آگا‌هی نداشتن باغداران از آفات، سبب عدم حضور در بازارهای جهانی می‌شود
رئيس سازمان جهاد کشاورزي مازندران:

آگا‌هی نداشتن باغداران از آفات، سبب عدم حضور در بازارهای جهانی می‌شود

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: عدم آگاهی باغداران نسبت به میزان و نوع خسارت در محصولات کشاورزی سبب می&zwnj;شود محصولات در بازارهای جهانی قابل رقابت با سایر کشورها نباشد.</span></p>

به گزارش مازند اصناف دلاور حیدرپور بعدازظهر امروز در جلسه کنترل و مدیریت مگس میوه که در سازمان جهاد کشاورزی برگزار شد، اظهار کرد: تمامی کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی موظف هستند کشاورزان را نسبت به آفات و بیماری‌ها آگاه‌ سازند.

وی افزود: با توجه به تولید 3 میلیون تنی مرکبات در استان، اگر گزارشی مبنی بر یک درصد خسارت به محصولات کشاورزی ارسال شود برای ما صددرصد مهم است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه کارشناسان بخش کشاورزی باید مناطق زیرپوشش خود را به درستی شناسایی کنند و میزان خسارت را برآورد کنند، ادامه داد: آگاه‌سازی باغداران باید به اندازه‌ای باشد تا باغدار بداند هر آفتی تا چه میزان خسارت وارد می‌کند و باید نسبت به کنترل و مدیریت آن اقدام کند.

این مسؤول خاطرنشان کرد: عدم آگاهی باغداران نسبت به میزان و نوع خسارت در محصولات کشاورزی سبب می‌شود محصولات ما در بازارهای جهانی قابل رقابت با سایر کشورها نباشد.

حیدرپور با بیان اینکه کارشناسان در مراکز جهاد کشاورزی باید مسؤولیت‌پذیری در برابر خسارت آفات، بیماری و ناهنجاری‌های طبیعی داشته باشند و آگاه‌سازی را سرلوحه کار خود قرار دهند، بیان کرد: وظیفه جهاد کشاورزی فراهم کردن اقدامات لازم برای جلوگیری و رفع خسارت آفات و بیماری‌ها در مزارع و باغات است.

وی اظهار کرد: شرایط آب و هوایی در مازندران به‌گونه‌ای است که گسترش آفت در باغ‌ها وجود دارد و بر این اساس باید در هر شرایطی آمادگی مقابله وجود داشته باشد.

باغداران میوه‌های رسیده را برداشت کنند


مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز ادامه داد: با توجه به خارج شدن آفت مگس میوه از لیست آفت قرنطینه‌ای که جزو آفات خصوصی قرار گرفت، هزینه مبارزه با آن بر عهده باغداران است.

عبدالرحمن زاغی با بیان اینکه به باغداران توصیه می‌شود هرچه سریع‌تر نسبت به برداشت میوه‌های رسیده در باغ‌های خود اقدام کنند، خاطرنشان کرد: در هر هکتار تله‌های جلب‌کننده فرمونی یا سراتراپ به تعداد 40 تا 50 عدد نصب شود.

وی بیان کرد: طعمه‌پاشی با پروتئین هیدرولیزات بر روی سرشاخه‌های جنوبی و آفتاب‌گیر درختان انجام شود.


مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اعلام اینکه میوه‌های ریزش یافته جمع‌آوری و در عمق 40 تا 50 سانتی‌متری خاک دفن شود، ادامه داد: تله‌های فرمونی و سراتراپ در باغ‌های استان برای پایش میزان مگس و احتمال خسارت نصب شده است.

زاغی گفت: نگرانی مگس میوه در شهرستان‌های نکا تا بابلسر وجود دارد.

 

مرجع: فارس


ارسال دیدگاه