اختصاصي/مازنداصناف گزارش مي دهد
افزایش تقاضا و کاهش تولید عوامل اصلی گرانی تخممرغ/ احتمال افزایش قیمت طی روزهای آتی
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">در حال حاضر هر عدد تخم‌مرغ در بازار مازندران 550 تا 600 تومان و هر شانه تخم‌مرغ نیز 16 تا 17 هزار تومان در حال عرضه است.<br />
</span></p>
به گزارش مازند اصناف در حالیکه طی هفتههای اخیر قیمت هر شانه تخممرغ به 15 هزار تومان و هر دانه 500 تومان در بازار مازندران رسیده بود و پیشبینیها بر توقف این سیر صعودی با توجه به تزریق تخممرغ تنظیم بازاری به بازار استان و کشور بود، اما این امر هم مانع از افزایش قیمت آن نشد.
در حالیکه تخممرغ یکی از کالاهای اساسی و پرطرفدار در سبد غذایی بسیاری از خانوارهای ایرانی است، با این افزایش قیمت شاهد کوچک شدن سفره مردم بهویژه اقشار کمدرآمد خواهیم بود.
قیمت 550 تا 600 تومانی تخممرغ در بازار مازندران
کامران هاشمی در گفتوگو با خبرنگار ما عنوان کرد: در حال حاضر قیمت توزیع هر شانه تخممرغ به واحدهای عرضه 15 هزار تومان است که با احتساب سود 10 درصدی، با قیمت 16 هزار و 500 تومان به دست مصرفکنندگان میرسد.
وی در خصوص عوامل نوسانات هفتهای بازار تخممرغ پاسخ داد: شیوع بیماری حاد تنفسی در میان مرغهای مادر تخمگذار بهویژه در ورامین، اصفهان و قم شاهد کاهش تولید و در نتیجه افزایش تقاضا و افزایش قیمت هستیم.
رئیس اتحادیه مرغ و تخممرغ مرکز مازندران با بیان اینکه غالب تخممرغ مورد نیاز مازندران از استانهای دیگر تأمین میشود، خاطرنشان کرد: قیمت هر عدد تخممرغ برای تک فروشی، 550 تا 600 تومان در بازار مازندران است.
احتمال افزایش قیمت طی روزهای آتی
علیاصغر ایمانی عامل پخش تخممرغ در مازندران در گفتوگو با خبرنگار ما وقوع بیماری آنفولانزای مرغی را دلیل اصلی افزایش قیمت این کالا عنوان و اعلام کرد: طی روزهای اخیر شاهد افزایش 300 تومانی هر شانه تخممرغ در بازار بودیهایم.
وی افزود: در حال حاضر، هر شانه تخممرغ با قیمت 15 هزار و 500 تومان به واحدهای خرده فروشی توزیع میشود و با قیمت 16 تا 17 هزار تومان به دست مصرفکننده میرسد.
این عامل پخش تخممرغ در استان متذکر شد: احتمال افزایش 500 تومانی هر شانه تخممرغ طی روزهای آتی دور از انتظار نیست.
افزایش تقاضا و کاهش تولید عوامل اصلی گرانی تخممرغ
حسین نگهدار نیز در اینباره به خبرنگار مازنداصناف گفت: وقتی یک واحد مادر تخمگذار درگیر بیماری میشود، کاهش تولید را خواهیم داشت که جایگزینی آن، زمانبر است و طی این بازه، شاهد افزایش قیمت بهدلیل عدم تعادل عرضه و تقاضا خواهیم بود.
وی افزود: در حال حاضر صادرات این کالا منتفی شده است و از سویی دیگر بحث واردات هم در حال انجام است تا بازار به وضع تعادل برگردد.
مدیر تنظیم بازار جهاد کشاورزی مازندران در پایان سخنانش اذعان کرد: هر ساله در فصل زمستان میزان تمایل مصرف به تخممرغ افزایش مییابد و این افزایش تقاضا از یکسو و شیوع بیماری و همچنین کاهش تولید از سوی دیگر موجب این افزایش قیمت شده است.
حال باید منتظر ماند و دید مسئولان دستگاههای ذیربط چه تمهیداتی را برای کنترل بازار اتخاذ خواهند کرد؟!
گزارش از مجتبی قربانی
ارسال دیدگاه