به گزارش مازند اصناف و به نقل از خبرگزاری فارس، بالا بودن قیمت لبنیات میزان مصرف آنرا در سبد خانوارها کمتر کرده است، حال اینکه این محصول بسیار ارزشمند علاوه بر تغذیه در سلامتی نقش موثری دارد.
مصرف روزانه شیر در دوران نوجوانی و کودکی پایه گذار استخوان هایی محکم است و از عوامل اصلی پیشگیری کننده پوکی استخوان و زندگی سالمندی فعال تر محسوب میشود.
نقش خوردن شیر در پیشگیری از سرطانهای پستان و روده بزرگ به اثبات رسیده است.
طبق تحقیقات دانشمندان سوئدی، مردانی که روزانه ۱.۵ لیوان شیر می خورند، 35 درصد کمتر احتمال دارد که به سرطان روده بزرگ مبتلا شوند.
یک رژیم غذایی خوب وسالم نقش مهمی در سلامت سالمندان دارد و کمک میکند از بسیاری از بیماری ها در امان بمانند.
اینها فوایدی از هزاران فایده مصرف شیر و لبنیات است.
*سرانه مصرف شیر کشور کمتر از نصف میانگین جهانی
اما با وجود این، سرانه مصرف شیر در کشور 80 کیلوگرم یعنی نصف میانگین جهانی و یک چهارم کشورهای اروپایی است.
بعد از اجرای هدفمندی یارانهها شرکت صنایع شیر ایران سرانه مصرف را بررسی کرد که حاکی از کاهش 22 درصدی سرانه مصرف بود، این در حالی است که دولت در برنامه پنجم توسعه رسیدن به سرانه مصرف 165 کیلوگرم را نشانهگذاری کرده است و تاکنون نه تنها گامی به جلو نبوده، بلکه پس رفت هم وجود دارد.
*حذف یارانه 550 میلیاردی و افزایش قیمت بیش از 200 درصدی
تنها دلیل کاهش سرانه مصرف بالا بودن قیمت آن است، قبل از اجرای هدفمندی یارانهها سالانه 550 میلیارد تومان یارانه به شیر پرداخت میشد و به همین دلیل فراوردههای لبنی با قیمت مناسبی به دست مردم میرسید، اما بعد از هدفمندی قیمت انواع لبنیات بیش از 200 درصد افزایش یافت.
مردم دیگر نمیتوانند از این محصولات معجزهگر به میزان کافی استفاده کنند، در حالی که کارشناسان در باره پایین آمدن درباره سرانه مصرف ناکافی هشدارهای جدی دارند.
قیمت انواع لبنیات در بازار به این شرح است.
*جدیدترین قیمتترین لبینات
قیمت انواع محصول لبنی محصول لبنی قیمت
ماست 900 پرچرب 2300 تومان
ماست 2.5 پرچرب 5500
شیر کاکائو946 3200
پنیر 400 پرچرب uf 3550
دوغ 1.5 نعناع 1850
ماست 1.5 نیم چرب 4000
ماست 900 نیم چرب 2300
ماست 2200 گرمی محلی کم چرب 6500
ماست 2200 گرمی محلی پرچرب 6500
در چنین شرایطی که سرانه مصرف شیر در کشور اسفناک است، کشمکشهای زیادی هم برای افزایش دوباره قیمت وجود دارد، دامداران و کارخانهها هر دو به افزایش قیمت اصرار دارند و میگویند تولید برای آنها به صرفه نیست.
دولت باید بداند که ظرفیت افزایش قیمت برای لبینات خیلی وقت است تمام شده و تنها با افزایش بهرهوری تولید، کاهش هزینهها و در نهایت پرداخت یارانه به تولید باید به جنگ به صرفه کردن تولید برای دامدار و کارخانهها برود.
ارسال دیدگاه