به گزارش مازنداصناف، پیش از ظهر امروز هوشنگ حیدرنژادیان مدیر شعب بانک کشاورزی مازندران در نشست خبری با اصحاب رسانه بهمناسبت هفته دولت به بیان اقدامات و ماموریتهای بانک کشاورزی پرداخت و اظهار کرد: بانک کشاورزی یک بانک تخصصی به عنوان بازوی دولت در بخش کشاورزی است.
وی افزود: حدود ۹۱ سال از عمر فعالیت بانک کشاورزی میگذرد و به همین میزان سابقه حضور در بخش کشاورزی کشور دارد.
مدیر شعب بانک کشاورزی مازندران خاطرنشان کرد: بانک کشاورزی در هر کجا که سیل، خسارت، خشکسالی و حادثه در حوزه کشاورزی بوده در کنار دولت بوده و خدمات ماندگاری از خود بر جای گذاشته است.
این مسئول ادامه داد: دولتهای متفاوت بعضا ماموریتهای خاصی برای بانکها تعریف میکنند که همواره بیشترین سهم این مأموریتها به بانک کشاورزی اختصاص یافته است.
حیدرنژادیان بیان کرد: بر همین اساس، حدود ۵۰ درصد برخی اعتبارات به بانک کشاورزی اختصاص مییابد که این امر از اهمیت و نقش بانک کشاورزی در توسعه و اشتغال حکایت دارد.
وی عنوان کرد: غذا نیاز اصلی امروز دنیا است و تفاوت ماهیت بانک کشاورزی در این عرصه به وضوح مشخص است.
مدیر شعب بانک کشاورزی مازندران اعلام کرد: در سال گذشته و امسال، اقدامات مثمرثمر و شایستهای از سوی بانک کشاورزی صورت گرفته است.
این مسئول گفت: صندوق بیمه محصولات کشاورزی علیرغم تمامی تلاشهای صورت گرفته اما خیلی استقبال زیادی از سوی فعالان بخش کشاورزی صورت نگرفته است که متاثر از فعالیتهای موازی بیمهها در کنار یکدیگر است.
حیدرنژادیان تاکید کرد: سیاست حمایتی بانک کشاورزی به نسبت سایر بانکها متفاوت است و عمده خسارتهای بخش کشاورزی توسط بانک کشاورزی پرداخت میشود و لذا نیازمند حمایت بیشتری در بخش تسهیلات از سوی مسئولان ملی از محل منابع جدید است.
وی مطرح کرد: انتظارات کشاورزان از بیمه و سقف پرداخت غرامت دارد با آنچه در قانون و بندهای ابلاغی وجود دارد کمی متفاوت است اما به مدد پیشرفتهای فنی و روشهای اصلاحی امروز شاهد اعمال شرایط بهتری هستیم؛ هر چند معتقدیم جا برای کار و ترمیم در این بخش وجود دارد.
مدیر شعب بانک کشاورزی مازندران اشاره کرد: در گذشته شاید منابع مالی بیشتری وجود داشته اما اکنون خسارات و تبعات افزایش یافته و دولت به دنبال انضباط مالی است.
این مسئول با بیان اینکه صندوق بیمه کشاورزی مجری سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی است و کلیه خدمات تحت پوشش میبایست مطابق با سیاستهای ابلاغی باشد؛ ادامه داد: در استان مازندران حدود ۸۵ محصول دارای سابقه بیمه شده در صندوق بیمه است که بسته به حق بیمه، غرامت نیز به کشاورزان پرداخت میشود.
حیدرنژادیان عنوان کرد: در سال زراعی گذشته، حدود ۸۸۲ میلیارد ریال پرداخت خسارت داشتیم و امسال تنها در بخش دام ۱۶۰ میلیارد ریال پرداخت غرامت داشتیم.
وی اذعان کرد: به ورود ابزارهای نوین در ارزیابی خسارت اشاره کرد و گفت: استفاده از تصاویر ماهوارهای در ارزیابی خسارات به بهبود شرایط کمک کرده است و رضایت نسبی از سوی کشاورزان حاصل شده است.
