به گزارش مازند اصناف علی محمد شاعری ظهر پنجشنبه در پنجمین جشنواره انار اشرف در بهشهر، این جشنواره را فرصتی برای رونق و توسعه انار و آشنایی با مشکلات تولید و صادرات این محصول دانست.
وی اظهار کرد: برای تبدیل شدن انار به یکی از هویتهای شهرمان باید سرمایهگذاری مناسب در این بخش و صنایع تبدیلی انجام شود.
نماینده مردم شرق مازندران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برای تولید و توسعه باغهای انار در منطقه باید سرمایهگذاری شود، خاطر نشان کرد: تولید محصول برای بازار و مصرف است و باید به استقرار صنایع تبدیلی و تکمیلی توجه شود.
شاعری با بیان اینکه حدود یک میلیون و صد هزارتن تولید انار داریم گفت: باید به سمت تولید محصول و افزایش صادرات برویم و این در حالی است که صادرات انار در کشور ضعیف است و تنها یک درصد آن صادر میشود.
وی با تأکید بر اینکه تولیدات باغی باید صادرات محور باشد، افزود: لازم است نگاه ویژهای به این مقوله شود و مدیریت و صادرات فرامرزی با نگاه جدید دیده شود.
این مسوول افزود: سبک فراوری تاکنون سنتی است و وزارت جهاد کشاورزی باید به انار همچون سیب و مرکبات توجه کند و واحدهای صنعتی و تبدیلی مناسب برای فرآوری انار ایجاد کند.
نماینده مردم شرق مازندران در مجلس گفت: صادرات نیازمند برنامه است و بدون برنامهریزی نمیتوان به صادرات محصولات کشاورزی چشم داشت.
شاعری افزود: بهشهر با دارا بودن ۱۰۰۰ هکتار سطح زیر کشت انار بهعنوان یک انارستان محسوب شده و باید برای رونق اشتغال و تولید تلاش کرد و از اعتبارات اشتغالزایی روستایی برای ایجاد واحدهای صنایع تبدیلی و تکمیلی استفاده شود.
شاعری گفت: پرداخت مشوق صادراتی برای صادرات مرکبات و کیوی مورد پیگیری وزارت جهاد کشاورزی و سایر نهادهای مرتبط قرار گیر و باید اثر وزارت جهاد کشاورزی در بازار احساس شود.
شاعری با اشاره به اینکه تولید نیازمند یارانه، تعرفه و وارد شدن بخش خصوصی است، افزود: باید بخش خصوصی وسط میدان باشد و دولت حمایت کند.
مرجع: مهر
ارسال دیدگاه