مطالبات مراکز طرف قرارداد تحویل برنج پرمحصول پرداخت شد.
11 شهریور 1402
کاهش ۳۵ هزار تومانی قیمت عمده فروشی برنج نسبت به شهریور ماه سال گذشته؛
کاهش حدود ۳۰ تا ۳۵ هزار تومانی قیمت عمده فروشی برنج طارم محلی و هاشمی نسبت به شهریور ماه سال گذشته در حالی است که همچنان بازار برنج در رکود به سر می برد و شالیکاران به شدت نسبت به این موضوع دغدغه دارند.
نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه دولت میتوانست با خرید خود حامی کشاورزان باشد و در کنار کشاورزان قرار گیرد، گفت: با توجه به ریزهزینهها و هزینههای پنهان قیمتگذاری یک کیلو برنج حدود ۶۰ تا ۶۵ تومان سودی برای کشاورز ندارد که رنج فراوان در مسیر به ثمر رسیدن برنج تحمل میکنند.
منصورعلی زارعی با بیان اینکه دهها هزار تن برنج تولیدی کشاورزان مازندران هنوز در انبارها قرار دارد؛ گفت: تولیدات برنج، مرکبات و طیور مازندران بهخاطر بیتدبیری مدیران استانی و دولت زیر ضربه قرار گرفته است.
امام جمعه موقت مرکز مازندران با اعلام اینکه از هماکنون باید برای فروش مرکبات و برنج سال آینده تولیدی استان برنامهریزی لازم را داشته باشیم، گفت: اینکه کشاورز و باغدار با وجود زحمت محصول روی دستش بماند، درست نیست.
برداشت محصول شالی از ۲۰۹ هزار هکتار شالیزارهای مازندران در حالی به بیش از ۲۰ درصد رسیده که طبق بررسی میدانی همچنان برنج در شالیکوبی ها انبار شده و بی رونقی بازار سبب دلسردی شالیکاران شده است.