استاندار مازندران در نشست مشترک با کانون کارفرمايان و کارگران:
سهم صنعت از اقتصاد مازندران 12.5 درصد است/ 10 درصد از معدل کشوری پایینتریم
<p><span style="font-size: larger;">استاندار مازندران با بیان اینکه سهم صنعت مازندران از اقتصاد استان 12.5 درصد است؛ تصریح کرد: معدل کشوری بالای 25 درصد است که ما نصف معدل کشوری هستیم و 10 درصد از معدل کشوری پایین تریم.</span></p>
به گزارش مازند اصناف؛ بعدازظهر امروز نشست هماندیشی مشترک نمایندگان کارگران، بازنشستگان و کارآفرینان که با حضور مدیران دستگاههای ذیربط نظیر سازمان صمت، کار و رفاه اجتماعی، بان رفاه، تأمین اجتماعی، شرکت شهرکهای صنعتی، درمان تأمین اجتماعی، بهزیستی و فنیوحرفهای مازندران و جمعی از کارگران، کارفرمایان و بازنشستگان همراه بود در سالن اجتماعات تأمین اجتماعی برگزار شد.
تغییر مالکیت دو کارخانه بزرگ مازندران برای برونرفت از تعطیلی و رکود
محمد اسلامی در ابتدای سخنانش گفت: ما در مازندران ظرفیتهای نفیسی نظیر نساجی مازندران و کارخانه البرز مرکزی داشتیم که روزگاری حرف اول را میزدند که امروزه از مدار خارج شدهاند.
وی افزود: هم اکنون نقطه کلیدی، مالکان این صنایع هستند که یکی را شهرداری و دیگری را یک مالک خارجی گرفته که در زندان است و ما بهدنبال آن هستیم که دو مالک این واحدها را تغییر دهیم تا بتوانیم با کمک سازمان گسترش و پرداخت وجوه پرداختی مالکان، این کارخانهها را از این وضعیت خارج کنیم.
ملاک ما در ایجاد اشتغال، آمار تأمین اجتماعی است/ آمارهای دیگر مورد پذیرش نیست
استاندار مازندران با بیان اینکه در گذشته بهدلیل مصوبات دولت باید در این استان درخصوص اشتغال تصمیمگیری میشد، تسهیلات داده میشد تا اشتغال بهوجود آید؛ اما چهقدر تحقق یافته باید به آمارها رجوع کنیم؛ اظهار کرد: ملاک ما در آمارها برای ایجاد اشتغال تنها آمار بیمه تأمین اجتماعی است و من بارها در جلسات عنوان کردم که هیچ آمار دیگری را نمیتوانیم بپذیریم و بر اساس همین آمار از سال گذشته تاکنون، 3 هزار بیمه شده اجباری به استان اضافه شده است.
حفظ اشتغال در مازندران برای ما مهم است
اسلامی با بیان اینکه بانکهای استان نیز مرتب تسهیلات دادهاند و این تسهیلات به تله افتاده و برنگشته است و این موجب شده است تا تراز بانکها بهم بریزد؛ عنوان کرد: ما در جلسات با بانکها گفتیم که چرا کنترل نکردید کارخانهدار پولها را به کجا میبرد تا اینهمه مشکلات داشته باشید.
وی در ادامه به برگزای جلسه با کارفرمایان هم اشاره و بیان کرد: ما در این جلسه به آنها گفتیم که حفظ اشتغال موجود برای ما مهم است. باید چه کنیم که بر اشتغالزایی واحدهای شما افزوده شود و اینکه چقدر با ما مشارکت میکنید تا ایجاد اشتغال جدید داشته باشیم.
