اقتصاد مقاومتی یعنی استفاده از نوشتافزار ایرانی
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">شاید اگر با نگاهی عمیق‌تر به خرید یک دفتر ایرانی نگاه کنیم، متوجه می‌شویم که تا چه حد ممکن است این اقدام در رفع محرومیت‌های اقتصادی و نیز رونق تولید داخلی تاثیرگذار باشد. در واقع خرید نوشت‌افزار ایرانی راهی به سوی تحقق اقتصاد مقاومتی است.<br />
</span></p>
به گزارش مازند اصناف؛ در روزهای پایانی شهریور ماه بوی آغاز فصلی جدید به گونهای متفاوت از فصول دیگر به مشام میرسد. آغاز فصل پاییز که هر ساله همگام با فرارسیدن بهار تعلیم و تربیت همراه است، نشاط و طراوت را بر آسمان تمامی نقاط کشورمان میباراند.
اینکه میتوانیم کیف، کفش و لوازم تحریر نو برای فرزندانمان تهیه کنیم بسیار خوب است و نعمتی است که باید شکرش بجا آورده شود، اما کودکان روستاهای دور افتاده کشورمان نیز به همان اندازه که فرزندان خانوادههایی از قشر برخوردار آرزو دارند، برای آغاز سال تحصیلی جدید شور و نشاط و آرزو دارند.
ممکن است وسایلی باشند که دیگر به آنها نیازی نداشته باشیم، اما بودنشان برای یک فرد دیگر آرزو باشد. مکانهایی نیز هستند که در انجام این امر مهم در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید برای جمع آوری کمکهای نقدی و غیرنقدی مردم در مکانها و از طرق مختلف وارد عمل میشوند.
برخی مدارس و یا مراکز خیریه و حتی بعضا نمایشگاههایی که برای عرضه وسایل مورد نیاز تحصیلی فعالیت میکنند، زمینهای مناسب را فراهم میآورند.
خرید نوشتافزار ایرانی کمک به اقتصاد ملی
اغلب افرادی که در جشنهای کمک به نیازمندان در آستانه مهر شرکت کردهاند، معتقدند با کمک مبلغی که در حد بضاعتشان بوده در واقع به خانوادههای نیازمند کمک کردهاند؛ چراکه شاید در ظاهر مبلغ داده شده جهت کمک برای خرید نوشتافزار موردنیاز یک یا چند دانشآموز نیازمند باشد، اما با خرید نوشتافزارهای ایرانی در این طرح علاوه بر اینکه چرخه تولید ملی قوت مییابد، فرزندان صدها یا هزاران خانواده که در کارخانههای تولید نوشتافزار داخلی مشغول به فعالیت هستند، نیز توان خرید لوازم نو برای سال تحصیلی جدید پیدا میکنند.
مریم فتحیان یک فرهنگی در این باره میگوید: «گرچه آغاز سال تحصیلی بهانه خوبی است برای انجام طرحهای خیریه؛ اما ای کاش در تمام روزهای سال، افراد، کودکان و نوجوانی را که بنا بر موقعیت جغرافیایی و شرایط زندگی در آستانه محرومیت از تحصیل قرار گرفتهاند، فراموش نکنیم.»
وی ادامه میدهد:«شاید اگر با نگاهی عمیقتر به خرید یک دفتر ایرانی نگاه کنیم، متوجه میشویم که تا چه حد ممکن است این اقدام در رفع محرومیتهای اقتصادی و نیز رونق تولید داخلی تاثیرگذار باشد. در واقع خرید نوشتافزار ایرانی راهی به سوی تحقق اقتصاد مقاومتی است.»
البته ناگفته نماند که خرید یک دفتر خارجی وسوسه بر انگیزتر است. آشنایی دیرینه با شخصیتهای کارتونی بیگانه که روزهای بسیاری در رگههای زندگی فرزندان ما نفوذ کردهاند و حال پشت و روی جلد دفاترشان خوش نشستهاند، بر تمایل به خرید دفاتر فانتزی با طرح کارتونهای غربی میافزاید. از طرف دیگر قیمت مناسب در مقایسه با جنس مرغوب کاغذ نیز مزید بر علت است؛ چراکه قیمت تمام شده کالاهای تولید داخل معمولا بیش از نمونه مشابه خارجی است.
با این حال نباید فراموش کرد که از طریق همین نوشتافزارهای بیگانه که کودکانمان در مدرسه ساعات زیادی با آنها سر و کار دارند، چه زشتهایی که در ذهن بچهها زیبا جلوه داده شدهاند. اول از طریق انیمیشنهای جذاب سر از خانه و زندگیمان درمیآورند، بعد هم که روی دفاتر و لوازم ظاهر میشوند، چه با آب و تاب خودنمایی میکنند و در کیف دانشآموزان هر روز در خانه و مدرسه همراه آنها میشوند. ذرهذره تاثیر گذاشته و بیاختیار اذهانشان را تسخیر میکنند.»
