بی‌توجهی دولت و نهادهای نظارتی به بازار/شدت یافتن گرانی در موج سوم
يک استاد دانشگاه:

بی‌توجهی دولت و نهادهای نظارتی به بازار/شدت یافتن گرانی در موج سوم

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">استاد دانشگاه گفت: گرانی کالاهای اساسی سبد مصرفی خانواده&zwnj;ها نظیر لبنیات، مرغ، تخم&zwnj;مرغ، گوشت، حبوبات و برنج قشر ضعیف و متوسط جامعه را کلافه کرده و کسی پاسخگو نیست و به نوعی می&zwnj;توان عنوان کرد دولت بازار را رها کرده است.<br /> <br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف هادی ابراهیمی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس از شهرستان ساری با اشاره به مشکلات معیشتی پیش روی مردم اظهار کرد: معیشت و سطح زندگی مردم  بزرگ‌ترین قربانی موج افزایش قیمت‌ها است.

وی بیان کرد: دولت با سیاست جذب نقدینگی در بانک‌ها، کاهش حجم پول و نقدینگی در گردش که به‌ تنزل گردش پول و همین سرعت حجم پول در گردش انجامید میزان فعالیت و سرعت اقتصاد کشور را کند کرد.

 

* بی‌توجهی دولت و نهادهای نظارتی به بازار

 

این استاد دانشگاه تصریح کرد: بی‌توجهی دولت و نهادهای نظارتی به بازار موجب شده مردم با افزایش دو تا 67 درصدی قیمت کالاهای اساسی مواجه شوند و قدرت خرید آنان کاهش پیدا کند.

ابراهیمی با اعلام اینکه گرانی کالاهای اساسی سبد مصرفی خانواده‌ها نظیر لبنیات، مرغ، تخم‌مرغ، گوشت، حبوبات و برنج قشر ضعیف و متوسط جامعه را کلافه کرده و کسی پاسخگو نیست، اضافه کرد: یعنی می‌شود گفت دولت بازار را رها کرده و نهادهای نظارتی نیز نسبت به این مسأله بی‌توجه هستند.

وی با بیان اینکه با تمام شعارهایی که دولت داده می‌توان به این نتیجه رسید که این موج گرانی سازمان‌یافته است و همین روند را در بازار ارز و گران شدن دلار مشاهده می‌کنیم، گفت: افزایش قیمت‌ها موجب شده اقشار کم‌درآمد، ضعیف و متوسط جامعه نتوانند در شرایط فعلی دخل و خرج‌شان را با هم جور کنند.

این عضو هیأت علمی دانشگاه یادآور شد: طبق قانون اگر کالاها بدون اطلاع دولت گران شود شورای رقابت باید ورود پیدا کند اما هم‌اکنون شاهد افزایش قیمت‌ها در کالاهای اساسی مردم هستیم.

ابراهیمی با تأکید بر اینکه طبیعتاً گرانی و تورم به‌تدریج در میان طبقات متوسط و پایین جامعه موجب کاهش مقبولیت دولت شده و میزان وفاداری عمومی را به سیستم سیاسی و مجریان دولتی کاهش می‌دهد.

 

*تشدید موج سوم گرانی

 

وی ادامه داد: از سویی دیگر تورم و گرانی فرصتی تازه‌ای را برای کشب ثروت‌های کلان ازسوی قشر دلال، فرصت‌طلب و غیرمولد جامعه فراهم کرده و به‌مرور زمان به قانون و اخلاقیات مردم لطمه وارد می‌کند.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه بودجه‌ای که برای سال 97 تصویب می‌شود باید هوای قشر کم‌درآمد جامعه را داشته باشد، افزود: با این ردیف‌های بودجه‌ای که برای سال 97 پیش‌بینی شده ما نمی‌توانیم تولید و اشتغال جدید را شاهد باشیم.

ابراهیمی در پایان گفت: بودجه 97 نشان می‌دهد دولت با افزایش قیمت حامل‌های انرژی، قطع یارانه نان و افزایش مالیات‌ها هزینه‌ها را به اقتصاد خانواده‌ها تحمیل کرده و در نتیجه موج سوم گرانی شدت خواهد یافت.

 

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه