نقل و انتقال سند خودرو در دفاتر ثبت اسناد
رئيس کانون سردفتران و دفترياران در نشست خبري:

نقل و انتقال سند خودرو در دفاتر ثبت اسناد

<p><span style="font-size: larger;">دشتی اردکانی گفت: در سال گذشته ، ۱۲ میلیون و ۹۵۸ هزار و ۱۵۱سند در کشور ثبت شده و بیشترین آمار متعلق به استان تهران است.</span></p>

به گزارش مازند اصناف؛دشتی اردکانی رئیس کانون سردفتران و دفتریاران در نشست خبری صبح روز شنبه با اصحاب رسانه اظهار کرد: در سال گذشته ، ۱۲ میلیون و ۹۵۸ هزار و ۱۵۱سند در کشور ثبت شده است و بیشترین آمار متعلق به استان تهران است که ۳ میلیون و ۵۲۳ هزار و ۱۴۸ مورد بیشترین آمار ثبت بوده است.

به گفته رئیس کانون سردفتران و دفتر یاران، استانهای خراسان رضوی، آذربایجان شرقی و فارس در مراتب بعدی قرار دارند و همچنین استان ایلام با ۵۹ هزار مورد کمترین آمار را داشته است.

وی اضافه کرد: در ۴ ماهه سال جاری،۳ میلیون و ۷۴۵ هزار و ۶۴۵ مورد سند در کل کشور ثبت شده است که بیشترین آمار مربوط به تهران با آمار یک میلیون و ۲۷ هزار و ۸۶ مورد و ایلام با ۱۸ هزار و ۱۲۳ مورد کمترین بوده است.

دشتی اردکانی ادامه داد: در سال ۹۵، ۱۰۲ میلیارد و ۶۷۸ میلیون تومان دفاتر اسناد رسمی حق ثبت را وصول و به حساب خزانه واریز کرده اند.

دشتی اردکانی درباره آزمون کانون گفت: برگزاری آزمون بر عهده سازمان ثبت است اما تا جایی که اطلاع دارم، امسال آزمون کانون برگزار نمی شود.

وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر افرایش ۱۰ درصدی نرخ حق التحریر و ابطال این موضوع از سوی دیوان عدالت اداری بیان کرد: طبق قانون نرخ حق التحریر هر چهار سال یکبار مورد بازنگری قرار می گیرد که با توجه به تورم در کشور و اضافه شدن دستمزد باید این قانون مورد بازنگری قرار بگیرد، در بخشنامه سال ۹۲ آمده بود هر ساله ۱۰ درصد اضافه شود. سال گذشته انجام شد اما امسال هیات عمومی رای داد که نباید انجام نشود و ما هم اضافه نکردیم تا رعایت حال مردم شود و تعرفه طبق سال ۹۴ انجام می شود. اگر مردم این موضوع را مشاهده کردند می توانند به بازرسی کانون شکایت کنند.

وی درباره اختلاف پلیس و ثبت بر سر سند خودرو اظهار کرد: در حال حاضر در دفاتر، سند نقل و انتقالات ثبت می شود و بخشنامه رییس قوه قضاییه فصل الخطاب است. نباید مردم را سردرگم کنیم. طبق روال، تعویض پلاک توسط پلیس و نقل و انتقال مالکیت توسط دفاتر ثبت اسناد انجام می شود.

دشتی اردکانی درباره اختلاف حقوقی با بنگاه های معاملات املاک نیز گفت: سند رسمی مزایایی دارد که هیچ سند دیگری ندارد. بنگاه ها باید طرفین را پیدا کنند و برای تنظیم سند به دفاتر هدایت کنند. در قانون پیش فروش ساختمان هم پیش بینی شده که سند پیش فروش باید در دفاتر تنظیم شود.

به گفته وی در سال گذشته ۳۲۹ مورد و در چهار ماهه نخست امسال ۱۲۵ مورد سند پیش فروش در دفاتر اسناد رسمی تنظیم شده است.

رییس کانون سردفتران درباره وزیر پیشنهادی دادگستری گفت: آوایی پلکان قضاوت را از پایینترین سمت شروع کرده و به بالاترین رسیده است، در چند شهر رییس دادگستری بوده، مجموعه را خوب می شناسد و کاستی های کار را می داند و دردآشنای دستگاه قضایی است.