وضعیت صنعت در مازندران/ رکود 40 درصد از 1500 واحد فعال استان
استاندار مازندران با بیان اینکه ما به شرکت شهرکهای صنعتی مسئولیت دادیم که شهرک به شهرک و کارخانه به کارخانه رصد کنید و آمارهای دقیق از تعدا کارخانهها، مواد اولیهشان، مشکلاتشان و تعداد کارگرانشان به ما بدهید؛ خاطرنشان کرد: در حال حاضر دو هزار و 500 موافقت اصولی در حوزه صنعت صادر شده است. از این تعداد، یکهزا رو 500 واحد به فعالیت رسیدهاند و ما بقی نیز نیمه تمام و در حال احداث هستند که از تعداد یکهزار و 500 واحد فعال استان، 60 درصد آنها در حال فعالیت و مابقی در رکود هستند.
سهم 12.5 درصدی صنعت از اقتصاد استان/نصف معدل کشوری هستیم
اسلامی با بیان اینکه سهم صنعت مازندران از اقتصاد استان 12.5 درصد است؛ تصریح کرد: معدل کشوری بالای 25 درصد است که ما نصف معدل کشوری هستیم و 10 درصد از معدل کشوری پایین تریم.
وی با بیان اینکه در حوزه مردمی و مالکان، دولت نمیتواند مستقیم ورود پیدا کند و ما تنها میتوانیم گرهها را با حمایت برایشان باز کنیم تا اشتغال پا برجا بماند؛ ادامه داد: مهمترین کاری که انجام میدهیم آن است که دستگاهها مزاحمتی برای کارفرمایان ایجاد نکنند، حمایتشان کنند تا کسبوکار پویا بماند و اشتغال داشته باشیم.
ضرورت تغییر و اصلاح الگوی کشت برای رشد کشاورزی استان
استاندار مازندران در بخش دیگری از سخنانش به اراضی ارزشمند باغی و زراعی اشاره و تأکید کرد: نکته دیگری که در مازندران داریم و منحصر بهفرد است اراضی با کیفیت و امنیت غذایی ارزشمند ما است که باید بتوانیم با اصلاح و تغییر الگوی کشت و نهادههای باغی و استفاده از ارقام کشاورزی پرمحصول با هدف توسعه و بهرهوری حرکت کنیم.
وی تأکید کرد: ما سالانه به هزار تن واردات برنج در کشور نیازمندیم که اگر این میزان را در استان با بهرهگیری از ارقام پرمحصول جدید تأمین کنیم، اقتصاد کشور را به خودکفایی رساندیم و باید حمایت و پشتیبانی کنیم تا این اتفاق انجام شود.
با وام نمیتوانیم به اقتصاد مقاومتی برسیم/لزوم حرکت کارفرمایان به سمت بورس و فرابورس
استاندار مازندران با بیان اینکه ما با وام نمیتوانیم به اقتصاد مقاومتی برسیم؛ گفت: حجمههای مالی 25 درصد برای تولیدکنندگان ما گران است. کشورهای دیگر برای رهایی از این موضوع، از بازار سرمایه به جای بازار پول بهره میگیرند و امیدواریم کارفرمایان ما نیز با شفافسازی مالی به سمت بازار سرمایه نظیر بورس و فرابورس حرکت کنند؛ چرا که اگر در بازار سرمایه ورود نکنیم و در بازار پول بمانیم، اوضاعمان همینگونه میماند و تغییری نمیکند.
با واگرایی و تفرقه، مازندران پیشرفت نمیکند/ تو رو خدا یکپارچه شوید
اسلامی در بخش پایانی سخنانش با بیان اینکه ماشاءالله در این استان واگرایی زیاد است؛ تصریح کرد: من هر روز با انجمن، مجمع و کانون مواجه میشوم، تو رو به خدا، همگرا شوید. یکپارچه شوید. با این همه واگرایی و تفرقه، استان پیشرفت نمیکند. تو رو به خدا، ادغام شوید، ترکیب شوید. دست خدا هم با جماعت است و برکت میدهد.
من مازندرانیام...
استاندار مازندران در پایان با بیان اینکه من الآن مازندرانیام، چون استاندار مازندران هستم و قلبم برای مازندران میتپد؛ اذعان کرد: ما باید مازندران را متحول کنیم و این اتفاق رخ نمیدهد مگر آنکه، تکتک شما متحول شوید.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه