بیکاری و خانه به دوشی مهندسان ساختمان در مازندران

بیکاری و خانه به دوشی مهندسان ساختمان در مازندران

<p><span style="font-size: larger;"> بیکاری و مستاجری فعالان و تحصیل کرده های نظام مهندسی و مسکن در مازندران به یکی از دغدغه های این بخش تبدیل شده به طوری که بیش از ۶۰ درصد اعضا پروانه فعالیت ندارند.</span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ ۳۹ هزار مهندس راه و ساختمان در مازندران وجود دارد که از این تعداد حدود ۶۰ درصد فاقد پروانه فعالیت هستند و از بیکاری رنج می‌برند. بیکاری گریبان جامعه مهندسی در مازندران و کشور را گرفته است و بسیاری از دانش آموختگان و فارغ التحصیلان این حرفه یا بیکار هستند و یا در مشاغل غیر از رشته‌های تخصصی به کار مشغول هستند.

این وضعیت درحالی است که سالانه بیش از هشت میلیون مترمربع جواز ساختمانی در مازندران صادر می‌شود و سهم هریک از مهندسان استان از آن ناچیز است. علاوه برای بیکاری نداشتن مسکن نیز و اجاره نشینی نیز دغدغه دیگر اعضای نظام مهندسی ساختمان در استان مازندران به شمار می‌رود.

موسوی جوان فارغ التحصیلی که به تازگی پروانه فعالیت خود را گرفته است، می‌گوید: پس از سال‌ها بیکاری و اشتغال به عنوان کارآموز نزد دیگر مهندسان، تازه توانستم پروانه فعالیت خود را در یافت کنم.

وی در گفتگو با خبرنگار بازار با بیان اینکه سهمیه درنظر گرفته برای مهندسان پاسخگوی نیازها نیست، اظهار داشت: این مسئله سبب می‌شود تا برخی از همکاران به صورت کارمزدی برای مهندسان دارای پروانه و دفتر کار و فعالیت کنند.

وی با اظهار اینکه برخی از همکارانم به دلیل نداشتن پروانه اشتغال بیکار هستند و برخی نیز برای تأمین درآمد و مسکن به شغل‌های غیرمرتبط روی آورده اند خواستار برنامه ریزی برای حل مشکلات فراروی شد.

 بیکاری و خانه به دوشی مهندسان ساختمان در مازندران

حمید سفیدگر رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران با اشاره به اینکه جمعیت جامعه مهندسی در استان ۳۹ هزار نفر است، گفت: نیمی از جامعه در فعالیت‌های جانبی مشغول هستند و این فعالیت‌ها به طور عمده مرتبط به ساختمان است.

۱۵ هزار مهندس در مازندران پروانه فعالیت دارند
وی در گفتگو با خبرنگار
بازار با اظهار اینکه ۱۵ هزار نفر دارای پروانه و بقیه فاقد پروانه اشتغال هستند، افزود: افرادی که فاقد پروانه هستند به طور مشخص در حوزه خدمات نظام مهندسی قلمداد نمی‌شوند ولی در فعالیت‌های مرتبط با صنعت ساختمان مشغول هستند.

وی با اظهار اینکه هفت رشته مرتبط به صنعت ساختمان از جمله معماری، شهرسازی، مکانیک و غیره وجود دارد، گفت: هر یک از این رشته‌ها از ظرفیت‌های متفاوتی برخوردار است و نمی‌توان به طور مشخص سهمیه‌ای خاص برای مهندسان در این گروه‌ها در نظر گرفت.

وی با عنوان اینکه مجموعه مقررات ملی ساختمان موضوعات مختلفی را در رشته‌های هفت گانه شامل می‌شود، گفت: برخی مباحث از جمله مبحث ۲۲ هنوز اجرایی و عملیاتی نشده است.

سفیدگر با اظهار اینکه مسائل مربوط به مبحث ۱۹ و اعلام حریق نیز اجرایی نشده است، افزود: هر چند مازندران از نظر تدوین قوانین و اجرای مبحث ۱۹ نسبت به دیگر مناطق پیشگام هستند.

نرخ ۶۰ درصدی بیکاری جامعه مهندسی
احمد خرم رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور که به مازندران سفر کرده است، نرخ بیکاری جامعه مهندسان را بالای ۶۰ درصد اعلام کرد و گفت: این نشان می‌دهد یا مهندس بیکار است و یا در شغل‌های غیرمرتبط مشغول کار هستند.

 بیکاری و خانه به دوشی مهندسان ساختمان در مازندران

وی نداشتن مسکن و اجاره نشینی را از دیگر دغدغه‌های فراروی جامعه مهندسی برشمرد و گفت: ۵۲ درصد جامعه مهندسی مستأجر هستند و با فعال کردن مبحث مقررات ملی، نگهداری و تعمیرات مسکن و تأسیسات، قانون بیمه مهندسان، تأمین اجتماعی و غیره می‌توان مشکل را حل کرد.

وی از طراحی سامانه یکپارچه سازمان نظام مهندسی خبر داد و گفت: این سامانه شفافیت را تا ۸۰ درصد بالا می‌برد و جلوی تخلفات را می‌گیرد.

به گفته خرم سامانه یکپارچه سازمان نظام مهندسی اسفندماه اجرایی می‌شود.

وی تهیه مسکن و اشتغال را دغدغه جدی مهندسان بیان کرد و خواستار تأمین زمین مناسب در قالب طرح جهش مسکن برای اعضای جامعه مهندسی شد.

بیکاری فارغ التحصیلان درد مشترک و بزرگ مازندران است و شمار قابل توجهی از جویندگان کار را این قشر تشکیل می‌دهند. محمود حسینی پور استاندار مازندران در نشست با اعضای هیئت مدیره نظام مهندسی مازندران مازندران همچنین خواستار افزایش مشارکت مهندسین و سازمان نظام مهندسی ساختمان و نقش آفرینی مهندسین جهت بازطراحی جغرافیای جدید و حضور فعال در حوزه‌های فنی در استان شد و ابراز داشت در این زمینه از حمایت کامل استانداری برخوردار خواهید بود.

وی در انتها خواستار تشکیل کارگروه‌هایی با حضور مهندسین در شهرستان ها جهت بررسی ساختار و المانهای آن شهر و ساخت و سازها در هر شهرستان شد و اظهار امیدواری کرد نظرات فنی این بررسی‌ها توسط سازمان در اختیار استانداری قرار گیرد.

بیکاری دانش آموختگان معضل استان مازندران و درصد قابل توجهی از دانش آموختگان رشته‌های مختلف نظیر رشته‌های هفت گانه نظام مهندسی از بیکاری رنج می‌برند.


ارسال دیدگاه