به گزارش مازند اصناف؛ بازار رنگارنگ لوازم ورزشی، که نگاه هر عابری را هنگام عبور حتی برای چندثانیه به تنوع جنسها، رنگها و مدلهای خود جلب میکند، این روزها حال خوبی ندارد.
بازاریان از وجود کالاهای نامرغوب و بیکیفیت خارجی در بازار گلایه میکنند و مشتریان از نامطمئن بودن کالاهایی که در بازار وجود دارد میگویند، به گفته مشتریان هم تشخیص کالای اصلو با کیفیت بسیار دشوار است و ضمن اینکه کالاها و لوازم نیز گران شدند.
صنعت لوازم و تجهیزات ورزشی در سراسر دنیا اقبال خوبی دارد، ایران نیز تا چندی پیش توانایی صادرات را نیز در این بخش داشت اما به دلیل مشکلات بیپایان اقتصادی حاکم بر کشور، که رکودی سنگین را در تمام بازارها رقم زده، اکنون نه تنها شاهد کنارهگیری تولیدکنندگان داخلی شدیم بلکه واردات از آنچه انتظار میرفت در این بخش فراتر رفت.
متاسفانه در حال حاضر سهم داخلیها از تولیدات لوازم ورزشی بسیار ناچیز است و آنچه بیش از همه در بازار به چشم میآید، تجهیزاتو البسه چینی است؛ همچنین با توجه به اینکه حمایتی از تولیدکنندگان نمیشود، طبیعتاً هزینه تولید در ایران بالا میرود و باعث میشود قیمت تمامشده یک کالای ایرانی به مراتب گرانتر از نمونه خارجی آن باشد.
قاچاق و واردات بیرویه لوازم ورزشی خارجی و ناامیدی تولیدکنندگان
واردات بیرویه برخی کالاهای ورزشی، که دقیقاً مشابه داخلی آن در کشور وجود دارد، کارخانههای تولیدی را در آستانه تعطیل شدن قرار داد و موجب شد تا این بازار از کالاهای تقلبی با کیفیت پایینتر از برند مملو شود، کالاهای بیکیفیتی که تنها نظر مشتریان را به خود جلب میکند، اما کسبوکار شرکتهای تولیدکننده و توزیعکننده ایرانی را نابود میسازد.
اماکن ورزشی و باشگاههای کشور این روزها نمایشگاه لوازم و تجهیزات برندهای خارجی است و خبری از تولیدکنندگان داخلی نیست. در واقع تنها ۱۰درصد از بازار لوازم ورزشی ایران در دست تولیدکنندگان داخلی است.
چنین شرایطی باعث شد حتی تولیدکنندگانی که در این صنف تولید داخلی داشتند، متاسفانه بسیاری از آنها به کار واردات روی آوردند زیرا واردات بیرویه باعث کنارهگیری آنها از این صنف شد.
لزوم حمایت دولت از تولیدکنندگان داخلی
دولت در بهبود وضعیت بازار لوازم ورزشی نقش مهمی دارد، که مهمترین آن کمک در تامین ماشینآلات و تهیه مواد اولیه تولید است، در واقع دولت باید تسهیلاتی از این باب به تولیدکنندگان اختصاص دهد.
اگر با برنامهریزیهای دقیق، تعرفههای کالاهای وارداتی کاهش یابد، قاچاق کالا نیز کمتر شده، لوازم ورزشی با کیفیت مناسب وارد بازار میشوند و مصرفکنندگان نیز با اطمینان به خرید آن میپردازند.
البته باید توجه داشت که خرید کالا و لوازم استاندارد از حقوق مصرفکنندگان است و از سویی برای دولت درآمد خواهد داشت و در عین حال امکان ورود کالای بیکیفیت را به بازار کاهش خواهد داد.
در کشور چین مواد اولیه با ارزانترین قیمت و بهترین تسهیلات در اختیار تولیدکننده قرار میگیرد تا او بتواند ضمن استخدام نیروهای کار بیشتر، چند برابر سرمایهاش تولید داشته باشد، اما در ایران به دلیل عدم حمایت دولت از تولیدکنندگان، آنها نه تنها نمیتوانند چند برابر سرمایه تولید کنند بلکه باید نیمی از سرمایه را هم دستنخورده کنار بگذارند تا اگر بازار دچار نوسان شد از پشتوانه لازم برای فعالیت در این عرصه برخوردار باشند.
موسسات مالی باید از تولیدکنندگان حمایت کنند
احمد قاسمزاده رییس اتحادیه خرازان شهرستان بابل در گفتوگو با خبرنگار ما اظهار کرد: لوازم ورزشی تولید داخل از کیفیت بالایی برخوردارند، اما در مقابل کالاهای چینی درجه دوم و سوم کیفیت خوبی ندارند.
