سید تقی جعفریان عصر امروز در گفتوگو با خبرنگار مازند اصناف گفت: بخش کشاورزی در مازندران نیاز به توجه جدی و عملیاتی دولت، بویژه وزارت جهاد کشاورزی دارد.
وی افزود: کارخانه های ما سنتی و قدیمی اند، دستگاه های ما هم در شالیکوبی ها فرسوده، دستگاه های موجود در بازار هم چینی است و تمامی این موارد، ضایعات برنج ما را بالا می برد.
رئیس اتحادیه شالیکوبی داران مازندران با بیان اینکه متاسفانه آمار دقیقی در کشور در حوزه کشاورزی وجود ندارد؛ تصریح کرد: عدم ارائه درست و دقیق جهاد کشاورزی موجب می شود تا دولت در محاسبه ظرفیت تولید داخل و میزان واردات اشتباه کند؛ و این شکاف موجب واردات برنج در بخش قاچاق می شود.
جعفریان با بیان اینکه تولیدات داخل، پاسخگوی نیاز کشور نیست؛ تصریح کرد: بیشتر از آنکه واردات برنج به کشاورزی ما ضربه بزند، این وادرات برنج به صورت قاچاق است که باید تمهیدات جدی برای مقابله با آن اندیشیده شود.
وی ضمن گلایه از عدم نظارت جامع بر بازار برنج، بویژه برخورد جدی با برنج های مخلوط، خاطرنشان کرد: متاسفانه برخی جهت کسب منافع بیشتر، با اختلاط برنج داخلی و خارجی، ضربه بزرگی به تولیدات داخلی وارد می کنند؛ چرا که با این امر ذائقه مردم کشور را نسبت به تولیدات داخلی تغییر می دهند.
رئیس اتحادیه شالیکوبی داران مازندران با انتقاد از وضعیت مدیریت زمین های بخش کشاورزی در کشور اظهار کرد: در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا، زمین های کشاورزی دارای شناسنامه ای هستند که در آن، مساحت، شالی، نوع بذر و بسیاری از این موارد در ان ذکر شده است، اما متاسفانه در کشور ما، هیچ امار مشخص و علمی در این خصوص وجود ندارد.
جعفریان با تاکید بر ضعف آمار در بخش کشاورزی استان و اثرات آن بر بازار و بخش اقتصادی کشور و همچنین اتخاذ سیاست های مناسب برای رشد این بخش، عنوان کرد: متاسفانه هیچ کس در کشور نمی تواند بگوید تولید داخلی ما در بخش مثلا برنج چقدر است؟ چرا که این آمار بر اساس حدس و گمان بدست نمی آید بلکه باید کارکنان جهاد کشاورزی که به صورت مویرگی در تمام شهرهای کشور حضور دارند، بجای پشت میز نشینی و کاغدبازی، به وسط گود بیایند و با حضور در مزارع و زمین های کشاورزی، ضمن مشاورزه به کشاورزان و ارزیابی وضعیت موجود، به امار دقیق و جامعی دست پیدا کنند که متاسفانه این امر، تاکنون با حدس و گمان و برآوردهای احتمالی پیش رفته است.
وی با بیان اینکه برنج، پس از گندم از جمله کالاهای اساسی کشور است؛ اذعان کرد: بی شک دولت باید برای تامین برنج و ذخیره سازی آن، یک آمار دقیق و جامعی از تولیدات هریک از اقلام کشاورزی داشته باشد که این امر، تنها به صورت اخذ آمار عملیاتی محقق خواهد شد.
رئیس اتحادیه شالیکوبی داران مازندران با بیان اینکه یک هزار و 200 شالیکوبی در استان در حال فعالیت هستند؛ یادآور شد: بیشترین تراکم شالیکوبی ها در مازندران، در شهرهای آمل، محمودآباد، فریدونکنار، ساری، نکا و جویبار وجود دارد.
رئیس اتحادیه شالیکوبی داران مازندران در پایان در پاسخ به خبرنگار ما در خصوص قیمت انواع برنج مازندران در بازار، گفت: در حال حاضر برنج طارم با قیمت 9 الی 9 هزار و 500 تومان، برنج های پرمحصول نظیر شیرودی و ندا با قیمت 6 هزار تومان، فجر با قیمت 6 هزار و 500 تومان، هاشمی با قیمت 9 هزار و 400 تومان و برنج بهنام با قیمت 10 هزار تومان در حال عرضه است.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه