شرکت‌های آب معدنی فرصتی مناسب برای ایجاد اشتغال در مازندران/ چشمه‌های لاریجان بستری برای تولید آب معدنی

شرکت‌های آب معدنی فرصتی مناسب برای ایجاد اشتغال در مازندران/ چشمه‌های لاریجان بستری برای تولید آب معدنی

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">هر لیتر آب موجب اشتغال&zwnj;زایی 5 الی 10 نفر به صورت مستقیم و غیرمسنقیم می&zwnj;شود و ایجاد شهرک آب، می&zwnj;تواند اشتغال زیادی را ایجاد کند.<br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ هرستان آمل با دارا بودن قله سرافراز دماوند، رودخانه، جاده هراز و لاریجان همیشه سبز، دارای پتانسیل بالایی برای فعالیت‌های اقتصادی و گردشگری و صنعتی است، شهری که می‌‌توان آن را به عنوان شریانی‌ترین شهر اتصالی استان مازندران و پایتخت کشور دانست و علی‌رغم این موارد، تا به حال از استعدادهای موجود این خطه عزیز کشورمان بهره‌برداری‌های لازم انجام نشد.

نعمتی که اشتغال‌زا و هم درآمدآفرین است

یکی از این نعمت‌های خدادادی، که تا به حال برای آن برنامه‌ریزی دقیقی نشد، وجود چشمه‌های فراوان لاریجان و رودخانه هراز است که سالانه میلیاردها مترمکعب آب آن، بدون هیچگونه استفاده به دریای خزر ریخته می‌‌شود.

مدتی است که با احداث سد هراز به دنبال بهره‌برداری درست از رودخانه هراز هستند اما در این بین، چشمه‌های لاریجان در بین مجوزبازی و همچنین خرید و فروش مجوز‌های اخذ شده و کارخانه‌هایی که قرار بود برای تولید آب معدنی احداث شوند، فراموش شد.

فرماندار ویژه آمل احداث شهرک صنعتی آب در منطقه بالا دست بخش لاریجان را در دست بررسی دانست و افزود: هفته‌های آینده با حضور مسئولان استان به بازدید از مناطق مدنظر خواهیم رفت.

قاعده‌مندی و نظارت، شرط تداوم کار است

وی با گلایه از پراکندگی بیش از حد شرکت‌های آب معدنی گفت: نباید این‌گونه باشد که هرجا چشمه‌ای وجود دارد، مجوز احداث کارخانه آب معدنی اخد شود.

رسولی با بیان اینکه بیش از ٣۰ شرکت، مجوز احداث کارخانه آب معدنی را دریافت کردند اما تنها چهار شرکت در حال فعالیت است، گفت: 10 پروانه به دلیل عدم ساخت کارخانه لغو شد و مابقی در مرحله تعیین تکلیف هستند.

وی با اشاره به اینکه باید از تجربیات گذشته درس گرفت، خاطرنشان کرد: اهلیت سرمایه‌گذار باید بررسی شود و تعداد مجوزهای احداث کارخانه‌های بهره برداری از آب باید محدود و با بررسی‌های لازم انجام شود.

ضرورت ایجاد شهرک آب

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان آمل دبی هدر رفت آب ورودی رودخانه هراز با در نظر گرفتن چشمه‌های موجود را 300 لیتر دانست و افزود: با احداث شهرک صنعتی آب و صنایع وابسته همچون ماءالشعیر و ظروف پلاستیکی و صنایع مرتبط با آب می‌‌توان نهایت استفاده را از آبی که بلااستفاده وارد هراز می‌‌شود برد.

چنگیز فروزان با اشاره به اینکه مجوزهایی که در سال‌های گذشته در خصوص بهره‌برداری از آب داده شد بنا به دلایلی منجر به احداث کارخانه نشد، گفت: عدم اخذ مجوز از دیگر ادارات ذی‌ربط و مشکلات مالی منجر به عدم احداث کارخانه شد که در این راستا برخی پروانه‌ها ابطال خواهد شد.

شهرکی که مشکلات سرمایه‌گزاران را حل می‌کند

وی با بیان اینکه شهرک این مزیت را دارد که سرمایه‌گذار، دیگر دغدغه زمین برای احداث کارخانه را نداشته باشد، تصریح کرد: زمین در اختیار سرمایه‌گذار قرار خواهد گرفت تا دغدغه مجوز از منابع طبیعی و محیط‌زیست را نداشته باشد و فقط باید قوانین موجود در شهرک صنعتی را اجرا و رعایت کنند.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان آمل اظهار کرد: در صورت احداث این شهرک، متقاضی بعد از اخذ مجوز از صنعت، معدن و تجارت با اداره امور آب قرارداد می‌‌بندد و وارد کار می‌‌شود که شرایط آن از شرکت شهرک‌های صنعتی هم راحت‌تر است.

ایجاد فرصت شغلی برای 2هزار نفر

این مسئول با اشاره به اینکه پیش‌بینی می‌‌شود به طور مستقیم بیش از 2000 نفر در این شهرک مشغول به کار شوند، افزود: غربال‌گری در بحث سرمایه‌گذار می‌‌شود تا افرادی وارد کار شوند که شرایط این امر را داشته باشند.

مدیر امور منابع آب آمل با بیان اینکه در گذشته دردسرهای زیادی برای تخصیص آب به شرکت آب معدنی وجود داشت، یادآور شد: از گذشته ذهنیت احداث شهرک صنعتی آب در منطقه لاسم و روستای زیار وجود داشت که تا 200 الی 300 لیتر آب می‌‌توان به این شهرک اختصاص داد.

ولی‌الله ولی‌پور با بیان اینکه هر لیتر آب موجب اشتغال‌زایی 5 الی 10 نفر به صورت مستقیم و غیرمسنقیم خواهد شد، تصریح کرد: باید سرمایه‌گذاری جذب شود که اراده قوی در کار داشته باشد و به دنبال اخذ وام از دولت نباشد.

قائل شدن تسهیلات برای متقاضیان

مدیر امور منابع آب آمل با بیان اینکه مجوزهایی در گذشته داده شد اما کارخانه‌ای احداث نشد، گفت: مجوز‌های گذشته با رقم‌های چندصد میلیونی خرید و فروش می‌‌شود و در گذشته وام‌هایی هم در همین راستا گرفته شد که این نشان از اهمیت بررسی اهلیت فرد سرمایه‌گذار دارد.

به گزارش خبرنگار ما، با توجه به وجود چشمه‌سارها و رودخانه‌های فراوان و پر آب در سطح استان مازندران، توجه به سرمايه‌گذاری در اين بخش می‌تواند در توسعه و شكوفايی اقتصاد، ايجاد اشتغال در استان و در نهایت تحقق اقتصاد مقاومتی نقش مهمی ايفا كند.

 

سفیرهراز


ارسال دیدگاه