مدیر شعب بانک کشاورزی مازندران با این توضیح که بحث زنجیره تولید در ۵ سال اخیر به یک الویت محوری بانک کشاورزی تبدیل شده است و پرداخت تسهیلات به زنجیرهها مورد تاکید است و طرحهای جدیدی در دست اجرا قرار دارد؛ خاطرنشان کرد: امسال حدود ۱۸ هزار میلیارد ریال تسهیلات در بخشهای مختلف را داشتیم.
این مسئول گفت: بانک کشاورزی مازندران به لحاظ مبلغ پرداخت رتبه هفتم و به لحاظ تعداد تسهیلات رتبه سوم کشور را در میان تمامی شعب بانک کشاورزی دارا است.
حیدرنژادیان متذکر شد: تاکنون ۱۰۵ هزار تن گندم به مبلغ ۱۸ هزار میلیارد ریال خریداری شده است که تا این لحظه، ۱۲ هزار میلیارد ریال آن پرداخت و مابقی نیز تا پایان شهریور پرداخت خواهد شد.
وی افزود: در دو سال اخیر بیش از ۹۰ هزار ميليارد ريال تسهيلات به ۵۵ هزار و ۱۷۸ نفر از فعالان در بخشهای زراعت، باغداری، دام و طیور، شیلات و آبزیان و صنایع تبدیلی کشاورزی پرداخت شده است.
مدیر امور شعب بانک کشاورزی مازندران با بیان اینکه سال گذشته ۴۶ هزار ۵۹۸ فقره تسهیلات به مبلغ ۷۳ هزار ۲۸۴ میلیارد ریال به تولید کنندگان بخش کشاورزی پرداخت شده است؛ اضافه کرد: برای مکانیزاسیون کشاورزی بیش از ۶۷۷میلیارد ریال تسهیلات طی دو سال اخیر از منابع داخلی بانک با نرخ ترجیحی ۱۵ درصد به متقاضیان پرداخت شده که از قبل این تسهیلات ۲۵۴ فقره تراکتور، کمباين و ادوات کشاورزي در چرخه تولید محصولات کشاورزی قرار گرفته است.
این مسئول در ادامه با اشاره به برنامهریزی انجام شده برای توسعه کشت گلخانهای در مازندران از پرداخت ۸۰۰ میلیارد ریال تسهیلات احداث گلخانه در شعب بانک کشاورزی استان مازندران خبر داد و گفت: این تسهیلات طی دو سال گذشته از محل اعتبارات بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه به ۲۵ طرح و برای بیش از ۳۸ هکتار پرداخت شده است.
حیدرنژادیان به ارائه گزارشی از پرداخت تسهیلات قرضالحسنه ازدواج و فرزندآوری پرداخت و گفت: بیش از ۵ هزار و ۸۷۹ میلیارد ریال تسهیلات در این زمینه پرداخت شده که پرداخت این تسهیلات از ابتدای سال ۱۴۰۲ آغاز شده و تاکنون سه هزار و ۹۰۲ نفر از متقاضیان از این تسهیلات بهرهمند شدند.
وی اضافه کرد: بیش از ۱۱۲ میلیارد ریال تسهیلات بابت اشتغال مددجویان تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی در سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ به ۸۰ نفر از واجدان شرایط تسهیلات پرداخت شده است.
مدیر امور شعب بانک کشاورزی مازندران در ارتباط با اقدامات انجام شده برای بخشودگی سود و جرائم و همچنین دیرکرد،گفت: از محل بند(خ) ماده ۳۳ قانون برنامه ششم توسعه و منابع داخلی، مبلغ ۳ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال برای تسویه بدهی بدهکاران، جذب و تعداد ۱۷ هزار و ۴۵۰ فقره از بدهکاران از این بخشودگی استفاده کردهاند.
انتهای خبر/
ارسال دیدگاه