هر چند یکی از ملزومات تحقق اقتصاد مقاومتی خودکفایی از وابستگی بازار و اقتصاد کشور به تغییرات نرخ ارز و صدمان و نوسانات حاصل از این امر است، اما در روزهای پایانی سال، دلار یک تنه توانست تمام مبادلات و تلاشها را بر هم زد و به مسئولان اجرایی گوشزد کرد باید برای تحقق اقتصاد مقاومتی، عزمشان را جدیتر کنند.اگرچه بسیاری از اقلام بهطور مستقیم به نرخ ارز وابسته است، اما افزایش قیمت دلار بهطور غیر مستقیم بر بازار تاثیرگذار است.
تا زمان بازگشت دولت به ظرفیتهای داخلی و رسیدن به این باور و اعتقاد نسبت به استعدادهای بینظیر کشور و قطع امید از بیگانگان مخصوصاً از دشمنان انقلاب، قصه پرغصه معضلات همچنان قابل تکرار است.
اهمیت فضای مجازی و رسانهها به حدی زیاد است که در کشور اماکنی نظیر پلیس فتا برای حفظ و حراست از امنیت این فضا تشکیل شدند، اما آیا این نهاد بهتنهایی میتواند تمام آسیبهای اجتماعی را کنترل کند؟
بنا بر یک قاعده نانوشته، میل به افزایش قیمت در چنین ایامی سر باز میکند و این معضل همواره در مناسبتهای مختلف به گونههای مختلف اتفاق میافتد؛ که این یک تلنگر جدی برای دستگاههای نظارتی استان محسوب میشود تا از همین حالا فکری برای بازار شب عید پیشرو کنند.
مازندران سالانه با تولید نزدیک به ۱۶ هزار تن ماهی سردآبی قزلآلا یکی از سه استان برتر کشور در تولید این نوع ماهی بوده این در حالی است که صنعت آبزی پروری در استان صنعتی خاموش ولی بالقوه است.
لوازمالتحریرو نوشتافزاری که کودکان استفاده میکنند دقیقاً مانند اسباببازیها و وسایل دوستداشتنیشان است، پس اینکه در کجا و چگونه ساخته و چه تصویری بر آن حک شده و چه پیامی به کودکان ما منتقل میشود، بسیار اهمیت دارد.
بازار داغ مصرف لوازم بهداشتی و آرایشی از یکسو و عدم تطابق تولیدات داخلی با نیاز کشورباعث شده محصولات تقلبی و قاچاق در پوشش «برند» های معتبر، بازار نه تنها مازندران بلکه کشور را قبضه کند.
امیدواریم در سالی که با شعار اقتصاد مقاومتی آغاز شد، پایانش هم رنگوبوی خوشی برای کشاورزان داشته باشد؛ کشاورزانی که بهعنوان طلایهداران اقتصاد مقاومتی در استان، چشم امیدشان به حمایت مسئولان دستگاههای دولتی است. مسئولانی که این روزها با تصمیمشان، ته دل کشاورزان را که هیچ، جیبشان را هم خالی کردهاند!
طبق تصویب ستاد تنظیم بازار افزایش ۱۵ درصدی قیمت نان از ابتدای آذر در تهران اعمال میشود و برای شهرستانها و استانهای دیگر، طبق روال چند سال اخیر، استانداریها و فرمانداریها تصمیم میگیرند.
قصه تخريب اراضي كشاورزی، ساحل و جنگلخواری، قصه امروز و دیروز نیست. به هر نقطه از اين استان كه نگاه میكنيد، ويلاهای بزرگ و كوچک رنگارنگی را میبينيد كه جای شاليزارها و جنگلهای رويايی را گرفتهاند.
تداخل صنفی یکی از مهمترین مشکلات اصناف مازندران به شمار میرود که به اشکال مختلف بروز و ظهور کرده است. معضلی که در نبود نظارت کافی مسئولان و دستگاههای ذیربط، روز به روز شکل پیچیدهتری به خود گرفته و روند رو به رشدی داشته است.
طی چند ماه گذشته شاهد افزایش قیمت برنج در بازار بودیم بهطوریکه در برخی موارد تا 17 هزار تومان نیز رسید.
گسترش فروشگاههای بزرگ و زنجیرهای درمازندران، بدون اتخاذ تمهیدات و پیشبینیهای لازم در کنار محدودیتهای موجود در استان، موجب فاجعهای صنفی، طی سالیان آتی خواهد شد که کمترین پیامد آن تعطیلی خردهفروشان و بیکاری تعداد قابل توجهی از کسبه و بازاریان استان خواهد شد.
بیش از دو سال از اصلاحیه قانون نظام صنفی و حذف قانون رعایت الزام حدود صنفی میگذرد؛ این تصمیم که با هدف رقابت واحدهای صنفی و ایجاد اشتغال اجرایی شده است، موجبات مشکلات فراوانی را برای متصدیان واحدهای صنفی به ویژه در استان مازندران فراهم آورده است.