برگ برنده ایران در ژنو به طرف مقابل اعطا شد/ امتیازات گرفته شده «نسیه» است
بخشايش :

برگ برنده ایران در ژنو به طرف مقابل اعطا شد/ امتیازات گرفته شده «نسیه» است

<p style='text-align: justify;'><span style='font-family: Tahoma;'>عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: غنی سازی ۲۰درصد که برگ برنده ما در مذاکرات بود، نقدا در اختیار طرف مقابل قرار گرفت و در مقابل، امتیازاتی به صورت نسیه به ایران داده شد.<br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف و به نقل از فارس،احمد بخشایش اردستانی نماینده مردم اردستان در مجلس شورای اسلامی  با اشاره به توافق صورت گرفته میان ایران و 1+5 گفت: در این توافقنامه به منظور جلب اعتماد طرف مقابل، ایران غنی سازی اورانیوم با غنای 20 درصد را در سایت‌های فردو و نطنز متوقف می‌کند و روند غنی‌سازی اورانیوم از طریق آب سنگین و نیز کار سایت‌های هسته‌ای برای تامین خواسته طرف مقابل، کُند خواهد شد.

وی ادامه داد: در مقابل، از 1+5 خواسته شده تا تحریم‌های نفتی و بانکی ایران لغو و پرونده ایران از شورای امنیت به آژانس منتقل شود که این خواسته مورد موافقت طرف مذاکره کننده قرار نگرفت و عنوان شد که ساختار تحریم حفظ می‌شود و تنها امتیازاتی که در این توافقنامه برای ایران در نظر گرفته شد، این بود که ایران بتواند انتقال هزینه‌های دانشجویان خود را در خارج ایران و کار معامله فلزات گرانبها، خودرو و پتروشیمی خود را انجام دهد و به ایران اجازه داده می‌شود تا بدون اعمال تحریم جدید، نفت خود را به فروش برساند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: همچنین در این قرارداد توافق شده تا بخشی از داراییهای بلوکه شده ایران در یک سال گذشته در کشورهای مختلف، باز گردانده شود که از جمله این دارایی‌های بلوکه شده می‌توان به 12 میلیارد دلار دارایی بلوکه شده در امریکا، 35 میلیارد دلار در اروپا، 33 میلیارد دلار در چین و حدود 28 میلیارد دلار در کره جنوبی اشاره کرد و بنا شد تا بخشی از این دارایی‌ها به صورت خط اعتباری در اختیار ایران قرار گیرد.

بخشایش خاطر نشان کرد: ما غنی‌سازی 20 درصدی که برگ برنده‌مان در مذاکرات بود را نقدا در اختیار طرف مقابل قرار دادیم و تنها امتیازی را به صورت نسیه دریافت کردیم.

نماینده مردم اردستان در مجلس ادامه داد: اگر این توافقنامه به منزله یک قرارداد تلقی شود، با امتیاز کاپیتولاسیون قابل مقایسه است اما از نظر روانی و سیاسی می‌تواند در مردم امیدی را به آینده ایجاد کند که در توافق نهایی، توفیقی حاصل شود.

وی افزود: این توافق در دوران مذاکرات آقای جلیلی با 1+5 نیز به وی پیشنهاد شد که آقای جلیلی زیر بار آن نرفت اما آقای ظریف آن را پذیرفت و توافقنامه را امضا کرد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: در این توافقنامه، حق غنی‌سازی ایران به طور عام، مشروع دانسته نشده و به رسمیت شناخته نشده است اما از آنجایی که این نکته در آن ذکر شده که غنی سازی بالای 20 درصد متوقف شود، به طور غیر مستقیم حق غنی سازی با غنای 5 درصد را پذیرفته‌اند و ممکن است که طرف مذاکره کننده در 6 ماه آینده غنی سازی ایران را به طور کل به رسمیت نشناسد و عنوان کند که شما از اساس باید غنی سازی را متوقف کنید.

بخشایش خاطر نشان کرد: توافق صورت گرفته با توافق انجام شده در سال 82 توسط آقای روحانی به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی در آن زمان قابل مقایسه است. در سال 82 در بیانیه سعد آباد، فعالیت 164 سانتریفیوژ در کشور متوقف شد و پس از گذشت 2 سال و اینکه آمریکایی‌ها به توافقات خود پایبند نبودند، با دستور مقام معظم رهبری فعالیت هسته‌ای کشور از سر گرفته شد.


ارسال دیدگاه