ترمزهای کاسهای و دیسکی چه تفاوتی با هم دارند؟
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">سیستم‌های ترمز مدرن، پر از شگفتی هستند و از تکنولوژی‌های زیادی بهره می‌برند. این سیستم‌ها دارای سنسور بوده و توسط کامپیوترها کنترل می‌شوند، همچنین به‌ گونه‌ای مهندسی می‌شوند که سلامت راننده و سرنشینان خودرو حفظ شود.<br />
</span></p>
به گزارش مازند اصناف؛ درحالیکه ترمزهای کاسهای نزدیک به 100 سال است که تغییر عمدهای نداشتهاند، در خودروهای جدید از سیستم ترمز دیسکی استفاده میشود. در این مقاله سعی میکنیم که شما را با تفاوتهای این دو سیستم ترمز آشنا کرده و به بیان معایب و مزایا هر کدام بپردازیم، پس با ما همراه باشید.
ترمزهای کاسهای
زمانیکه صحبت از ترمزهای کاسهای میشود ناخود آگاه باید یاد دایناسورها بیوفتیم چراکه این سیستم ترمز قدمت بالایی دارد. ترمزهای کاسهای به علت سادگی و هزینه تولید پایین، مدت زمان زیادی است که مورد استفاده قرار میگیرد. با وجود اینکه ترمزهای دیسکی عملکرد بهتری دارند ولی ترمزهای کاسهای نیز بدون کارایی نیستند.
ساختار ترمزهای کاسهای
- ترمزهای کاسهای از چدن ساخته شدهاند و به علت شکل کاسهای به ترمز کاسهای معروف هستند.
- تمامی قطعات ترمز در محدوده کاسه (درام) قرار دارند.
- تا اوایل دهه 70 میلادی شما قادر به خریداری اتومبیلی بودید که برای تمامی چرخهای آن ترمز کاسهای درنظر گرفته شده بود، ولی در حال حاضر از این سیستم برای چرخهای عقب خودروها و کامیونهای ارزان قیمت استفاده میشود.
ترمزهای کاسهای چگونه کار میکنند؟
- ترمزهای کاسهای با فشار دادن دو کفشک (لنت ترمز) درون درام کار میکنند. شما با فشردن پدال ترمز با استفاده از نیروی هیدرولیکی و گریز از مرکز، این دو لنت را به دیواره داخلی درام در حال چرخش فشار میدهید.
- اقدام بالا باعث ایجاد اصطحکاک شده و سرعت درام را کاهش میدهد که در نهایت باعث ایستادن خودرو میشود.
مزایای ترمزهای کاسهای چیست؟
- طراحی بسته و یکپارچه این سیستم باعث کاهش هزینه نگهداری آن میشود و اکثر قطعات نیز در یکجا قرار دارند. برای تعویض لنتها تنها لازم است با استفاده از تجهیزات مخصوص، کفشکها را باز کرده و لنتهای جدید را جایگزین قبلی کنید.
- برای بیرون آوردن پیستونها نیازی به کمپرسور یا مایع خاصی نیست. در حقیقت باید بگوییم که تعویض لنت ترمزهای کاسهای برخی خودروها تنها نیاز به 2 دقیقه زمان دارند.
- تعویض لنتهای ترمزهای کاسهای هزینه کمی را برای صاحب خودرو در پی دارد.
ترمزهای دیسکی
با افزایش سرعت خودروها، ترمزهای کاسهای قادر به توقف آنها نبودند. ترمزهای کاسهای به علت نحوه طراحی در هنگام ترمزهای شدید، به سرعت داغ شده و قدرت بازدارندگی خود را از دست میدهند. برای رفع این مشکل، ترمزهای دیسکی در اوایل دهه 60 میلادی طراحی شدند تا ترمز اتومبیلها عملکرد بهتری از خود نشان دهند.
ساختار ترمزهای دیسکی
- ترمزهای دیسکی شامل یک روتور فلزی بزرگ، 2 لنت ترمز و یک گیره هیدرولیکی به نام کالیپر است.
- روتورهای ترمز معمولا از آهن ساخته میشوند، البته برخی از آنها با توجه به کاربردشان از جنس متفاوتی بهره میبرد، برای مثال خودروهای مسابقهای دارای ترمزهای سرامیکی و یا کامپوزیتی از کربن هستند.
- معمولا حفرههایی بر روی روتور درنظر گرفته میشود تا خنکسازی آن راندمان بیشتری داشته باشد.
- کالیپر ترمزهای دیسکی از 8 پیستون استفاده میکنند که نیروی بازدارندگی عظیمی را فراهم میآورند.
ترمزهای دیسکی چگونه کار میکنند؟
- فشردن پدال ترمز در ماشینهای مجهز به این سیستم، باعث پر شدن کالیپر توسط روغن ترمز میشود.
- سپس پیستون فلزی داخل کالیپر، باعث ایجاد فشار در پشت هر لنت شده که نزدیکی آنها به روتور را در پی دارد.
- این فشار ایجاد شده توسط لنتها، تولید اصطکاک کرده و باعث کاهش سرعت چرخش روتور میشود که در نهایت ایستادن خودرو را به همراه دارد.
مزایای ترمزهای دیسکی چیست؟
- افزایش قدرت بازدارندگی نسبت به ترمزهای کاسهای
- مدیریت بهتر گرما نسبت به سیستم ترمز کاسهای
- ترمزهای دیسکی را بدون نیاز به باز کردن چرخ خودرو، میتوان مورد بررسی قرار داد.
- برخلاف ترمزهای کاسهای، ترمزهای دیسکی به طور کامل خودشان تنظیم میشوند.
- در این سیستم فشردن پدال ترمز حس بهتری به راننده منتقل میکند.
- در حال حاضر ترمزهای دیسکی در بازار بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند، بنابراین شما قادر به انتخاب لنت از میان چندین لنت ترمز تولید شده براساس عملکرد آن هستید.
جمعبندی
ترمزهای دیسکی قدرت توقف بهتری را در اختیار راننده خودرو قرار میدهند که آن را تبدیل به انتخاب بهتری میکند. اگر تمامی چرخهای اتومبیل شما مجهز به ترمزهای کاسهای بوده و یا تنها محور عقب از این نوع سیستم بهره میبرد، میتوانید با خریداری لنتهای باکیفیت قدرت توقف آنها را افزایش دهید./چرخان
ارسال دیدگاه