وی گفت : فکر می کنم یکی از بهترین گزینه هایی که به مجلس معرفی شده است، در طول ۳۰ سال اشنایی با ایشان حتی یک مورد مساله که خارج از عدالت باشد از وی ندیده ایم و در هیچ جناحی قرار ندارد . امیدوارم در کارشان موفق باشند، باید از آقای پورمحمدی، وزیر دادگستری دولت یازدهم هم تشکر کنیم، عملکرد خوبی داشتند. اما آقای اوایی اولین گزینه ای هستند که از متن این وزارتخانه انتخاب شده است.

رئیس کانون سردفتران و دفتریاران با اشاره به آمار ثبت شده به تفکیک در 4 ماهه سال 96 گفت: اسناد بیع یک میلیون و 131 و 377مورد، سند صلح 47 هزار و 318، سند وکالت یک میلیون و 783 هزار و سند رهنی 164 هزار و 241، اسناد اجاره 59هزار و 45 مورد و اسناد اقامه 1386مورد، و اقرار نامه 173 هزارمورد ورضایت نامه 142 هزار و سایر اسناد 33 هزار مورد در چهارماهه سال 96 بوده است.

دشتی اردکانی همچنین درباره حذف دفاتر اسناد رسمی و اختلال در سیستم ثبت آنی گفت: راه اندازی این سیستم یک کار ملی و بسیار بزرگ بود و اکنون در هیچ دفتری، اسناد به صورت دستی ثبت نمی شود. در گذشته فقط ۱۱ هزار کارمند مسول دفترنویسی بودند و هزاران ساعت وقت و انرژی و کاغذ هدر می رفت. اختلال هفته های گذشته مربوط به سازمان ثبت نبود بلکه مربوط به زیرساخت بود که معاون وزیر ارتباطات هم اعلام کرد و خوشبختانه امروز هیچ مشکلی وجود ندارد.

رئیس کانون سردفتران و دفتریاران در خصوص آخرین وضعیت ثبت اثر انگشت نیز بیان کرد: در دفاتر اسناد رسمی اثر انگشت انجام می شود و بانک اثر انگشت بسیار مهم است که از جعل جلوگیری می کند. اثرانگشت هر ایرانی در سامانه ثبت شده است و در تمامی دفاتر اسناد رسمی اثرانگشت اجرایی است.

وی درباره تخلفات دفاتر اسناد رسمی گفت: دفاتر اسناد رسمی طبق قانون توسط چهار مرجع مورد بازرسی قرار می گیرند و این بازرسی ها به خاطر اهمیتی که اموال و املاک مردم دارد، انجام می شود. در چهار ماهه امسال ۱۱۲ مورد شکایت در کشور داشتیم که رسیدگی و تعدادی به دادستان انتظامی اعلام شد. البته آمارها نشان می دهد شکایت ها در سال های اخیر کاهش بسیاری یافته است.

دشتی اردکانی همچنین در رابطه با پرونده سردفتری که در پرونده بابک زنجانی گفته شده تخلف انجام داده است گفت: سندی که در  دفترخانه ثبت شده برابر با موازین قانونی بود و آن برداشت مرجع قضایی است و ما به آن تمکین می کنیم، اما انچه که ما بررسی کردیم ثبت سند در این دفترخانه برابر با قانون و طبق روال عادی بوده است.

وی ادامه داد: کانون سردفتران در این رابطه به دادستانی تهران نامه زده و موضوع را اعلام کرده و این دفتر هم کار خود را انجام می دهد و بعد از پایان پرونده زنجانی به پرونده این سردفتر هم رسیدگی و طبق قانون تصمیم گرفته می شود.

دشتی اردکانی همچنین در رابطه با کمک و مساعدت به صاحبان ساختمان پلاسکو در دریافت اسناد مغازه هایشان گفت: بعد از تخریب ساختمان پلاسکو کانون سردفتران و دفتریاران اعلام و اطلاعیه صادر کرد که کانون آمادگی دارد اسنادی که به صورت رسمی تنظیم شده است را در دفاتر اسناد جستجو کنیم و اسنادی که در آتش سوزی از بین رفته از بایگانی خارج و برای صاحبان املاک پلاسکو مجدد سند صادر کند اما در رابطه با اسنادی که به صورت عادی تنظیم شده نمی توانیم کمکی کنیم زیرا در بایگانی ها ما چیزی وجود ندارد و به همین دلیل مشکلات زیادی برای مردم ایجاد شده است.

 

صبحانه


ارسال دیدگاه