به گزارش مازند اصناف سیداحمدطاهری بعد از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: کشاورزان اقدام به کشت مجدد برنج با استفاده از منبع آبهای زیرزمینی با وجود کمآبی و کمبود بارش باران نکنند.
وی آتش زدن کاه زمین کشاورزی را برای آمادهسازی کشت مجدد، نابودی موادآلی زمین و کاهش بهرهوری تولید برشمرد و افزود: آتش زدن این مواد در داخل زمین جلوی حاصلخیزی و بازسازی خاک را گرفته ضمن اینکه دود حاصل از آن سبب آلودگی محیط میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بابل از افتتاح پروژههای زیربنایی و خدماتی در هفته دولت خبر داد و تصریح کرد: پنج پروژه زیربنایی و خدماتی با اعتبار بالغ بر17 میلیارد و 183 میلیون ریال از محل اعتبارات ملی، صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی، ماده 12 مدیریت بحران و 2 درصد نفت و همچنین آورده شخصی به بهرهبرداری میرسد.
طاهری خاطرنشان کرد: این پروژهها شامل یک مورد تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری پایین بیشه سر با حجم عملیات 154 هکتار، یک مورد تجهیز سیستم آبیاری قطرهای در روستای اله رودبار در سطح هفت هکتار، تجهیز یک حلقه چاه زراعی در روستای متیکلا، دو مورد احداث کانال بتنی لاینینگ در روستاهای کاردیکلا شرقی، باریکلا، هلیدشت، داردکاشت و فولادکلا این شهرستان با حجم عملیات 3 هزار و 900 متر برشمرد.
این مسؤول یادآور شد: با بهرهبرداری پروژههای زیربنایی و خدماتی در هفت روستا 321 خانوار از مزایای آن بهرهمند میشوند.
وی ادامه داد: برنامه اصلاح نژاد دام سبک روستایی و افزایش تولید با افزایش دوقلوزایی از طریق هرمون تراپی و اسفنج گذاری در حال اجرا است.
وی با اشاره به اینکه 172 هزار راس دام سبک در بابل داریم، اضافه کرد: 44 درصد طرح دوقلوزایی دام با موفقیت انجام شد.
مدیر جهاد کشاورزی بابل افزود: از 22 هزار هکتار باغ مرکبات شهرستان بابل، هشت هزار هکتار در سرما سال گذشته خسارت دید که از 22 هزار هکتار 600 هکتار باغ آسیب دیده زیرکشت شالی رفته است.
طاهری تصریح کرد: شهرستان بابل بزرگترین شهرستان تولیدکننده برنج بعد رشت است که 74 درصد از آن زیرکشت ارقام محلی و 26 درصد آن زیر کشت ارقام پرمحصل رفته است.
وی با اشاره به اینکه 95 درصد برداشت برنج با کمباین و به شکل مکانیزه انجام شد، خاطرنشان کرد: شهرستان بابل برنج 4 میلیون و 500 نفر ایرانی را تامین میکند که امسال با افزایش 10 درصدی تولید برنج مواجه بودیم.
مدیر جهاد کشاورزی بابل با اشاره به اینکه دولت در راستای حمایت از تولیدکننده جلوی ورود برنج خارجی به کشور را در زمان برداشت گرفته است، اظهار کرد: قیمت عادلانهای برای فروش برنج بین 9 تا 9 هزار و 500 تومان در نظر گرفته است که اگر تولیدکنندگان در انتظار افزایش قیمت آن را دپو کنند و به فروش نرسانند دولت برای تنظیم بازار اقدام به ورود برنج خارجی کرده و با شکست سنگین قیمتها مواجه میشوند.
طاهری گفت: شهرستان بابل، در بخش تولید شیر، تولید گوشت قرمز، تولید عسل و تولید جوجه یک روزه رتبه نخست و در تولید گوشت سفید رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.
فارس/
ارسال دیدگاه