21 مرداد ماه، روز حمايت از صنايع کوچک؛
حمایت از صنایع کوچک و متوسط حمایت از اشتغال و تولید
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">صنايع كوچک و متوسط با برخورداری از ایده‌های نو و تکیه‌بر خودباوری می‌توانند توسعه اقتصادی و پيشرفت جامعه را محقق کنند.<br />
</span></p>
به گزارش مازند اصناف؛ 21 مرداد ماه بهعنوان روز حمایت از صنایع کوچک نامگذاری شده است و به همین بهانه گفتوگویی را با چند تن از مسوولان این بخش در استان انجام دادهایم تا از ظرفیتها، چالشها و کم و کیف صنایع کوچک در مازندران مطلع شویم.
صنایع کوچک، ریسک پائین با دستاورد بالا
سید مصطفی موسوی با اشاره به نامگذاری 21 مرداد بهعنوان روز حمایت از صنایع کوچک گفت: حمایت از صنایع کوچک و متوسط، حمایت از اشتغال پایدار در تولید و صنعت است.
وی افزود: با نامگذاری روز 21 مرداد، فرصت مناسب برای معرفی دستآوردها و توانمندیهای صنایع کوچک و متوسط کشور فراهمشده است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی مازندران اظهار کرد: در راستای اجرای برنامههای ابلاغی و ارائه دستآوردهای بنگاههای کوچک و متوسط و در جهت بزرگداشت روز حمایت از صنایع کوچک، کمیتهای با عنوان کمیته بزرگداشت روز حمایت از صنایع کوچک در استان تشکیل شد.
موسوی تأکید کرد: صنایع کوچک و متوسط با برخورداری از ایدههای نو و تکیهبر خودباوری میتوانند توسعه اقتصادی و پیشرفت جامعه را محقق کنند.
وی ضمن اشاره به صدور ضمانت صندوق ضمانت صنایع کوچک برای واحدهای تولیدی متقاضی دریافت تسهیلات طرح رونق، تصریح کرد: ایجاد طرح رونق تولید یکی از اقدامات مؤثر در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی و حمایت درست از سرمایهگذاری و بنگاههای کوچک و متوسط است.
رشد اقتصادی مرهون توجه به صنایع کوچک است
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی مازندران با اشاره به نقش کلیدی صنایع کوچک در توسعه اقتصادی، عنوان کرد: ارائه ضمانتنامههای صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک در جهت توسعه سرمایهگذاری و اجرای طرحهای اشتغالزایی است.
موسوی اضافه کرد: واحدهای تولیدی و صنعتی متقاضی دریافت تسهیلات طرح رونق تولید میتوانند از مزایای صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک برای تأمین وثیقه موردنیاز بانک بهرهمند شوند.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی مازندران در پایان اذعان کرد: بهبود فضای کسبوکار و تسهیل خدمات برای واحدهای تولیدی موجب تقویت تولید و صنعت میشود.
نگاهی بر اوضاع و احوال صنایع کوچک و متوسط در مازندران
علیرضا یوسفنژاد در گفتوگو با خبرنگار بلاغ در خصوص شاخص تعریف واحدهای کوچک و متوسط گفت: در کشورهای گوناگون شاخصهای متفاوتی نظیر مابهازای کارگر، اشتغال، سرمایه گذاری و ... جهت تعریف و تفکیک صنایع کوچک و متوسط معین کردهاند، اما در ایران بنا بر شاخص اشتغال، واحدهایی با یک تا 50 کارگر در تعریف صنایع کوچک و واحدهای با 50 تا 100 کارگر در تعریف واحدهای متوسط قرار میگیرند.
وی افزود: در حال حاضر تعداد 3 هزار و 500 واحد دارای پروانه بهرهبرداری در استان وجود دارد که از این میزان، تعداد 3 هزار و 200 واحد، صنایع کوچک و مابقی واحدهای متوسط و بزرگ میباشند.
عوامل رکود صنایع کوچک در مازندران
معاون امور صنایع سازمان صمت مازندران با اشاره به فعال بودن بیش از 65 درصد از واحدهای صنعتی استان، در خصوص برجستهترین چالشها و مشکلات واحدهای کوچک و متوسط در مازندران اظهار کرد: عوامل گوناگونی همچون رکود حاکم بر اقتصاد، فضای کسبوکار، حذف مشوقهای تأمین اجتماعی، مالیات و بهره بانکی از مهمترین مشکلات این بخش تلقی میشوند.
یوسفنژاد اضافه کرد: اگر قرار باشد فضایی که در سال گذشته در استان ایجاد شده و منجر به رشد نسبتاً مطلوبی در میزان تولید شده است استمرار یابد؛ میبایست شاهد تفییر در اوضاع و احوال سیستم بانکی باشیم؛ چرا که نرخ بهره بانکی ما منطقی و برای تولید کننده مقرون به صرفه نیست.
تقویت صنایع کوچک مصداق تحقق اقتصاد مقاومتی
وی با اشاره به نامگذاری سال اقتصادمقاومتی و اشتغال از سوی مقام معظم رهبری در سالجاری، تصریح کرد: تحقق این موضوع نیاز به همت بلند تمامی ارگانها و سازمانهای استان دارد و میبایست بستههای حمایتی حوزههای مختلف به سمت تولید بهعنوان یک پیشفرض برای دستگاههای استان قرار گیرد و دستگاههای فوق، بویژه در بحث جرایم، حمایتها و تسهیلات مقتضی را برای صاحبان صنایع در نظر بگیرند.
معاون امور صنایع سازمان صمت مازندران در بخش پایانی سخنانش، ضمن اشاره به معرفی 171 بنگاه اقتصادی استان مصوبه کارگروه بسته رونق، به سیستم بانکی، تأکید کرد: ارائه آمارهای تولید سالهای 95 و 96 از سوی متقاضیان در سامانه بهینیاب کاملاً ضروری و لازم بوده و در صورت عدم درج این موارد، از لیست خارج خواهند شد.
ارسال دیدگاه