به گزارش مازند اصناف؛ سیدعلی قاسمی در گفتوگو با بلاغ، در خصوص «گلایهمندی و مطالبات نیروهای آزاد در مدارس غیر دولتی مازندران» اظهار کرد: غالب گلایهمندی این نیروها در خصوص حقوق و بیمه آنهاست که در حقیقت خود همین نیروها مقصر اصلی این اتفاق هستند.
وی افزود: خود این نیروها چنین قراردادهایی را بههنگام آغاز کار با طرف قرارداد امضا و از برخی مزایا و بندهای قرارداد چشمپوشی میکنند و سپس بعد از گذشت زمان، گلایهها و اعتراضاتشان سر باز میکند.
برخورد قاطع با مدارسی که طبق ضوابط عمل نکنند
مدیرکل آموزشوپرورش مازندران گفت: سیاستگذاریهای لازم در خصوص جذب نیروهای آزاد در مدارس دیده شده است، ما بهطور قطع اعلام میکنیم چنانچه کسی طبق قانون عمل نکند، یا قرارداد ببندد و بر طبق آن عمل نکند و یا اینکه در هنگام قرارداد، طبق ضوابط عمل نکند، تخلف است و ما قطعا با آنان برخورد میکنیم که این برخورد تا لغو پروانه فعالیت نیز فرجام خواهد داشت.
قاسمی تصریح کرد: هر نیروی آزاد شاغل در مدارس غیردولتی مازندران، چنانچه برخلاف قراردادش، حقوق میگیرد، با ارائه قرارداد به آموزشوپرورش مراجعه کند تا اقدامات لازم صورت گیرد.
وی خاطرنشان کرد: کلیه نیروهای آزاد شاغل در مدارس غیردولتی استان میبایست طبق قانون کار، حقوق و بیمه دریافت کنند، البته بر اساس نوع قرارداد که ممکن است تماموقت، پارهوقت، نیمهوقت و حقالتدریس باشد.
تحصیل 100 هزار دانشآموز در مدارس غیردولتی مازندران
مدیرکل آموزشوپرورش ادامه داد: در استان مازندران نزدیک به 100 هزار دانشآموز در بیش از 5 هزار کلاس درس مدارس غیردولتی در حال تحصیل هستند.
قاسمی با بیان اینکه باید در راستای ایجاد اشتغال و کارآفرینی از نیروهای آزاد حمایت شود، عنوان کرد: از سویی دیگر حمایتهای لازم نیز از مدارس غیردولتی صورت نگرفت، این واحدها علیرغم دریافت شهریه، گاها پاسخگوی هزینههای آنان نیست.
عدم تخصیص سرانه مناسب اصلیترین مشکل مدارس دولتی
وی در ادامه این گفتوگو در خصوص عمدهترین مشکلات مدارس دولتی، پاسخ داد: هر سیستم اداری برای رسیدن به اهدافش طبیعتا با چالشهایی مواجه است.
مدیرکل آموزشوپرورش مازندران اضافه کرد: در حال حاضر، اصلیترین مشکل مدارس دولتی این است که سرانه مناسبی به آنان تعلق نمیگیرد.
قاسمی متذکر شد: مسائل مالی گاه نقطه اصطکاک میان مدیران و اولیا میشود که بهتر است مباحث مالی موجود با تعامل پیش رود.
وی یادآور شد: عمده چالش مدارس دولتی، عدم پوشش مکفی مالی آنان در جبران هزینههایشان است.
مدیرکل آموزشوپرورش مازندران در پایان اذعان کرد: استانداردسازی، برنامهریزی و هوشمندسازی آموزشی را در مدارس استان نهادینه کردیم که این امر موجب شده است تا مازندران دارای جایگاه خوبی در کشور باشد.
عدم امنیت شغلی دلیل چشمپوشی و سکوت نیروهای آزاد در انعقاد قراردادنامه
نکته قابل تأمل در قصور یا چشمپوشی نیروهای آزاد در هنگام انعقاد قرارداد، عدم امنیت شغلی آنان است. چراکه هرگونه اعتراض در هنگام قرارداد منجر به عدم انعقاد قرارداد و یا پایان قرارداد خواهد شد که موجب سکوتی میشود که اینبار ابدا نشانه رضایت نیست.
درواقع واهمه از بیکاری و ممانعت از جذب این نیروها از سوی سایر مدارس غیردولتی دیگر در صورت اعتراض و پایان قرارداد در مدارس سابق، موجب میشود تا بهدلیل عدم امنیت شغلی، در برابر تضییع حقوق مسلمشان سکوت پیشه کنند.
حرف پایانی...
گفتنی است بیش از 650 مدرسه غیردولتی در استان در حال فعالیت هستند که بیش از نیمی از آنها در فضای استیجاری فعالیت دارند.
در پایان باید اذعان کنیم به گفته فاطمه احمدیان رئیس صنف کارگری شاغل در مدارس غیردولتی مازندران، 7 هزار نیروی آزاد در مدارس غیردولتی استان مشغول بهکار هستند که حقوق، امنیت شغلی، نداشتن کارت پرسنلی و بیمه از مهمترین مطالبات آنان است.
ارسال دیدگاه