ضرورت شکل‌گیری کارگروه استانی مرغ و تخم‌مرغ در مازندران/تک‌نرخی شدن مرغ، بازار را از سردرگمی خارج کرد
رئیس اتحادیه صنف مرغ و تخم‌مرغ مرکز مازندران،:

ضرورت شکل‌گیری کارگروه استانی مرغ و تخم‌مرغ در مازندران/تک‌نرخی شدن مرغ، بازار را از سردرگمی خارج کرد

رئیس اتحادیه صنف مرغ و تخم‌مرغ مرکز مازندران، ضمن اشاره به وضعیت قیمت‌ها و چالش‌های بازار مرغ و تخم‌مرغ، بر ضرورت تشکیل کارگروه استانی و حضور نمایندگان صنفی در جلسات استانی و شهرستانی تنظیم بازار تاکید کرد.

به گزارش مازنداصناف، مجتبی تلمادره، رئیس اتحادیه صنف مرغ و تخم‌مرغ مرکز مازندران، در گفت‌وگو با خبرنگار ما به بررسی آخرین وضعیت بازار مرغ و تخم‌مرغ در استان پرداخت و گفت: تک نرخی شدن مرغ بسیار شرایط را برای همه فعالان حوزه مرغ از تولیدکننده تا توزیع و عرضه کننده مطلوب کرد و تکلیف برای همه روشن و شفاف شد.

وی افزود: تک نرخی شدن موجب شده تا قیمت مرغ در تمامی مراکز عرضه و فروش در جای جای استان مازندران، یکسان شود و دیگر شاهد دو یا چند نرخی بودن قیمت مرغ در بازار نباشیم.

رئیس اتحادیه صنف مرغ و تخم‌مرغ مرکز مازندران، خاطرنشان کرد: قیمت کنونی مرغ در بازار، ۱۳۵ هزار و  ۷۰۰ هزار تومان است که این رقم نیز، با توجه به افزایش هزینه‌های تولید و نیز علوفه و دام، در نهایت برای تولیدکننده، مقرون به صرفه نیست و باید سیاست‌های کلان کشور به‌گونه‌ای باشد که با  قیمت‌گذاری صحیح نهاده‌ها و  هزینه‌ها، می‌بایست تولید را جذاب و مقرون به صرفه کرد؛ چرا که مرغداران در صف نخست سنگر تولید قرار دارند.

 

     

تلمادره  با اشاره به چالش‌های حمل و نقل و توزیع مرغ، اعلام کرد: حمل و نقل مرغ با کسری بار و هزینه‌هایی همراه است که این هزینه‌ها باید به شکل منطقی و به صورت کارشناسی دیده شود؛ البته در این راستا، نظارت بر کشتارگاه‌ها بسیار کلیدی و موثر است.

وی همچنین به اهمیت هماهنگی میان تولیدکنندگان، انجمن‌های صنفی و سازمان‌های موثر در تصمیمات تنظیم بازار اشاره کرد و گفت: متأسفانه در استان علیرغم تعدد فراوان متولیان و دست‌اندکاران بازار مرغ از تولیدکننده، مرغدار و کشتارگاه گرفته تا اتحادیه استانی مرغداران، انجمن‌های استانی و اتحادیه‌های صنفی و همچنین دستگاه‌های متولی شامل جهادکشاورزی، سازمان صمت و غیره، اما باید بگوییم که هماهنگی کافی بین این نهادها وجود ندارد و به همین دلیل بازار با مشکلاتی روبه‌روست.

    

رئیس اتحادیه صنف مرغ و تخم‌مرغ مرکز مازندران، بر لزوم تشکیل یک کارگروه استانی ویژه اتحادیه صنف فروشندگان مرغ و تخم‌مرغ تاکید کرد و افزود: این کارگروه باید به عنوان نماینده این صنف، در تمام جلسات تنظیم بازار استانی و شهرستانی، حضور داشته باشد و مسائل و مشکلات بازار را بررسی و راهکارهای تخصصی ارائه دهد.

 

      

تلمادره عنوان کرد: نقش اتاق و اتحادیه‌های صنفی در سیاست‌گزاری و تصمیم‌گیری‌های بازار، کمرنگ است و نیاز است در جلسات تنظیم بازار، نمایندگان صنفی بسیار پررنگ‌تر دیده شوند؛ چرا که بهترین نظرات کارشناسی در خصوص بازار و چالش‌های آن، توسط خود متولیان صنفی بازار، لمس و ارائه می‌شود.

وی تاکید کرد: مرغ و تخم‌مرغ جزو کالاهای اساسی و پرمصرف است و لذا تنظیم بازار این محصول بسیار در استان گردشگرپذیری چون مازندران، حائز اهمیت است.

رئیس اتحادیه صنف مرغ و تخم‌مرغ مرکز مازندران تصریح کرد: در دوران جنگ ۱۲ روزه شاهد مدیریت موفق بازار مرغ و تخم‌مرغ با ورود مستقیم فرماندار ساری و مسئولان جهاد کشاورزی شهرستانی و همدلی میان تمام رتجیزه تولید و عرضه بودیم که باید از این تجربه موفق، در شرایط عادی کنونی، بهره بگیریم.

وی در پایان درباره بازار تخم‌مرغ نیز گفت: در حال حاضر، قیمت تخم‌مرغ نیز با ثبات است و کمبودی در عرضه وجود ندارد، قیمت هر شانه تخم‌مرغ بین ۱۶۰ الی ۱۸۰  هزار تومان است که وضعیت مناسبی را نشان می‌دهد.

انتهای خبر/

 


ارسال دیدگاه