وی افزود: اگر تولیدکنندگان ما در امر تولید دقت کامل به خرج دهند طبیعتا افراد بسیاری مایل هستند که از لوازم ایرانی و با کیفیت استفاده کنند، در واقع اگر ما از تولیدات داخلی حمایت کنیم مصرفکننده به طرف محصولات بیکیفیت خارجی نمیرود.
این مسئول ادامه داد: اگر موسسات مالیو بانکها تولیدکنندگان را حمایت کنند و به آنان تسهیلات بدهند، کیفیت لوازم ورزشی ایرانی نیز رونق پیدا میکند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر بیش از 50 درصد کالاهای موجود در بازار خارجی است، در صورتی که مردم گرایش بالایی برای خرید کالای ایرانی دارند، بسیاری از مربیان ورزشی خواستار استفاده از تولیدات داخلی هستند زیرا بیکیفیتی محصولات خارجی را تجریه کردند.
قاسمزاده در پایان با تاکید بر برندسازی گفت: برای حمایت از تولیدات داخلی و رونق بازار لوازم ورزشی باید تبلیغات انجام شود و مسئولان حمایتهای لازم را انجام دهند.
تولیدکننده ایرانی به اعتماد نیاز دارد
مهدی فریدی صاحب فروشگاه لوازم ورزشی در گفتوگو با خبرنگار ما اظهار کرد: تولیدات داخلی ما تنها 30 درصد بازار لوازم ورزشی را شامل میشود و بخش عمده آن کالاهای خارجی است.
وی افزود: اکثر تجهیزات ورزشی دارای موتور وارداتی و خارجی هستند، بخش قابل توجهی از کفش و پوشاک ورزشی نیز محصولات ترکیه و چین هستند، به همین دلیل فروشگاههای ما با اجناس خارجی پر میشود.
این فروشنده لوازم ورزشی ادامه داد: متاسفانه تولیدات داخلی در زمینه ورزشی کیفیت لازم را برای تامین خواستههای مشتریان ندارند و علاوه بر آن قیمت تمام شدهای بالاتر از کالای خارجی دارند که این امر به تولیدکننده ضرر میرساند.
وی تصریح کرد: عده قابل توجهی از فروشندگان تمایل دارند محصولات داخلی را به فروش برسانند زیرا واردات، مشکلاتی را نیز به همراه دارد اما به دلیل کیفیت و قیمت نامناسب کسی این ریسک را قبول نمیکند.
فریدی در پایان گفت: ما باید از جایی به تولیدات داخلی و تولیدکنندگان کشور اعتماد کنیم، این تولیدکنندگان به اعتماد ما نیاز دارند تا کیفیت محصولات را ارتقا دهند و توانشان برای رقابت با محصولات خارجی افزایش یابد.
نظر ورزشکاران و مصرفکنندگان در خصوص لوازم ورزشی ایرانی
حسین شعاری(مربی تنیسرویمیز): محصولات ایرانی از قیمت مناسبتری برخوردارند، اما به دلیل عدمحمایتهای لازم و توانایی کم تولیدکنندگان کیفیت کمتری دارد.
علی شکریپور(مربی تیمملی کشتی): نگاه ویژه مسئولان در حمایت از ورزش باید در کنار ورزش همگانی و قهرمانی به سوی تولیدکنندگان ورزشی هم باشد که در این زمینه کار خاصی انجام نمیشود و مرکز حمایتی نیز وجود ندارد.
رضا رستگارپیشه(فروشنده لوازم ورزشی): چرا باید محصولات داخلی را نادیده بگیرم وقتی در تیمهای ملی سفارش لباسو لوازم ورزشی به خارج از کشور داده میشود تولید داخلی کمرنگ خواهد شد.
به گزارش بلاغ، برنامهریزی برای تولید، واردات کالا و لوازم ورزشی باید بیش از هر امری در این حوزه مورد توجه قرار گیرد و این موضوع نیازمند همکاری و همدلی میان سازمانهای مربوط و دولت است.
باید در فرهنگ جامعه نیز این دیدگاه تزریق شود که ورزش کردنو خرید لوازم استاندارد ورزشی امری تجملاتی نیستو یکی از ضروریات زندگی افراد است، موضوعی که سالهاست مورد غفلت واقع شده و بسیاری افراد از لوازم ورزشی استاندارد استفاده نکرده و هنگام ورزش کردن از پوشاک، لوازم غیراستاندارد، بیکیفیت و تنها به اسم خارجی استفاده میکنند.
بلاغ
ارسال دیدگاه