به گزارش مازند اصناف؛ مازندران مهد کشاورزی است و عمده محصولات استراتژیک کشور در اراضی مستعد آن کشت میشود.
لازمه بهصرفه شدن اقتصاد کشاورزی، کاهش سطح هزینه و افزایش بهرهوری از طروق مختلف از جمله، واردکردن ابزار آلات صنعتی با کیفیت به عرصه کشت و برداشت، همچنین فرآوری تولیدات است.
غربت صنعت در مهدکشاورزی
نبود صنایع تبدیلی در مازندران موجب شد که جمع آوری مرکبات یخزده آذرماه سال گذشته و تبدیل آن به آب میوه با چالش جدی مواجه شود، مسئولان برای حل این بحران چند استان را فراخوان کردند تا توانستند مرکبات انبار شده را در صنایع تبدیلی این استانها تبدیل کنند.
به دلیل تحریمهای متعدد و عدم رغبت در سرمایهگذاری، صنعت تولید ماشین آلات و صنایع کشاورزی شاهد یک عقب افتادگی محسوس از تکنولوژی روز دنیا است، هرچند به صورت معدود برخی افراد در این صنعت همچون کارخانه ادوات کشاورزی جویبار در حوزه تولید ماشین آلات کشاورزی ورود پیدا کردهاند، اما در حوزه تولید صنعتی محصولات غذایی به خصوص صنایع تبدیلی، مازندران با کمبود جدی مواجه است.
لزوم تقویت صنعت کشاورزی در مازندران
مدیرعامل کارخانه تولید ماشین آلات کشاورزی هادی با بیان اینکه شرکت خود را در بخش تحقیق و توسعه به دنبال دستیابی به فناوریهای جدید در توسعه مکانیزاسیون کشاورزی تاسیس نموده، اظهار کرد: کارخانه تولیدی ماشین آلات کشاورزی هادی براساس علم روز و نوع کشت نوین، ماشین آلات را طراحی و تولید میکند.
محمد چلنگری جویباری گفت: برای تولید محصولات با کیفیت و کشت نوین در کشاورزی نیاز به دانش فنی داریم تا براساس نوع محصول، ماشین مورد نظر را تولید کنیم.
مازندران باید از آخرین فناوری صنعت در کشاورزی استفاده کند
وی افزود: استفاده از فناوری روز دنیا موجب کاهش هزینه تولید، کاهش قیمت تمام شده محصول، تولید محصول کیفی و ثبات امنیت غذایی استان و کشور میشود.
چلنگری گفت: این آگاهی موجب استفاده بهتر کشاورزان از ساختههای مدرنیزه خواهد شد.
مدیرعامل کارخانه تولید ماشین آلات کشاورزی هادی گفت: مطمئناً کشاورزان از انتقال تکنولوژی روز دنیا استقبال خواهند کرد و شاهد رونق تولید محصولات کشاورزی استان خواهیم بود.
برداشت مکانیزه به جای مدرنیزه
در برخی موارد تکنولوژیهای موجود وارداتی و بی کیفیت است، برای مثال مازندران تولیدکننده عمده برنج کشور است و در برداشت مکانیزه، وابسته به واردات کمباینهای چینی است که متناسب با اراضی شالیزاری استان نیست . حل این مشکل نیازمند ورود صنعت داخلی جهت تولید کمباینهای ایرانی برداشت برنج است.
مدیرعامل اتحادیه کمباینداران مازندران با بیان اینکه در سال 94 بیش از 90 درصد برداشت برنج توسط کمباینهای برنج صورت گرفته است، اظهار کرد: برداشت اراضی شالیزاری مکانیزه شده، اما مدرنیزه نشده است یعنی به روز و منطبق با اراضی شالیزاری استان نیست.
کمباینهای چینی بلای جان کشاورزی مازندران
برزو بابایی با اشاره به این نکته که90 درصد کمباینهای برداشت برنج چینی هستند، اظهار کرد: به هیچ وجه این کمباینها از کیفیت مطلوبی برخوردار نیستند و امکان ریزش بالای 40 درصد را هم دارند.
مدیر عامل اتحادیه کمباینداران مازندران با تاکید بر اینکه به هیچ وجه کمباینهای چینی برداشت برنج مورد تایید اتحادیه کمباینداران نیست، تصریح کرد: چین بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده کمباینهای برداشت برنج در دنیا است که گوی رقابت را از کره و ژاپن ربوده است.
پرداخت تسهیلات به تولید کشاورزی
دولت تلاش کرده است تا در مکانیزاسیون تولیدات کشاورزی مازندران با ارائه تسهیلات گامهایی بردارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه در سال 95 بیش از 110 میلیارد تومان تسهیلات مکانیزاسیون به متقاضیان پرداخت شده است، اظهار کرد: تاکنون 53 دستگاه بذرکار کلزا با تحفیف ویژه به کلزا کاران ارائه شد.
پولهای میلیاردی که به هدر میروند
دلاور حیدرپور افزود: در 4 سال گذشته بیش از 230 میلیارد تومان تسهیلات برای مکانیزاسیون کشاورزی استان پرداخت شد که در این میان 1200 کمباین برداشت برنج وارد کشور شده است.
به گزارش گروه اقتصادی بلاغ، با توجه به موارد بیان شده باید دریافت که هنوز تکنولوژی صنعت کشاورزی وارد استان نشده و استقرار نیافته است و دولت نیز بسته به سیاستهای دستیابی به خودکفایی تولید کشاورزی، علاقهمند به مکانیزه کردن کشت و برداشت محصولات است. هر چند در این زمینه نیز موفقیت مدرنیزهسازی محقق نشده، لذا بعید است که صنایع بروز کشاورزی مانند صنایع تبدیلی بتوانند در استان ایجاد شوند.
ارسال دیدگاه