قطع وابستگی به نفت، تولید و هدفمندی یارانهها ۳ گام اساسی در اقتصاد مقاومتی
<p style='text-align: justify;'><span style='font-family: Tahoma; text-align: justify; font-size: 12px;'>عضو کمیسیون اقتصادی گفت: اقتصاد مقاومتی به معنای حصار کشیدن دور خودمان و انجام کارهای تدافعی نیست بلکه این اقتصاد به ملت اجازه می‌دهد در هر شرایطی رشد و شکوفایی داشته باشد.</span></p>
به گزارش مازند اصناف رحیم زارع عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس درباره اقتصاد مقاومتی و ابلاغیه مقام معظم رهبری در این خصوص، گفت: در مدت 35 سالی که از انقلاب میگذرد جمهوری اسلامی با یک سری نقاط قوت و ضعف و یک سری فرصت و تهدید مواجه بوده است.
وی افزود: از نقاط قوتی که کشورمان در این 35 سال با آن مواجه بوده است میتوان به تجربه جنگ تحمیلی و گذراندن آن دوران در همبستگی و اتحاد مردم و یا اجرای طرحهایی در جهت کاهش اسراف و تبذیر و وابستگی به خارج اشاره کرد.
عضو کمیسیون اقتصادی تصریح کرد: از جمله نقاط قوت دیگر مردمی کردن اقتصاد بر اساس سیاستهای کلی اصل 44، خودکفایی در برخی از محصولات کشاورزی، گسترش نظام ارتباطی، تقویت بازارهای مالی است.
زارع در ادامه به برخی از فرصتها که در 35 سال بعد از انقلاب با آن مواجه بودهایم اشاره کرد و گفت: توجه و اهتمام نظام نسبت به راهاندازی شرکتهای دانش بنیان، نیروی انسانی جوان، متنوعسازی صادرات، ارتباط با دنیای خارج و شکوفایی در زمان تحریم و بازارهای خرید متنوع بینالمللی است.
وی افزود: دید کوتاه مدت مدیران اجرایی و نگرش کوتاه مدت برای نامگذاری سالها، نرخ بالای بیکاری، نرخ رشد پایین اقتصادی، استفاده نامناسب از ظرفیتهای اقتصادی کشور، عدم تمرکز بر پسانداز بیشتر، استفاده نامناسب از سرمایههای اجتماعی کشور، شبکه توزیع ناکارآمد، رفع نکردن دائمی مشکلات تولیدکنندگان از جمله نقاط ضعف کشورمان است.
عضو کمیسیون اقتصادی گفت: همچنین عدم دستیابی به یک نرخ ارز تعادلی در بازار و از همه مهمتر عدم یک برنامهریزی اقتصادی منسجم و عدم برنامهریزی برای اولویتها و مزیتهای بخشهای اقتصادی از نقاط ضعف کشورمان در بعد از انقلاب به شمار میرود.
زارع تصریح کرد: کشور با یک سری تهدیدها مثل تحریمهای اقتصادی، تحریم بانک مرکزی، ممانعت از فروش نفت و محدودیت برای درآمدهای صادراتی با زمینه خارجی مواجه است.
وی افزود: همچنین کشور با یک سری تهدیدها مثل دخالتهای سیاسی و اقتصادی بیگانگان مواجه است که همه این تهدیدها خارجی از عدم برنامهریزی و زیر پا نگذاشتن وابستگیها مثل وابستگی به نفت نشات میگیرد.
عضو کمیسیون اقتصادی به برخی از تهدیدهای کشور با زمینه داخلی اشاره کرد و گفت: این تهدیدها مثل میل به رفتارهای قبیلهای در سیاست و اقتصاد، رشد نقدینگی، تورم، سوء مدیریت و غرور کاذب ناشی از درآمدهای نفتی است.
زارع تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب همه این چهار عامل یعنی نقاط قوت، ضعفها، فرصتها و تهدیدهای که کشور در طی سالهای متمادی با آن مواجه بوده را جمعبندی و به صورت چکیدهای در سیاستهای اقتصاد مقاومتی ابلاغ کرد.
وی افزود: اقتصاد مقاومتی ریاضتی نیست بلکه به دنبال این است که در هر شرایطی استقلال کشور را حفظ کند چرا که ممکن است بدون اقتصاد مقاومتی حفظ استقلال کشور سخت شود.
عضو کمیسیون اقتصادی بیان داشت: دشمنان کشور به دنبال این هستند که فاصله بین مردم کشورمان را افزایش دهند و همچنین فاصله بین مردم و دولت را زیاد کنند که اگر اقتصاد مقاومتی نباشد شاید این دشمنان بتوانند با استفاده از ابزارهای اقتصادی توانایی اقتصادی کشور را تحلیل کنند.
زارع گفت: بنابراین مقام معظم رهبری برای جلوگیری از برخی از مشکلات یک سری مؤلفهها را در رابطه با اقتصاد مقاومتی ابلاغ کردند که برخی از این مؤلفهها میتواند ما را از شرایط فعلی نجات دهند.
وی افزود: در این شرایط نه تنها مسئولان بلکه مردم هم باید بدانند که کار، تولید و کارآفرینی میتواند در بهبود اوضاع اقتصادی کشور مؤثر باشد.
عضو کمیسیون اقتصادی تصریح کرد: همچنین حرکت بر اساس برنامه و سند چشمانداز و پرهیز از تصمیمات خلقالساعه میتواند کمک مناسبی در مسیر اقتصاد مقاومتی باشد.
زارع گفت: اگر بنزین سهمیهبندی نمیشد مصرف آن بسیار بالا میرفت بنابراین طرحهایی از این قبیل و همچنین اجرای طرح هدفمندی یارانهها از جمله طرحهایی هستند که به اقتصاد ملی ما شکل میدهد.
وی افزود: هدفمندی یارانهها طرحی است که میتواند در رونق تولید، اشتغال و ایجاد رفاه در کشور مؤثر باشد و همچنین مدیریت مصرف، پرهیز از اسراف و تبذیر قطعا از ارکان اقتصاد مقاومتی به شمار میروند.
عضو کمیسیون اقتصادی تصریح کرد: محور بعدی در جهت گام برداشتن در مسیر اقتصاد مقاومتی توجه به تولید داخلی و مصرف تولیدات داخلی توسط دستگاههای حاکمیتی و سه قوه است و از همه مهمتر عدم وابستگی به نفت که قطعا یکی از الزامات اقتصاد مقاومتی کاهش وابستگی به نفت است.
زارع گفت: اقتصاد مقاومتی این طور نیست که حصاری دور خودمان بکشیم و انجام کارهای تدافعی داشته باشیم بلکه این اقتصاد به ملت اجازه میدهد حتی در شرایط سختی و فشار رشد و شکوفایی خود را داشته باشیم، چنانچه حضرت آقا در جلسه سران فرمودند که این موضوع باید به مطالبه عمومی تبدیل شود.
ارسال دیدگاه