پای لنگ صادرات برای تولیدات مازندران

پای لنگ صادرات برای تولیدات مازندران

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">زحمات کشاورزان مازندران به جای اینکه مورد حمایت جدی قرار گیرد با کاسه چه&zwnj;کنم چه&zwnj;کنم در ایام تولیدات مواجه شده و راهی برای صادرات پیدا نمی&zwnj;کند.<br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ کاسه چه‌کنم چه‌کنم مسئولان استان مازندران در قبال تولیدات مرکبات گویای عدم توانمندی در حوزه صادرات این محصول است.

تولید بیش از 2.5 میلیون تن مرکبات در سال جاری در استان به جای اینکه زمینه خرسندی متولیان امر را فراهم کند، باعث ایجاد دلشوره در استان شده و نداشتن بازار فروش و عدم توانمندی در صادرات این محصول این روزها به شدت در استان احساس می‌شود.

نه تنها در حوزه صادرات مرکبات، در دیگر محصولات تولیدی استان به ویژه در بخش کشاورزی با ضعف صادرات این محصول مواجه هستیم.

بازار مرکبات امسال مانند گذشته با تلاطم نبود مشتری مواجه است، مرکبات تولیدی استان مازندران بیش از نیاز کشور بوده و تاکنون برنامه‌ای برای صادرات این محصول در دستور کار نیست.

یکی از نیازهای اساسی برای صادارت این محصول بحث پرداخت مشوق‌های صادارتی است که این موضوع چندین سال فقط در حد مصوبه باقی مانده و اظهارات عضو کمیسیون کشاورزی مجلس درباره قول دولت برای پرداخت مشوق‌های صادارتی به دلیل نداشتن پشتوانه عملیاتی و قانونی مورد توجه صادرکنندگان قرار نمی‌گیرد.

از سوی دیگر غیرقابل رقابتی بودن قیمت محصولات مرکبات تولیدی در استان و هزینه بالای تولید این محصول هم تمایل به صادرات را کاهش داده و نشان می‌دهد که متولیان امر چندان در این بخش نتوانستند اقدام مناسبی انجام دهند.

محمد اسلامی استاندار مازندران در همین ارتباط در گفت‌وگو با یکی از رسانه‌های استان مازندران خواستار ساماندهی میزان تولیدات محصولات کشاوزی استان شد و گفت: تولیدات کشاورزی در مازندران نباید به‌صورت لجام‌گسیخته باشد، به‌طوری که هر کسی هر چه که دلش خواست تولید کند و وقتی که اضافه باشد و تقاضا برای بازار وجود ندارد، دولت موظف به پاسخگویی باشد.

استاندار مازندران معتقد است که متولیان امر در سازمان جهاد کشاورزی باید مدیریت اصلاح نژاد را اعمال می‌کرد، در حال حاضر بسیاری از محصولات کشاورزی در خارج از کشور به‌دلیل نوع نیازمندی‌های آنها مشتری ندارد.

در همین ارتباط رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در سفری که به ولگراد روسیه داشت و پس از آن در گفت‌وگویی با یکی از رسانه‌های استان، بیان کرد: توانایی تبادل اقتصادی و علمی با استان ولگاگراد روسیه در زمینه کشاورزی را دارد. تولیدات مازندران در پرتقال، نارنگی، کیوی، ماهی گرمابی و دریایی، گل و گیاهان زینتی و گوشت مرغ مازاد بر نیاز است و از آن طرف چوب، نهاده‌های دامی و روغن نیاز ماست که می‌توانیم در این موارد تبادل محصولات داشته باشیم، همچنین با توجه به وجود اراضی و آب زیاد در ولگاگراد می‌توانیم با تشکیل شرکت‌های مشترک نیازهایمان را تامین کنیم و استان مازندران و ولگاگراد روسیه می‌توانند در کشت فرا سرزمینی همکاری مشترکی داشته باشند.

اما چرا در این بخش اقدامات اساسی انجام نشده است و مرکبات استان مازندران در حال حاضر روی زمین است، جا صحبت دارد.

اتحادیه باغداران استان مازندران تشکل صنفی است که می‌تواند دغدغه‌های خویش را به صورت رسمی مطرح کند، محمدرضا شعبانی در پاسخ به سوال خبرنگار بلاغ که چه اقداماتی برای صادرات انجام شده است، گفت: اتاق بازرگانی و سازمان جهاد کشاورزی باید در این ارتباط پاسخگو باشند.

وی اضافه کرد: اگر قرار بود برنامه صادارتی این محصول انجام شود رایزنی‌ها باید در طول تابستان انجام می‌شود.

شعبانی معتقد است که هر کشوری برای تامین نیازمندی‌های خویش از چند ماه گذشته اقدام می‌کند و تلاش‌های این روزها چندان تامین کننده رفع نیازهای باغداران و کشاورزان نیست.

 

بلاغ/


ارسال دیدگاه