آفت سرمایه‌گذاری در مازندران بروکراسی و ترش‌رویی است/ مازندران باید بهشت سرمایه باشد، نه جهنم سرمایه‌گذار
کارآفرين خاص و برتر کشور:

آفت سرمایه‌گذاری در مازندران بروکراسی و ترش‌رویی است/ مازندران باید بهشت سرمایه باشد، نه جهنم سرمایه‌گذار

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">علی&zwnj;رغم اینکه مازندران می&zwnj;تواند مقصد بسیاری از سرمایه گذاری&zwnj;ها باشد اما متاسفانه، سرانجامِ اغلب پروژه&zwnj;ها نافرجام است و این استان را به مرداب سرمایه&zwnj;گذاری تبدیل کرده است.<br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ علی‌رغم اینکه مازندران خاستگاه بسیاری از سرمایه‌گذاری‌ها بوده‌اما متاسفانه، سرانجام اغلب پروژه‌ها نافرجام است.

شاید یکی از دلایل توسعه نیافتگی مازندران، نبود بسترهای سرمایه‌گذاری بوده که‌این سرزمین سبز، با وجود پتانسیل‌های فراوانش در بخش‌های مختلف، به مرداب سرمایه‌گذاران مبدّل شده‌است.

جاذبه مازندران برای سرمایه‌گذاران

همیشه سرمایه‌گذارانی در بخش‌های مختلف گردشگری، صنعت و خدمات مازندران حضور می‌یابند، اما پروسه‌های آزاردهنده‌ای چون اخذ مجوز، بروکراسی اداری و روابط نادرست مدیریتی، عرصه را چنان تنگ می‌کند که سرمایه‌گذار فرار را بر قرار ترجیح می‌دهد.

نه تنها در صنعت، تولید، گردشگری و یا هر بخشی که بخواهید وارد شوید با سد بزرگ عدم حمایت روبرو می‌شوید و حتی اگر سرمایه‌گذار خارجی باشید، اینجا کمتر کسی برایتان تَره خُرد می‌کند.

طی سال‌های گذشته تشکیل اتاق‌های مختلف از جمله: اتاق فکر، اتاق حمایت از سرمایه‌گذاری خارجی، مرکز حمایت از سرمایه‌گذاری‌های زودبازده و مرکز خدمات سرمایه‌گذاری خارجی، گره‌ای از مشکلات باز نکرد و این اتاق‌های حمایتی تنها در حد اسم باقی ماندند.

موانع سرمایه‌گذاری در سرزمین استعدادهای طبیعی

نبود زیرساخت‌های مناسب، روند کند دریافت استعلام‌ها و صدور مجوزها، پروسه طولانی واگذاری زمین، عدم حمایت شبکه بانکی، عدم پرداخت سرمایه در گردش به سرمایه‌گذاران تنها بخشی از این دردِ جانکاه‌است.

 با یک سرمایه‌گذار خارجی در بحث تولید روغن خوراکی، که مازندران را با توجه به پتانسیل‌های کشاورزی برای سرمایه‌گذاری ترجیح داد و کارخانه‌اش را در شهرک صنعتی شورمست پل سفید بنا کرد، همکلام شدیم، او بسیار از نامهربانی‌های صورت گرفته در سال‌های متمادی گفت و اظهار پشیمانی کرد که چرا در مازندران دست به تولید زده‌است.

ناهمراهی مسئولان با سرمایه‌گذاران

این بار نیز با یک سرمایه‌گذار در بخش گردشگری هم‌صحبت می‌شویم که‌ گلایه‌ از عدم همکاری مدیران استانی دارد و دیگر اشتیاق روزهای اول را در سَر ندارد.

این کارآفرین که یک مجموعه بزرگ تولیدی در استان قزوین دایر کرده و بیش از 92 درصد کارگرانش معلول هستند، قصد احداث یک پروژه گردشگری، توریستی و زراعتی در مازندران را داشته و آن‌طور که می‌گوید با دست‌اندازی‌های فراوان و عدم حمایت مسولین محلی در دو سال گذشته مواجه‌ گردید.

سید محمد موسوی در این گفتگو با اشاره به‌اینکه قصد ایجاد بزرگ‌ترین اسکله تفریحی، گردشگری، ورزشی و زراعتی در مازندران را دارد، می‌گوید: پس از بهره‌برداری، تمام عواید این پروژه تنها برای بسترسازی آموزش و تحصیل معلولین هزینه خواهد شد.

