ادامه سیطره رکود بر بازار معاملات و ساخت‌وساز در مازندران تا استیصال مشتریان برای انتخاب

ادامه سیطره رکود بر بازار معاملات و ساخت‌وساز در مازندران تا استیصال مشتریان برای انتخاب

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">نوسانات قیمتی و افزایش ریسک در بازار معاملات موجب افزایش ترس و نگرانی مردم از خرید و فروش مسکن در بازار شده است؛ به گونه&zwnj;ای که طی سال&zwnj;جاری در مقایسه با سال قبل نزدیک به 50 درصد معاملات ساختمانی کمتر شده است.</span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ محمد فیروزیان در گفت‌وگو با خبرنگار ما در خصوص وضعیت ساخت‌وساز در استان با گذشت بیش از 10 ماه از سال‌جاری و نیز پس از کاهش نسبی قیمت دلار در بازار گفت: همچنان درگیر رکود در بخش ساخت‌وساز مسکن هستیم.

وی افزود: مهمترین عوامل این رکود، به همان نوسانات ارزی و اثرات آن بر بازار ساخت‌وساز به‌ویژه افزایش چند برابری مصالح ساختمانی و صنایع وابسته به آن بر می‌گردد که در کنار کاهش قدرت خرید مردم، با افزایش ریسک ساخت‌وساز موجب رکود در این صنعت شده است.

عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران تصریح کرد: به طور متوسط در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، بر اساس آمارهای غیر رسمی، با کاهش 30 تا 35 درصدی صدور پروانه در مازندران مواجه هستیم.

محمد عرب خزائلی نیز در خصوص بازار معاملات مسکن طی سال‌جاری اظهار کرد: علیرغم کاهش دلار، شاهد گستره رکود بر بازار معاملات طی سال‌جاری بودیم.

وی ادامه داد: نوسانات قیمتی و افزایش ریسک در بازار معاملات موجب افزایش ترس و نگرانی مردم از خرید و فروش مسکن در بازار شده است.

عضو هیئت مدیره اتحادیه املاک مرکز مازندران تأکید کرد: طی سال‌جاری در مقایسه با سال قبل نزدیک به 50 درصد معاملات ساختمانی کمتر شده است.

عرب خزائلی بیان کرد: با کاهش معاملات ساختمانی، شاهد افزایش اجاره‌نشینی و رهن در سطح استان هستیم.

به گفته وی، در پی افزایش قیمت مسکن، قیمت اجاره نشینی نیز افزایش پیدا کرده است و گرانی اجاره‌ چه در بخش مسکونی و چه در بخش تجاری، مردم را مستأصل کرده است.

عضو هیئت مدیره اتحادیه املاک مرکز مازندران متذکر شد: هزینه رهن، تقریبا برابر یک‌پنجم ارزش یک ساختمان است که متعاقبا وقتی قیمت آپارتمان بالا می‌رود، قیمت اجاره و رهن نیز افزایش می‌یابد.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه