به گزارش مازند اصناف دلار که روز یکشنبه با یک تومان افزایش به بهای 3 هزار و 809 تومان رسیده بود، روز دوشنبه یک تومان رشد دیگر را به ثبت رساند تا به قیمت 3 هزار و 810 تومان برسد. قیمت این ارز آخرین بار 17 مرداد در محدوده 3 هزار و 810 تومان حضور داشت. به گفته فعالان، روز دوشنبه عامل افزایشی یا کاهشی خاصی در بازار وجود نداشت و تنها تحرکات جزئی در معاملات فردایی عامل رشد بود.
به باور برخی بازیگران باتجربه بازار، در روزهای اخیر که دامنه نوسانات دلار کاهش زیادی پیدا کرده است، نوسانگیران ارزی بیشتر از یک تاکتیک که معمولا در روزهای کمنوسان به کار گرفته میشود، استفاده میکنند. به باور آنها، زمانی که نوسانات قیمت دلار پایین میآید، نوسانگیران از سفتهبازی دل کنده و بیشتر سعی میکنند با خرید و فروشهای روزانه کسب سود کنند. در این راه آنها ممکن است دلار را با قیمت 3 هزار و 809 تومان خریداری کنند و به سرعت زمانی که قیمت به نقطه 3 هزار و 810 تومان رسید، آن را بفروشند؛ بنابراین آنها از این خرید و فروش در هر دلار تنها یک تومان سود کردهاند.
این در حالی است که در روزهای دیگر نقاط خرید و فروش شاخص ارزی بهطور معمول فاصله بیشتری از یکدیگر دارند، عاملی که همزمان ریسک خرید و فروش را نیز بالا میبرد. به گفته فعالان، نوسانات محدود نرخ حواله درهم، بالا نبودن ارزش دلار در کشورهای همسایه و احتیاط بازیگران در خرید در کنار عرضه متناسب بازیگران بازارساز از مهمترین عواملی بودند که در کاهش دامنه نوسانات و تغییر استراتژی نوسانگیران نقش داشتند.
روز گذشته نرخ حواله درهم نوسان خاصی نداشت و در محدوده هزار و 40 تومان باقی ماند. هم زمان، ارزش این ارز در مناطق هرات افغانستان و سلیمانیه عراق تغییرات محسوسی نداشت. در روزی که دلار سومین نوسان تک تومانی خود را تجربه کرد، سکه تمام بهار آزادی از کانال یک میلیون و 220 هزار تومان به زیر کشیده شد. روز دوشنبه، سکه معاملات خود را با قیمت یک میلیون و 222 هزار تومان آغاز کرد که کاهشی 3 هزار تومانی نسبت به نرخ بسته شده این فلز گرانبها در روز یکشنبه داشت. سکه تا اواسط ظهر در برابر ورود به کانال پایینتر مقاومت کرد ولی از حدود ساعت یک بعدازظهر به کانال پایینتر سقوط کرد و سرعت افت آن بیشتر شد، به طوریکه حدود ساعت 3 بعدازظهر به بهای یک میلیون و 218 هزار تومان رسید.
این قیمت 7 هزار تومان کمتر از روز یکشنبه بود و موجب شد بیشترین افت این فلز گرانبها در یک ماه گذشته به ثبت برسد. به گفته فعالان، مهمترین عاملی که زمینهساز سقوط بهای سکه در بازار داخلی شد، نزول بهای اونس در بازارهای جهانی به ابتدای محدوده هزار و 280 دلار تا ساعت 3 بعدازظهر بود.این در حالی بود که اولین روز هفته این فلز گرانبها تحتتاثیر رشد بهای اونس در روز جمعه تا قیمت یک میلیون و 227 هزار تومان بالا رفته بود.در کنار افت سکه تمام، روز دوشنبه نیم و ربع سکه نیز کاهش قیمت را تجربه کردند. در دومین روز هفته، نیم سکه با 2 هزار تومان افت به بهای 632 هزار تومان و ربع سکه با هزار تومان افت به بهای 371 هزار تومان رسید.
/دنیای اقتصاد
ارسال دیدگاه