این فرهنگی در تکمیل صحبتهایش میگوید:«داستان به همین جا ختم نمیشود. دفترهایی که نخریدیم و ماندند، چه شدند؟! عاقبت کارخانههایی که تعطیل شدند و سرنوشت صدها نفری که از کار بیکار ماندهاند، چه خواهد شد؟ آیا ما با خریدهای وارداتی به این مشکلات دامن نمیزنیم؟ ساده نگذریم از شخصیتهای جذاب وارداتی که چشممان را میگیرند، به خانههایمان وارد شده و نهایتا همچون هیولایی همه چیز را خراب میکنند و به نابودی میکشانند.»
قرق بازار داخلی نوشتافزار با بنجلهای وارداتی
اگر میخواهید از حال و روز بازار نوشتافزار ایرانی باخبر شوید، کافی است که به مراکز فروش این اقلام مراجعه کنید. کودکان را در کنار پدر و مادر در حال خرید دفترها و کیفهایی میبینید که کودکان چینی در بازار شهرهای پکن، شانگهای، شانتو... در حال خرید آنها هستند! و برخی فروشندگان ایرانی متاسفانه خیلی متعصبتر از چشم بادامیها از کیفیت و ارزانی این اقلام سخن میگویند! آن هم صرفا به خاطر رسیدن به سود!
کارشناسان اقتصادی معتقدند واردات نوشتافزارهای چینی ضربه سنگینی بر پیکره صنعت لوازمالتحریر در ایران وارد کرده است. ضربهای که باعث شده است تولیدکنندگان این صنعت 25 تا 30 درصد ظرفیت خود را به کار گرفته و با سهمی 5 درصدی از درآمد 4 هزار میلیاردی نفسهای آخر را بکشند.
احمد حمزهنژاد یک فروشنده لوازمالتحریر برایمان گلهمندانه میگوید: «بارها و بارها از دولت خواسته شده است که جلوی واردات افسارگسیخته لوازمالتحریر را گرفته و بسترها را برای استفاده 12 میلیون دانشآموز ایرانی از نوشتافزار ملی باز کند و به خانوادههای ایرانی توصیه شده است که برای تهیه نوشتافزار فرزندان خود با توجه به دو بُعد فرهنگی و اقتصادی ذائقهشان را به سمت خرید لوازم ایرانی با پیامهای فرهنگیِ بومی- اسلامی تغییر دهند. ورود نوشتافزارهای خارجی به کشور جریانی دوسر باخت است. باختی عجیب و غیرقابل تصور در میدان مباحث فرهنگی و باختی سختتر در میدان اقتصاد مقاومتی و در این باختهای سرنوشتساز مسئولان اقتصادی و فرهنگی، تجار و مردم مقصر هستند.»
این فروشنده ادامه میدهد: «بارها و بارها در مورد خطر نفوذ فرهنگهای بیگانه از طریق لوازمالتحریر به مسئولان و متصدیان امور تربیتی و پرورشی جامعه تذکر داده شده است، اما گویی به نظر میرسد گفتن در این زمینه آب در هاون کوبیدن است! حال روی سخن با کسانی است که برای مباحث فرهنگی محلی از اعراب قائل نیستند و هیچ ارادهای برای مقابله با ضدفرهنگها یا فرهنگهای بیگانه ندارند: از قلع و قمع صنعت نوشتافزار ایرانی با ساخت و سازهایی که باعث میشود نوشتافزارهای وارداتی را تا یکچهارم قیمت گمرک وارد کشور کرده و کالاها را به قیمت ارزان وارد بازار کنید، چه میزان سود میبرید؟!»
وی در تکمیل صحبتهایش میگوید:«شما که دستتان در جیب تولیدکننده ایرانی است هیچ در نظر دارید که پدر و مادر مصرفکنندگان کالاهای وارداتی شما، کارگرانی هستند که باید در کارخانههای کشور کار کنند تا هزینه تحصیل فرزندانشان را بپردازند؟ اگر دوستی خالهخرسه شما ادامه پیدا کند آنها بیکار شده و در نهایت این شما هستید که باید هر سال قیمت کالاها را ارزانتر کرده و تا یک دهه دیگر عرصه لوازمالتحریر داخلی را به کل تعطیل کنید.»
شهدا قهرمانان بچههای ایرانی
چندی پیش حامد جعفری تهیهکننده «شاهزاده روم» گفته بود: «در حال حاضر لباس، نوشتافزار، پیکسل، لیوان، وسایل جشن تولد و جشن تکلیف بر اساس پویانمایی «شاهزاده روم» طراحی و تولید شده است. قرار است بر اساس فیلم «فیلشاه» نیز به تولید جدی محصولات جانبی توجه کنیم؛ چراکه شرکت بزرگ و مهمی چون والتدیزنی بیش از دو سوم سود خود را مرهون تولید و فروش محصولات جانبی است.»
