به گزارش مازند اصناف؛ آنچه ازنظر اقتصاد مقاومتی اهمیت دارد، محوریت پیدا کردن تولید ملی است. به این معنا که از تولید ملی در مقابل واردات صیانت شود و بازرگانی در خدمت تقویت تولید داخل قرار گیرد. در نتیجه هماهنگسازی و یکپارچهسازی سیاستهای بازرگانی و تولیدی اهمیت فراوانی دارد.
محمد محمدپور عمران رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران طی گفتوگویی اظهار کرد: خوشبختانه تلاش کردیم تا حد زیادی، فرهنگ صنعتی و معدنی را در استان و حتی کشور جا بیندازیم و از صنعتی شدن استان بهطورجدی دفاع کردیم، گرچه هنوز نهادینه نشده است.
وی افزود: با مکانیزاسیون کشاورزی بهطور طبیعی کاهش اشتغال را در سطح استان خواهیم داشت، گرچه کشاورزی درآمد مکفی را نیز نسبت به تولیدات صنعتی ندارد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران مهمترین دلایل وجود معضلات حوزه تولید را فشارها و تحریمهای جهانی، رکود داخلی و بینالمللی و سوءمدیریتها عنوان و خاطرنشان کرد: وقتی بودجه پروژههای عمرانی استان حدود 200 میلیارد تومان در سال 95 اما یارانه مردم استان حدود 2 هزار و 200 میلیارد تومان باشد، چگونه میتوان انتظار داشت شاهد رونق در بخشهای مختلف تولیدی و ساختوساز و مسکن باشیم.
برایند اطلاعات موجود مبین این است که مازندران با وجود برخورداری از ظرفیتهای کم نظیر در بخشهای صنعت با مشکلات اقتصادی فراوانی مواجه است، بنابراین ضروری است علاوه بر رفع موانع تولید، ابزارهای سرمایهگذاری را در این استان فعال و موانع موجود تحقق این مهم برطرف شود.
شماری از صاحبان واحدهای صنعتی مازندران، کمبود نقدینگی، قوانین سختگیرانه بانکها، اختصاص ندادن اعتبار سرمایه در گردش، تهیه و گرانی مواد اولیه، نرخ بهره بانکی، بازاریابی، نداشتن مبادلات تجاری با خارج، اخذ مالیات و مبادلات ارزی را از جمله مشکلات عمده این بخش برشمردند.
مدیر یکی از واحدهای تولیدی مازندران نیز طی گفتوگویی با بیان اینکه واردات کالاهای مشابه دغدغه تولیدکنندگان مازندران است، عنوان کرد: در حال حاضر دغدغه فعالان تولیدی استان و کشور، واردات بیرویه و نیز تعاملی اقتصادی است که تنها منجر به واردات کالا به کشور شده است.
وی خاطرنشان کرد: بسیاری از بانکها وثایق اضافی از تولیدکنندگان دریافت کردند که این موضوع نیز باعث نگرانی فعالان این بخش شده است.
این فعال حوزه صنعت در استان تأکید کرد: برای کاهش دغدغههای تولیدکنندگان یکی از راهکارهای که برای حمایت از تولید نیاز به توجه به آن هست، عودت دادن وثایق اضافهای که بانکها از تولیدکنندگان دریافت کردن هست.
وی یادآور شد: واردات کالا دلایل مختلفی دارد، انتظار است که متولیان و متصدیان درباره چرایی واردات کالا توضیحات دهند.
حسینعلی غلامی یکی از تولیدگنندگان موفق و باپشتکار در استان مازندران است که در بخش ریختهگری آلومینیوم بیش از دو دهه تجربه را در کارنامه کاری خود دارد.
وی ضمن اشاره به خوداتکایی و پشتکار جهت راهاندازی و موفقیت کاری خود گفت: بنده کار خود را از همان دوران نوجوانی در سال 1370 و عصرها، پس از پایان مدرسه در مغازه ریختهگری برادرم واقع در بابلسر آغاز کردم و توانستم پس از 15 سال شاگردی و پیمانکاری، بهطور مستقل کار خود را آغاز کنم و هم اکنون نیز با ایجاد اشتغال برای 5 نفر، یکی از واحدهای موفق این بخش در استان هستم.
