صدور 949 گواهینامه استاندارد/لزوم توجه به ترویج و گسترش کالای استاندارد داخلی

صدور 949 گواهینامه استاندارد/لزوم توجه به ترویج و گسترش کالای استاندارد داخلی

<p><span style="font-size: larger;">مدیرکل استاندارد مازندران گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۹۴۹ گواهینامه استاندارد در استان صادر شده است. </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ علی امینی  در روز ملی استاندارد اظهار کرد: هر کاری که مطابق اصول منظم و مرتب انجام شود، طبق استاندارد است، استاندارد به معنای نظم و الگو و برای ساده‌سازی انجام کارها است.

 

*لزوم توجه به ترویج و گسترش کالای استاندارد داخلی 

 

وی افزود: ما در سال جاری با شعار؛ (سهم من و تو در رونق تولید،خرید کالای استاندارد ایرانی) در راستای تحقق اهداف سازمان ملی استاندارد و توجه به ضرورت استفاده، ترویج و گسترش کالای استاندارد ایرانی که از مهمترین معیارهایی تحقق اقتصاد مقاومتی است قدم برمی‌داریم.

امینی یادآور شد: استانداردسازی و ارتقاء سطح کیفی کالاهای تولید داخلی نقش مهمی در؛ سلامت جامعه، افزایش رفاه عمومی، اعتماد سازی، ترویج مصرف کالاهای داخلی و حمایت منطقی مدیران واحدهایی تولیدی خواهد داشت.

این مسؤول تصریح کرد: ایجاد خودباوری در جوانان و جامعه، ممانعت از خروج سرمایه از کشور، کاهش وابستگی به کالاهای خارجی، تولید و افزایش رضایت‌مندی مشتریان هم از مواردی هستند که در استفاده از کالاهای ایرانی می‌توان تحقق بخشید.

 

*مازندران؛ جزء ۶ استان برتر استاندارد کشور

 

وی اعلام کرد: در حال حاضر ۷۹۰ واحد فعال تحت پوشش استاندارد اجباری در استان با هزار و ۶۳۹ فراورده داریم که ۷۱ درصد از واحدها دارای پروانه کاربرد علامت استاندارد هستند که این رقم از میانگین کشوری بالاتر است.

امینی اضافه کرد: استان مازندران با وجود حجم بالای واردات و صادرات از ۶ استان برتر استاندارد کشور است،که به دلیل تحریم‌های ظالمانه و کاهش واردات و صادرات فرآورده‌های نفتی، در حوزه واردات غلات کشور از ابتدای سال جاری تاکنون ۹۴۹ گواهینامه استاندارد صادر شده است. 

 

*سهیم بودن در تدوین استانداردهای ملی

 

 مدیرکل استاندارد استان مازندران با اشاره به اینکه کشور ما در بین ۱۶۳ کشور رتبه ۲۱ را در استانداردهای ایزو دارد، گفت: ۳۳ هزار و ۵۰۰ استاندارد تدوین شده در کشور وجود دارد که خوشبختانه سازمان استاندارد مازندران هرساله در تدوین استاندارهای ملی سهیم است.

وی بیان کرد: استانداردهای تدوین شده در مازندران شامل؛ استانداردهای معدن‌کاری، سوخت‌های معدنی جامد،جوشکاری الکتریکی، سوخت‌های زیستی جامد و سوخت‌های بازیافتی جامد هستند که این پنج استاندارد بین المللی با عناوین یاد شده به استاندارهای ملی کشور افزوده شده است.

 

*مازندران مکلف به اجرای ۳۵ تدوین استاندارد

 

امینی اظهار کرد: در سال جاری استان مازندران به اجرای ۳۵ تدوین استاندارد نیز مکلف شده است، البته هزار قلم کالا شامل استاندارد هستند و سازمان استاندارد تنها مرجع رسمی تعیین مصنوعات فلزات گرانبها است.

این مسؤول یادآور شد: یکی از مشکلات استان بحث تقلب است، به معنای درج سوری نشان استاندارد، این واحدهای تولیدی زیرزمینی از دو منظر قابل شناسایی هستند، انجام این کار برعهده واحدهای نظارتی سازمان استاندارد است.

 

*وجود تعداد بسیار اندکی واحدهای متقلب 

 

وی خاطرنشان کرد: کارشناسان ناظر سازمان درقالب (طرح طاها) به صورت سالانه با هماهنگی فرمانداری در سطح شهرها با بازدید؛ ترازوهای مغازه‌ها، پمپ بنزین‌ها، کارخانجات، سی ان جی‌ها، شهربازی‌ها، عیارمصرفی طلا و دیگر واحدها پروانه‌های استاندارد واحدها بررسی می‌کنند.

امینی اضافه کرد: در صورت نداشتن پروانه استاندارد کالاها گزارش ارائه شده در سازمان مورد پیگیری قرار می‌گیرد، خوشبختانه واحدهای متخلف بسیار اندک هستند، همچنین از طریق بررسی کد ده رقمی زیر نشان استاندارد واحدهای تولیدکننده کالای بی کیفیت شناسایی می‌شوند.

مدیرکل استاندارد استان مازندران، اظهار کرد: در جهت ارتقاء سطح علمی با بعضی از دانشگاه‌های استان تفاهم نامه‌ای نوشته شد، ولی سازمان استان برای تحقق  آموزش و ترویج فرهنگ استاندارد و بالا بردن توان کاری سازمان برای کارهای ترویجی به بودجه بیشتری نیاز دارد.

وی بیان کرد: با همین بضاعت اندک، کارشناسان معاونت استاندارد سازی آموزش سازمان، به آموزش زنان خانه دار و بانوان کشاورز همت گمارده‌اند و با همکاری آموزش و پرورش، طرح همیار استاندارد و آموزش فرهنگیان برای ترویج فرهنگ استاندارد در مدارس در دست اقدام است. 

 

*سامانه ۱۵۱۷، سامانه شکایت استاندارد مازندران

 

امینی خاطرنشان کرد: سامانه ۱۵۱۷، سامانه شکایات سازمان استاندارد مازندران ، پاسخ‌گوی شهروندان مازندرانی در اعلام کالاهای بی کیفیت است، کالاهای داری علامت استاندارد دارای کد ۱۰ رقمی درج شده است.

مدیرکل استاندارد استان مازندران افزود:  در زیر علامت استاندارد هستند که همه می‌توانند با ارسال کد ۱۰ رقمی درج شده در زیر علامت استاندارد به سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۵۱۷ از صحت یا جعل کد درج شده مطلع شوند.

امینی در پایان گفت: این کد شامل تمامی اطلاعات استانداردی موردنیاز یک کالاست، در صورت جعلی بودن و یا عدم کیفیت کالاها، خریداران می‌توانند به سایت سازمان کشوری استاندارد مراجعه نمایند و شکایات خود را پیگیری کنند./فارس

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه