به گزارش مازند اصناف؛ کمیسیون اروپا اعلام کرد که تخم مرغهای آلوده به فیپرونیل به 15 کشور اروپایی و همچنین هنگکنگ و سوئیس نیز سرایت کردهاند.
قرار است کمیسیون اروپا روز 26 سپتامبر جلسهای را برای بررسی این مسئله تشکیل دهد.
مدیر بهداشت و امنیت مواد غذایی این کمیسیون از کشورهای اروپایی خواسته است تا متهم کردن و سرزنش یکدیگر به خاطر این بحران را پایان دهند.
این مقام اروپایی گفته است: متهم کردن و سرزنش یکدیگر ما را به جایی نمیرساند و من خواستار پایان این روند هستم.
بر اساس برخی گزارشها مشاهده شده که تخممرغهای تولید شده در هلند حاوی آفتکشهای مضر ممنوع شده از سوی اتحادیه اروپا هستند.
مقامات بهداشتی اروپایی نه تنها از فروش مستقیم تخم مرغ در فروشگاهها ابراز نگرانی کردهاند بلکه استفاده از آنها در مواد غذایی دیگر مانند سالاد، ساندویچ و شیرینی نیز ممنوع اعلام کردهاند.
در همین زمینه وزیر کشاورزی فرانسه نیز اعلام کرد که از ۸۰ شرکت بزرگ که محصولات غذایی با ترکیب تخم مرغ تولید می کنند بازرسی خواهد شد.
«استفان تراورت» روز جمعه همچنین اعلام کرد که حدود 250 هزار تخم مرغ آلوده از ماه آوریل در این کشور فروخته شده و تمامی مواد غذایی حاوی این تخم مرغها که مشکوک به ورود از مزارع آلوده به فیپرونیل هستند از قفسه فروشگاهها خذف خواهند شد.
مرکز نظارت بر مواد غذایی انگلیس نیز اعلام کرده است که خدود 700 هزار تخم مرغ از مزارع هلند که احتمالا آلوده به فیپرونیل هستند به انگلیس وارد شده است.
فروشگاههای آلمان، بلژیک و هلند نیز میلیونها تخم مرغ را از خطوط فروش خود خارج کردهاند.
دانمارک، رومانی و لوگزامبورگ نیز از کشورهایی هستند که فروش محصولات آلوده به فیپرونیل را گزارش دادهاند.
بنا به تعدادی از گزارشها هلند و بلژیک عامل این آلودگی شناخته شدهاند و این در حالی است که هلند بزرگترین تولید کننده تخم مرغ در اروپا و یکی از بزرگتریت تولید کننده و صادر کنندههای این محصول در جهان است.
این مشکل نخستین بار زمانی آشکار شد که اوایل ماه آگوست شرکت فروشگاههای زنجیرهای «آلدی» فروش تخم مرغ در آلمان را متوقف کرد.
اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۳ استفاده از ماده فیپرونیل را به جز در موارد خاص در کشاورزی و دامداری ممنوع کرد، از این ماده در کشاورزی برای کشتن موجودات موذی مانند موریانه، مورچه و سوسک استفاده می شود و استفاده از آن در هرگونه ماده غذایی که توسط انسان مصرف می شود در سراسر اروپا ممنوع است، این ماده همچنین موجب مرگ زنبور عسل می شود.
میزان
ارسال دیدگاه