مدیر موفق واحد صنفی - کارگاهی شهرچراغ افزود: در ابتدای کار و به مدت 5 سال، بهعنوان یکی از واحدهای انحصاری تولید بدنه دستگاه چاپ سیلک در کشور فعالیت میکردیم که با رکود بازار در دهه 80، مجبور به تعطیلی این بخش شدیم.
غلامی اضافه کرد: پس از آن، روی به تولید چراغهای پارکی و ویلایی آوردیم و بهمدت هشت سال در این حوزه فعالیت کردیم که بهدلیل واردات کالاهای مشابه چینی، مجددا با رکود بازار مواجه شدیم و مجبور به انصراف از ادامه فعالیت در این بخش هم شدیم.
وی در ادامه بیان کرد: در حال حاضر چند سالیاست که به تولید آلاچیق، مبلمان، میز و صندلی بیرون ساختمانی برای پارکها و ویلاها پرداختهایم که خوشبختانه تولیدات ما نه تنها در درون استان بلکه مشتریانی در برون استان نظیر تهران، گلستان، گیلان و یزد نیز دارد.
این فعال صنعتی ادامه داد: در سال گذشته، ارزش سفارشات کاری برون استانی ما به بیش از 100 میلیون تومان نیز رسیده است.
غلامی ضمن اشاره به ظرافتهای خاص حرفه ریختهگری آلومینیوم و همچنین محدودیت کمی فعالان این عرصه، عنوان کرد: عمدهترین چالش این بخش، نوسانات قیمتی بازار آلومینیوم طی سالیان اخیر است که موجبات لطمههای مالی فراوانی به این حرفه شده است.
وی با اشاره به فصلی بودن این صنعت، تصریح کرد: از آنجا که قراردادهای ما با طرف قرارداد، بهطور سالیانه بسته میشود، لذا نوسانات قیمتی در این فواصل، موجبات صدمات مالی به فعالان این حرفه میشود.
مدیر این واحد ریختهگری تنها تقاضای خود از مسئولان استان را در راستای حمایت از تولید را در اختیار قراردادن یک سوله صنعتی در شهرک صنعتی بابلسر عنوان و اظهار کرد: با در اختیار داشتن مکان وسیعتر، هم امکان گسترش کار و افزایش ظرفیت تولید برای ما فراهم میشود و هم فرصت شغلی چند برابر در این بخش ایجاد میشود.
غلامی در پایان اذعان کرد: این واحد آمادگی کامل دارد تا کلیه سفارشات ارگانها، سازمانها و شرکتها را برای تأمین اقلام مورد نیاز در این بخش را تولید کند.
در بخش پایانی باید به این نکته اشاره کنیم که اجرای سیاستهای اعتباری و مالی صحیح بهوسیله بانکها و بازنگری شیوه پرداخت تسهیلات و وامهای صنعتی و تولیدی با سود كم بهنحویکه منابع بانكی در راستای تولید، اشتغالزایی، خودكفایی و صادرات هزینه شود، یكی از راهبردهای ضروری كاهش مشكلات صنعت و بهبود وضعیت صنعت در كشور و مازندران است.
از سوی دیگر باید تدابیر جدی با ضمانت اجرایی لازم و كافی را عملیاتی كرد تا از فشار بانکها به شرکتها و مراكز تولیدی به علت بدهیها و معوقات اقساط تسهیلات بانكی و تمدید قضایی بانکها برای تعطیلی و تصاحب آن شرکتها بهویژه شرکتها و کارخانههای فعال در حال تولید و اشتغالزا جلوگیری شود.
مشاركت فعالانه دانشگاهها در توسعه صنعت و ارائه آموزشهای كاربردی بر اساس خواستها و نیازهای صنایع و پژوهشهای دانشگاهی در راستای حل معضلات صنعتی استان و ایجاد و فعالسازی مراكز تحقیق و توسعه در مراكز صنعتی كه تأثیر قابلتوجهی در بهبود كیفیت و افزایش راندمان بهرهوری و كاهش هزینهها دارند، از ضرورتهای دیگری است كه باید مورد توجه بیشتر مسئولان بخش دولتی و بخش خصوصی در حوزه صنعت قرار بگیرد.
مرجع: بلاغ
ارسال دیدگاه