کابوسی که برای آمریکایی ها حل نشده!

کابوسی که برای آمریکایی ها حل نشده!

<p style='text-align: justify;'><span style='font-family: Tahoma; text-align: justify;'>&nbsp;افزون بر شکار پهپادهای جاسوسی آر- کیو ۷۰ و اسکن ایگل، می توان به رهگیری و شناسایی هواپیمای بلند پرواز موسوم به گلوبال هاوک توسط پدافند هوایی کشورمان اشاره کرد که سنگین وزن ترین پهپاد عملیاتی کنونی در دنیا به حساب می آید.</span></p>

به گزارش مازند اصناف و به نقل از شبکه ی خبر - واقعیت این است که ردیابی، کنترل، ‌هدایت و در نهایت فرود موفقیت آمیز هواپیماهای بدون سرنشین فوق پیشرفته آمریکایی که دولت آمریکا و متحدانش را سردرگم کرده است، بدون شک دستاورد مهمی است که در سال های گذشته تنها گوشه ای از توانایی‌های ایران را به نمایش گذاشته است.

به اعتقاد بسیاری از کارشناسان مسائل راهبردی و متخصصان امور نظامی، پیشرفت در حوزه جنگ الکترونیک و فضای سایبری تعیین کننده نبردهای نظامی آینده خواهد بود.
در این راستا باید اذعان داشت، توانایی منحصر به فرد و قدرت پدافند هوایی و سامانه های راداری و الکترو اپتیکی نیروهای مسلح ایران در حوزه شناسایی، رهگیری و شکار هواپیماهای بدون سرنشین و جنگنده های راهبردی برد بلند و فوق پیشرفته به چنان سطحی رسیده است که می‌تواند با قدرت تمام به هر پرنده‌ ای در هوا و جنبنده‌ ای در زمین که خیال نزدیکی به مرزهای کشور را داشته باشند، اخطار داده و در صورت  لازم ، قاطعانه ترین برخورد را کند که نمونه‌های بارز آن را در سال های اخیر در زمینه رهگیری و شکار پیچیده ترین و گرانترین هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی که با اهداف جاسوسی جرأت ورود به آسمان ایران  را در برخی مناطق آبی و خاکی پیدا کرده بودند، به وفور دیده‌ اید.
 