امنیت سرمایه با امنیت سرمایه‌گذار گره خورده است

این کارآفرین معلول که در ابتدای کار با یک کلاهبرداری مواجه شده است، توضیح می‌دهد: دو سال و نیم درگیر این پرونده کلاهبرداری هستم و با مراجعات مکرر به مراجع ذیصلاح، راه به جایی نبردم.

با اعلام این مطلب از سوی این فعال اقتصادی، به یاد خبری که در دی ماه سال 94 توسط پایگاه‌اطلاع رسانی پلیس مازندران منتشر و از دستگیری کلاهبردار 130 میلیاردی در نوشهر خبر داده بود، افتادم.

در آن خبر آمده بود: «متهم با تاسیس شرکت‌های جعلی تحت عنوان شرکت‌های سهامی خاص و همچنین تصرف اراضی ملی، زمین‌خواری و دریاخواری، کلاهبرداری کرده و اکنون متواری است.

در ادامه این خبر عنوان شده بود: ماموران در عملیاتی ضربتی و غافلگیرانه متهم را حین تردد در یکی از جاده‌های استان تهران به همراه همدستش دستگیر کردند».

از حمایت خبری نیست؛ بازار شعار بسیار پررونق است

کارآفرین برتر کشور با اشاره به‌ اینکه‌ این کلاهبردار با مساعدت و دستخط یکی از مدیران استانی و بدون دریافت استعلام، دست به‌این کلاهبرداری زده‌است، می‌افزاید: متاسفانه تاکنون کاری از پیش نبردم.

موسوی اضافه می‌کند: متاسفانه با عوض شدن چندین باره قضات پرونده، روند رسیدگی طولانی گردید.

وی از دادستان مازندران می‌خواهد بعنوان مدعی‌العموم وارد و به‌ این پرونده رسیدگی کند.

مدیران! تندیس چه بدرد می‌خورد!

مدیر مجموعه توانا، که بیش از 500 معلول را بکار گرفته‌است، با تاکید بر اینکه کارآفرینی، مدیریت بر منابع اقتصادی کشور است، اضافه می‌کند: مسولین باید برای کارآفرینان بسترسازی کنند.

موسوی با اعلام اینکه کارآفرینان امنیت اقتصادی می‌خواهند، یادآور می‌شود: متاسفانه مدیران تنها تندیس می‌دهند و خبری از بسترسازی و حمایت نیست.

وی با تاکید بر اینکه در سال اقتصاد مقاومتی باید موانع سرمایه‌گذاری تعدیل و بسترهای لازم فراهم شود، خاطرنشان می‌سازد: مقاومت در برابر منافقین داخلی بسیار سخت‌تر از مقابله با کفار بین‌المللی است.

این کارآفرین برتر کشور، موانع اصلی بر سر راه تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران را تامین اجتماعی، اقتصاد و دارایی و بانک‌ها می‌داند و می‌گوید: با اینکه 92 درصد کارگران مجموعه تولیدی‌مان معلول هستند، اما مانند سایر واحدهای تولیدی مالیات پرداخت می‌کنیم و قانون در این باره سکوت کرده‌ است.

موسوی با اعلام اینکه با تمام توان برای سرمایه‌گذاری به مازندران آمده بودم تا شاهد رونق صنعت گردشگری در این استان باشیم، می‌افزاید: با توجه به‌اینکه تمام زوایای این پرونده مشخص و اقرارنامه متهم نیز موجود است، اما تمام توانم بجای اینکه در پروژه‌های اقتصادی متمرکز شود صرف پاسکاری‌های اداری گردید.

پشت پرده خبرهایی‌ست

و کلام آخر اینکه با تحقیق‌هایی که صورت دادیم، دریافتیم متهم از ارتباط خاص خود در این راستا استفاده کرده و به‌ اهدافش دست یافته‌است.

لزوم پاکدستی در اجرای قوانین اداری و پرهیز از رابطه‌بازی، بارها در سخنان مدیران به آن تاکید شده‌ است و اما در عمل این بداخلاقی‌ها را شاهد هستیم و این کلاف سردرگم بروکراسی اداری همچنان پیچ و تاب بر می‌دارد.

به‌امید روزهایی می‌نشینیم که سرمایه‌گذاران، مازندران را مقصد مناسبی برای سرمایه‌گذاری بدانند و بجای فرار، قرار در دیار شریف و نجیب علویان را ترجیح دهند.

 

مرجع: بلاغ


ارسال دیدگاه