به گزارش مازند اصناف؛ علیمحمد شاعری در خبر 21 شبکه یک سیما در زمینه چرایی عدم توانایی در تنظیم برخی از محصولات کشاورزی ازجمله سیب، اظهار کرد: یکی از مهمترین مشکلات در کشور مدیریت عرضه و تقاضا است که وظیفه دولت به شمار میآید.
وی افزود: البته شرایط بهتر از زمان وزارت بازرگانی شده اما در بسیاری از محصولات مانند سیب زمینی و پیاز هرساله این مشکل تکرار شده و در محصولاتی مانند مرکبات، برنج و سایر محصولات این رویه ادامه دارد که نشان میدهد وزارت جهاد کشاورزی نیز توان انجام این کار را ندارد.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و مناطع طبیعی مجلس شورای اسلامی با بیان تولید نزدیک به 4 میلیون تن سیب و 5 میلیون تن مرکبات در کشور، خاطرنشان کرد: 50 درصد میوه کشور اکنون سیب و مرکبات به عنوان سبد اصلی مصرف در کشور هستند.
این مسئول میزان مصرف این محصولات در کشور ار 80 تا 90 درصد تولید خواند و اضافه کرد: اگر بتوانیم حدود 20 درصد از این مقدار تولید در کشور را صادر کنیم میتوان در بازار تعادل ایجاد کرد.
وی این مقدار را ناچیز توصیف کرد و گفت: طبق قانون برنامه ششم مجلس مکلف کرده از محل صندوق حمایت از سرمایهگذاری 20 درصد این منابع از سوی وزارت جهاد کشاورزی به منظور جوایز صادراتی اختصاص داده شود.
شاعری 20 درصد اشاره شده از یک هزار و 300 میلیارد در نظر گرفته شده از ذخیره صندوق طبق عملکرد سال گذشته را 250 تا 300 میلیارد تومان اعلام و تصریح کرد: با 100 میلیارد تومان از این میزان به راحتی میتوان بازار مرکبات و سیب را در کشور تنظیم کرد.
تعاون روستایی و تنظیم بازار بیخاصیت
وی تفاوت قیمت تولید کننده و مصرف کننده را یکی از چالشهای اصلی این عرصه برشمرد و افزود: سازمان تعاون روستایی که وظیفه شبکهسازی و عرضه این محصولات در بازار به صورت نظارت شده دارد اکنون دیگر خاصیت چندانی در وزارت جهاد کشاورزی ندارد.
نماینده مردم شرق مازندران در مجلس شورای اسلامی با ابیان عدم استقرار لازم بخش تنظیم بازار در حوزه اقتصادی وارت جهاد کشاورزی، تأکید کرد: وزارت جهاد کشاورزی مانند گذشته بیشتر در بخش تولید تمرکز و سیاستگذاری داشته است.
این مسئول با اعلام تولید بیش از 115 تن محصولات کشاورزی در کشور، اضافه کرد: امروزه در بسیاری از محصولات امکان صادرات وجود دارد اما ازجمله دلایل مشکلات در صادرات این محصولات عدم اهدای جوایز صادراتی، فراهم نبودن زیرساختهای صادراتی و نداشتن صنایع مورد نیاز در این زمینه بوده و دولت نیز جایگاهی برای کشاورزی در اقتصاد قائل نیست.
وی گفت: دولتی که شعار اقتصاد مقاومتی دارد باید رفتارها، سیاستگذاریها و آییننامههایی که تنظیم میکند نیز اقتصادی باشد همانطور که در مجلس سعی شده اساس سیاستهای اجرایی بالادستی قوانینی در برنامه ششم تنظیم شود تا کار دولت را تسهیل کند.
شاعری خواستار اجرای به موقع آییننامههای اجرایی از سوی دولت شد و اظهار کرد: ستاد تنظیم بازار باید به گونهای عمل کند که واقعاً هماهنگ با سیاستهای داخلی باشد.
اساس نظام بازرگانی کشور روی واردات چیده شده است
وی جایزه صادراتی را عامل ایجاد شوک در بازار خواند و افزود: این شوک بازار را تنظیم میکند درحالی که اساس نظام بازرگانی کشور روی واردات چیده شده است چراکه هزینه تولید در خارج کمتر بوده و امکان عرضه آن با قیمت بالاتر در کشور وجود دارد و زیرساختهای وزارت بازرگانی در گذشته و وزارت معدن و تجارت کنونی نیز بر همین اساس شکل گرفته است.
سخنگوی کمیسیون، کشاورزی، آب و مناطع طبیعی مجلس شورای اسلامی تعرفههای واردات سیستم حمل و نقل برای ترانزیت را کمتر از صادرات توصیف و خاطرنشان کرد: کانتینرهای یخچال دار به اندازه کافی وجود نداشته و وزارت جهاد کشاورزی نتوانست سورتینگهای کافی را تأمین کند.
این مسئول درجهبندی میوههای نیاز بازار هدف صادرات به کشورهای دیگر ازجمله روسیه را دارای مشکل دانست و اضافه کرد: کافی است 50 تا 100 میلیارد تومان سازمان برنامه و بودجه در این زمینهها اختصاص دهد که کار سختی نبوده و نشان میدهد اراده برای تنظیم بازار در بخش کشاورزی وجود ندارد.
ارسال دیدگاه