گسترش مراکز پدافندی ایران از 100 نقطه در سال‌های اول انقلاب به 3600 نقطه در امروز، به کارگیری و استفاده از جدیدترین و پیشرفته ترین سامانه های راداری، دیده‌ بانی، شنود و موشکی برد بلند، کوتاه و متوسط، بهره گیری از شیوه های نوین در حوزه جنگ های الکترونیک و همچنین خودکفایی در این حوزه‌ها، اکنون پدافند هوایی ایران را به یکی از مقتدرترین و هوشیارترین دیده‌ بان‌های منطقه و جهان تبدیل کرده است که با قدرت تمام در راستای حفظ و تأمین و ارتقای امنیت مرزهای سرزمینی کشور فعالیت می کند.
پهباد
در این زمینه تنها کافی است، افزون بر شکار پهپادهای جاسوسی آرکیو 70 و اسکن ایگل به رهگیری و شناسایی جاسوسی بلند پرواز موسوم به گلوبال هاوک توسط پدافند هوایی کشورمان اشاره کرد که سنگین وزن ترین پهپاد عملیاتی کنونی در دنیا به حساب آمده است ، طوری که هزینه کل طرح ساخت و تولید آن در حدود 10  میلیارد دلار بوده است و اکنون نیز قیمت هر فروند از این پهپادها به همراه هزینه های عملیاتی آن به حدود 222  میلیون دلار رسیده و آن را به گران ترین پهپاد عملیاتی جهان بدل کرده است.
اخطار هوایی به پهپادهای فوق پیشرفته آرکیو4 و ام کیو1 و همچنین جمع آوری اطلاعات و اسناد و صدای خلبان هواپیمای آمریکایی یو2 و در کنار این ها رصد شبانه روزی پرواز هواپیماهای آمریکا بر فراز پاکستان و افغانستان توسط نیروهای ایرانی که نشریه پاکستانی نیشن در گزارشی به آن اشاره داشته است را نیز باید به فهرست بالا اضافه کرد که هر یک آشکارا قابلیت های خارق العاده ایران به عنوان کشوری برتر را در حوزه جنگ الکترونیک و سایبری به نمایش می گذارد.
سؤالی که در اینجا به ذهن می رسد، چگونگی  شناسایی، رهگیری و همچنین شکار پهپادهای ریز و درشت آمریکایی است که برخلاف اصول و مقررات شناخته شده حقوق بین الملل به مرزهای آبی و خاکی ایران تجاوز می کنند.
بر مبنای آنچه که تاکنون در گزارشات منتشره به ویژه در منابع غربی و آمریکایی منتشر شده است، دستکاری در مختصات جی پی اس هواپیماهای بدون سرنشین توسط متخصصان ایرانی که آن ها را وادار به فرود در ایران می‌کنند، یکی از این شیوه ها است؛ چنانکه روزنامه آمریکایی کریستین ساینس مانیتور پارسال در گزارشی نوشت که ایران این پهپاد آمریکایی را با استفاده از روشی موسوم به «فریبکاری» به دام می اندازد.
بدین معنا که فنون الکتریکی مورد استفاده ایران برای شکار این پهپاد، به نام «فریبکاری» شناخته می‌شود که در آن متخصصان ایرانی مختصات GPS مربوط به پهپادها را به طور منحصر بفرد بازآرایی کرده و سپس آن ها را وادار می‌کنند در ایران فرود آیند که این پهپاد به اشتباه تصور می‌کند، این پیام ها از پایگاه اصلی‌ به آن ارسال می‌شود.
در حقیقت این بازآرایی سبب می شود که پهپاد در هر جایی که کنترل کننده می خواهد، بدون این که آسیبی به آن وارد شود، فرود بیاید؛ ضمن این که اطلاعاتی نیز به مرکز کنترل آمریکایی مخابره نشود.
همچنین متخصصان ایرانی‌ نه تنها نرم‌ افزارهای سری سنتیننتال مربوط به پهپادهای شکار شده را رمز گشایی می کنند‌، بلکه افزون بر آن در مرکز فرماندهی در لانگلی در مک کلین ویرجینیا آمریکا که مرکز کنترل و فرماندهی هواپیماهای بدون سرنشین سیا به شمار می‌آید، نفوذ و سپس ارتباط میان لانگلی و این پهپادهای جاسوسی سیا را هم به کلی قطع می کنند.
باید تأکید کرد که کارشناسان و متخصصان واحد جنگ الکترونیک ایران، روی هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی که با اهداف جاسوسی به تمامیت ارضی کشور تجاوز می کنند، به طور مشخص چهار عملیات جنگ الکترونیکی ویژه انجام می دهند.
متخصصان نظامی ایران در عرصه الکترونیک و رایانه، در مرحله نخست عملیات شکار پرنده های جاسوسی، ابتدا ارتباط آن را با پایگاه‌های آمریکایی قطع می کنند و با توجه به این که به طور معمول پهپاد آمریکایی دارای سامانه خود انفجاری است طوری که اگر مشکلی برای آن پیش آید یا منفجر می شود یا به پایگاه خود باز می‌گردد، بنابراین  کارشناسان نظامی ایران در مرحله دوم شکار پهپادها، سامانه خود انفجاری آن را غیر فعال می کنند.
در مرحله سوم کنترل و سالم به زمین نشاندن این هواپیماهای جاسوسی با کمترین آسیب انجام می شود.
این هواپیماها دارای سامانه ای است که اگر در بدترین شرایط از کنترل مرکز رها شود، اطلاعات آن پاک می‌شود، بنابراین در مرحله چهارم پدافند هوایی نیروهای مسلح ایران با استفاده از مکانیسم های خاص مبادرت به تخلیه اطلاعات درونی پهپادهای شکار شده می کنند.
پهباد
باید توجه داشت عملیات شکار هواپیماهای بدون سرنشین آنهم پهپادهای فوق پیشرفته  آمریکایی، عملیاتی بسیار حساس است که نیاز به رادارهای بسیار پیشرفته‌ و رمزگشایی های سخت و ویژه دارد که در کارهای مخابراتی ویژه استفاده می‌شود.
همچنین هدایت و کنترل این هواپیمای جاسوسی نیاز به رایانه‌های بسیار پیشرفته ای نیز دارد که در این باره جمهوری اسلامی ایران با وجود تحریم‌های سنگین و قطعنامه‌های مختلف و همکاری نکردن کشورهای پیشرفته، به همت دانشمندان و متخصصان جوان خود هم به رادارها و رایانه‌های پیشرفته و در سطح بالا و هم بازکردن رمزها و کدهای حساس و امنیتی هوایی دست یافته است؛ پیشرفت هایی که کماکان به آمریکا و صهیونیست ها نشان داده است که آب و خاک ایران، آن طور که تصور می کنند هدف ساده ای برای حمله نیست.
کوتاه آنکه اگر تا چندی پیش دولت آمریکا و هم پیمانان آن توانایی کشورمان را در عرصه الکترونیک و فضای سایبری دست کم می گرفتند، ولی ایران با شکار و ردیابی و کنترل و اخطار مستمر به پرنده های جاسوسی آمریکایی و نفوذ در سامانه های اطلاعاتی سیا و موساد، به آنان ثابت کرده است که در جنگ الکترونیکی از قابلیت های بسیار پیشرفته برخوردار است.

ارسال دیدگاه