محمدی یک دستاندرکار فرهنگی میگوید:«شهدا قهرمانان بچههای ایرانی هستند. وقتی زندگینامه شهدا را ورق میزنیم مشاهده میکنیم که یک آدم ساده در دوران دفاع مقدس کارهایی انجام داده است که امروز فرماندهان بزرگ کمتر قادر به انجام آن هستند و این موضوع نشان دهنده غفلت ماست که شهدایی همچون شهید والا مقام برونسی و باکری را نتوانستیم درست معرفی کنیم و بچهها به دنبال شخصیتهای تخیلی رفتهاند.»
خرید وسایل مورد نیاز در کنار اهدا و کمک
در حالیکه چند روزی از آغاز کار پنجمین نمایشگاه نوشتافزار ایران نوشت میگذرد، یکی از غرفههای حاضر در نمایشگاه با هدفی متفاوت نسبت به سایرین حاضر شده است. در این غرفه خبری از عرضه لوازم تحریر نیست و مردم برای دادن نوشتافزار و لوازم تحریر در آن حضور پیدا میکنند.
صندوقچهای مورد توجه که با عنوان صندوقچه آرزوها در کنار این غرفه وجود دارد، پر از وسایلی است که علیرغم بیاستفاده بودن در یک خانه، لبخند را بر چهره برخی دانشآموزان مینشاند. البته اگر کسی تمایل به کمک نقدی نیز داشته باشد، انجام آن بلامانع است.
موسسه «خیرانت» که فعالیت خود را از طریق سایتی تحت این عنوان دنبال میکند، بستری برای امور خیریه است. عضوی از تیم خیرانت که خود را سرلکی معرفی میکند و در پنجمین نمایشگاه «ایران نوشت» حاضر است؛ در گفتوگو با گزارشگرمان میگوید: «مزیت سایت خیرانت این است که از نظر مالی شفافسازی شده است. به طور مثال هر فردی میتواند پس از ورود و ثبتنام در سایت مبلغی را که مد نظر دارد، برای پروژه مورد نظر خود انتخاب کرده و هدیهاش را اهدا کند.»
وی در ادامه فرآیند کمک در سایت خیرانت میگوید: «در پایان انجام پروژه، عکس، فیلم و حتی فاکتورهای مربوط به آن پروژه که شرح کاملی از به نتیجه رساندن پروژه است، روی سایت قرار میگیرد.»
از سرلکی درمورد علت حضور خیرانت در نمایشگاه نوشتافزار ایرانی میپرسم، وی در پاسخ میگوید :«برخی از افراد در جامعه ترس و شک در شناخت نیازمندان واقعی دارند و یا اینکه نمیدانند مراکز خیریه کمک را به آنان که باید میرسانند یا خیر؟! ما با هدف ایجاد شفافیت در امور خیریه و همچنین ارائه گزارش برای اینکه کمکهای افراد خیر به کجا میرسد؟ برای کمک به نیازمندان واقعی حضور پیدا کردهایم.»
صد برگ، هر نفر یک برگ
در آستانه بازگشایی مدارس از طرحی دیگر تحت عنوان پویش ملی صد برگ مطلع شدیم که در پنجمین نمایشگاه «ایران نوشت» نیز آماده راهنمایی و دریافت کمکهای ملی افراد خیر است. پویش ملی صد برگ نیز از طریق پایگاه اینترنتی خیرانت انجام میشود.
یکی از نمایندگان طرح پویش ملی صد برگ در گفتوگو با خبرنگار ما میگوید: «ما با هدف از هم گسستن زنجیره محرومیت با یاری تمام مردم ایران در آستانه مهر ماه 96 کمکهای کوچک یا بزرگ را به دست دانشآموزان محروم کشور تا آنجا که در توان باشد، خواهیم رساند.»
وی در ادامه توضیح میدهد :«البته در این طرح کمکهای نقدی مردم تنها صرف خرید نوشتافزارهای ایرانی و اسلامی که از طرحهای شخصیتهای ایرانی برخوردار هستند، میشود.»
او که تاکنون میزان حمایتهای مردمی را بسیار خوب تلقی میکند، میگوید: «روشهایی که برای ارائه کمک وجود دارد از طریق پایگاه الکترونیکی و همچنین کد دستوری مربوطه میباشد.»
پویش ملی صد برگ با این تمایز که دارای شفافیت مالی است، از طریق سایت مربوطه مسیر کمکهای انجام شده را روشن میسازد و برای اطمینان از اینکه کمک به دست نیازمندان رسیده است، مستندات مشخص را ارائه میکند.
مرجع: بلاغ
ارسال دیدگاه