به گزارش مازند اصناف قانون کاتسا قانونی است که مجلس سنا و نمایندگان مجلس آمریکا علیه کشورهایی اعمال کردهاند که دولت آمریکا آنها را در ردیف دشمنان خود قرار داده است.
مبنای این قانون ایجاد تحریم علیه این کشورهاست. این کشورها شامل ایران، روسیه و کره شمالی است. قانون کاتسا چهارم مرداد 96 در مجلس نمایندگان آمریکا تصویب شد و 11 مرداد ماه توسط ترامپ امضا شد.
این قانون رئیسجمهور آمریکا را ملزم میکند به فاصله حداکثر 90 روز بعد از اجرایی شدن آن، تحریمهایی را علیه این دولتها اعمال کند. با توجه به اینکه طرح کاتسا، 11 مرداد 96 به قانون تبدیل شده است، بنابراین زمان اجرایی شدن آن از امروز (10 آبان 96) خواهد بود.
اما در منطقه و کشور ما هدف اصلی از اجرای این قانون مقابله با راهبردهای منطقهای ایران در خاورمیانه است. این قانون ویژگیهای بسیار مهمی دارد که تا پیش از این سابقه نداشته است. در این فرصت تلاش میشود تا به بررسی این ویژگیها پرداخته تا بیشتر مخاطب از ذات پلید آمریکا در مواجهه با مردم ایران اشنا شود.
ویژگی بسیار مهم این قانون، گسترده بودن آن است که به این تحریمها، تحریم مادر نیز گفته میشود. این تحریمها شامل موارد حقوق بشر، صنایع دفاعی و موشکی، تروریسم و غیره میشود. همان مواردی که در ابتدای شروع مذاکرات هستهای توسط مقام معظم رهبری پیشبینی میشد و بارها توسط ایشان در سخنرانیهای مختلف اعلام شده بود که آمریکاییها فقط در مذاکرات مربوط به انرژی هستهای باقی نخواهند ماند و به دنبال گسترش دادن موضوعات مورد مذاکره هستند. حال با انجام مقاومت در این زمینه توسط دولت جمهوری اسلامی ایران، دولت آمریکا راهبرد افزایش تحریمها را در دستور کار خود قرار داده است.
همچنین تحریم یکی از نیروهای نظامی ایران از دیگر موارد مهم در این قانون است. به نحوی که پیش از این سابقه نداشته است که نیروی نظامی یک کشور به دلیل حمایت از تروریسم مورد بازخواست قرار گرفته و فرماندهان آنها نیز در لیست تحریمی قرار گرفته باشند.
از ویژگیهای دیگر این قانون، زیر سوال بردن توان دفاعی کشور است. دولت آمریکا به دلیل ناتوانی در مهار و کنترل توان دفاعی سه کشور مزبور، دست به اقدام گستردهتری زده است و به بهانه افزایش توان دفاعی این کشورها آنها را در لیست تحریم قرار داده است. توان موشکی هر کشور جزو راهبردهای اصلی دفاعی و بازدارندگی این کشورهاست و تمامی آنها تلاش میکنند از این ابزار در جهت افزایش امنیت خود استفاده کنند.
همچنین دولت آمریکا به دلیل شکستهای گسترده همپیمانان خود در منطقه اقدام به مقابله مستقیم با یکی از نیروهای موفق در مهار تروریسم منطقهای که همان سپاه است کرده. دولت آمریکا در تلاش است تا با گسترش دادن تحریمها عملا سپاه را در مقابل مردم کشورمان قرار دهد و به آنها اعلام کند که سپاه عامل گسترش این تحریمهاست.
در زمینه حقوق بشر نیز این قانون شامل تمامی مواردی میشود که به ادعای آنها ایران ناقض حقوق اقلیتهای دینی و مذهبی و نژادی است. این در حالی است که جامعه ایرانی شاهد حضور این اقلیتها در ردههای بالای حکومتی و اجتماعی هستند.
در این طرح انواع محدودیتهای اقتصادی از بلوکه شدن داراییها در خاک آمریکا تا ممنوعیت ارائه خدمات بانکی به فرد یا نهاد تحریمی نیز قرار دارد.
دولت آمریکا عملا با اجرای این قانون کلیه مفاد مطرح شده در برجام را زیر سوال برده و عملا برجام را بیاعتبار کرده است. این قانون عملا نشان داده که آمریکا همان دولت یاغی و ناقض حقوق و پیمانهای بینالمللی است که بنا بر زور و قدرت در تلاش است تا تمام معاهدات بینالملی را با توجه به منافع خود زیر سوال ببرد و نقض کند.
این دولت پس از روی کار آمدن دولت ترامپ از پیمانهای نفتا، پاریس، یونسکو و پیمان تجاری اقیانوس آرام خارج شده و عملا یک دولت بیاعتبار در عرصه بینالمللی شناخته میشود.
بلاغ/
ارسال دیدگاه