مصداق این ادعا، نخستین جشنواره کباب و ماهی در محل جمعه بازار جویبار آن هم در نخستین روزهای سال ۱۴۰۴ بود که اتفاقا از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان "سرمایه گذاری برای تولید" نامگذاری شده است، که خوشبختانه با استقبال قابل تحسین افکار عمومی و فعالین بازار مواجه شد.
آمارهای غیر رسمی نشان داده در ۲۴ ساعت برگزاری این رویداد فرهنگی، اقتصادی و هنری بیش از ۱۵ هزار نفر از آن بازدید کردند و از نزدیک با این میراث معنوی به جا مانده از حدود دو قرن قبل آشنا شدند به گواه بسیاری از مردم محلی و فعالان اقتصادی و کسبه بازار، این تدبیر شایسته گامی محکم برای شناساندن مولفه های ناشناخته این فرصت کمتر مورد توجه، بود.
اولین قدم برای هر نوع سرمایه گذاری، داشتن دانش کافی، مهارت اقتصادی و بینشی روز آمد است که می تواند به سرمایه گذاران و تصمیم گیران و سیاستگذاران بویژه مدیران تراز اول و تاثیر گذار، نقشه راه و چشم انداز روشنی را ترسیم کند و قطعا یکی از اهداف بلند مسوولان فعلی شهرستان جویبار که از دل این جشنواره می توان بیرون کشید این است که، بازاری با قدمت بیش از دویست سال که می تواند هر هفته پذیرای چند هزار مسافر و خریدار یا مصرف کننده کالا و خدمات عرضه شده در بازار بویژه بخش سنتی کباب آن باشد.
از سویی این بازار قدیمی و سنتی که در دل شهر جویبار قرار دارد محل ارتزاق پنج هزار نفر به صورت مستقیم است و گردش مالی چند ۱۰ میلیاردی دارد و موید ظرفیت های خارق العاده آن است.
تمامی سالهای اخیر مسوولان محلی خواسته یا ناخواسته، به سادگی از کنار آن گذشتند که امیدواریم دیگر مسوولان شهری از جمله شهرداری و شورای اسلامی شهر جویبار بعنوان متولی ساماندهی آن، بتوانند برنامه جامع و مدونی را برای ساماندهی و حل برخی مشکلات موجود آن، ارایه کنند.
صرف برگزاری جشنواره شاید به ظاهر به منظور ایجاد شور و نشاط اجتماعی در ایام نوروز و جذب مسافر برای رونق همه کسب و کارهای آن باشد اما نباید از کنار این روز بازار هفتگی به عنوان یک منبع درآمد پایدار شهری، به سادگی گذشت.
جمعه بازار جویبار، نشتارود، بازار امامزاده شاه رضا درروستای پهناب جویبار، پنجشنبه بازار جاده قدیم آمل، بابل، بهمنیر و امامزاده ابراهیم بابلسر، چهارشنبه بازار قائمشهر، سه شنبه بازار میر بازار بابلسر، بازار قلعه گردن و خرم آباد بازار مشترک ۲ روستا در تنکابن و یکشنبه بازار دوازده چشمه آمل از بازارهای سنتی مازندران هستند.
اما در این میان آنچه بیشتر از ویژگی قدمت جمعه بازار جویبار را در میان مردم ماندگار تر کرده است و یک میراث معنوی مازندران به شمار می رود عرضه و فروش محصولات و تولیدات صنایع دستی مختص این استان است که ویترینی رنگارنگ برای خریداران ایجاد کرده است.
جمعهبازار جویبار که یکی از قدیمیترین بازارهای محلی شمال ایران به شمار میآید هرچند که در کل سال حال و هوای خاصی دارد این بازار که مرداد ۱۴۰۲ با شماره ۲۰۴۷ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده، معمولا به عنوان یک جاذبه اجتماعی مورد توجه مسافران و گردشگران هم هست و سالها همزمان با برپایی این بازار با همان سبک و سیاق سنتی اجرای برنامه های تفریحی، فرهنگی و ورزشی همچون کشتی لوچو و پخت کباب گاو میش به عنوان جاذبه میراثی در این بازار برقرار است.
جمعه بازار در ابتدای ورودی شهر جویبار نزدیکی رودخانه سیاهرود و نزدیکی پل جمعه بازار جویبار (خشت پل) مربوط به دوره قاجار قرار دارد. بازاری تاریخی که بصورت هفتگی هر جمعه برپا می شود و قدمت آن به یک قرن می رسد.
**فرماندار شهرستان جویبار
انتهای خبر/
ارسال دیدگاه