وقتی دود اختلاف دو سازمان به چشم مردم می‌رود کشف احتکار ۱۶۱۰ تن برنج وارداتی با ارز دولتی

وقتی دود اختلاف دو سازمان به چشم مردم می‌رود کشف احتکار ۱۶۱۰ تن برنج وارداتی با ارز دولتی

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">علی رغم قانون راه&zwnj;اندازی سامانه&zwnj; جامع تجارت و سامانه انبارها، این روزها شاهد احتکار اقلام اساسی و مورد نیاز جامعه هستیم که از نمد ارز دولتی برای خود کلاه می&zwnj;سازند و خبری از نظارت سیستمی و کنترل&zwnj; مکانیزه نیست.</span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ این روزها به دلیل آشفته بازار ارز و شکاف قیمتی ارز دولتی و ازاد که حتی با بسته جدید ارزی نیز همچنان پابرجاست و نتوانسته به بازار التیام ببخشد، شاهد فساد، قاچاق و احتکار کالاهای اساسی و مورد نیاز جامعه هستیم.

یکی از ایرادات نظام تجارت خارجی کشور این است که مکانیزم‌ کنترلی و نظارتی برای ترخیص و ورود کالا به کشور تا حمل و نگهداری در انبار، توزیع و مصرف وجود ندارد و این امر راههای سوء استفاده و اخلال در نظام اقتصادی و بازار را باز گذاشته است.

علی رغم آنکه بند ث ماده ۶ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز وزارت صنعت، معدن و تجارت را موظف است، با همکاری دستگاه‌های اجرائی ذیربط سامانه‌ای نرم افزاری ایجاد کند و اکنون به سامانه جامع تجارت مشهور است.

این اقدام به منظور شناسه‌دار کردن کلیه انبارها و مراکز نگهداری کالا و ثبت مشخصات مالک کالا، نوع و میزان کالاهای ورودی و خروجی از این اماکن با هدف شناسایی کالای قاچاق تلقی می‌شود.

در حال حاضر که باید نقش سامانه‌های نظارتی و قوانین بتواند در تلاطمات کنونی نقش ایفا کند، خبری از برخورد و نظارت‌ سیستمی نیست و بازهم شاهد اخلال در نظام اقتصادی به طرق مختلف از سوی متخلفان و محتکران کالای وارداتی با ارز دولتی هستیم.

وزارت صنعت که باید سامانه انبارها را راه اندازی می‌کرد تا بتواند کنترل و احاطه کافی به امور تجارت داشته باشد، این روزها غافلگیر شده و شاهد کشف و ضبط کالاهای قاچاق توسط ارگان‌های نظارتی، مردمی و انتظامی هستیم.

در آخرین خبرها در استان یزد ۵۰۰ تن شکر بدون مجوز و بدون ثبت در انبارهای سامانه جامع تجارت کشف شد. همچنین ۲۶۰ تن برنج و ۶۰ تن شکر دیگر به همراه ۱۶۱۰ تن برنج خارجی در استان هرمزگان احتکار شده بود.

۶۰۰ میلیون تومان سیگار و ۲۴ هزار قطعه کالای اساسی و خوراکی و لوازم خانگی نیز از دیگر کشفیات دستگا‌ه‌های نظارتی بوده است و خبری از تقاطع‌گیری سامانه جامع تجارت و اظهار نظر مسئولان وزارت صمت در رابطه با نواقص و عدم کارایی این سامانه نیست.

رمضانعلی صادق زاده رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک وزارت صمت پیشتر گفته بود، گمرک در به اشتراک گذاشتن اطلاعات تجارت خارجی انحصارطلبی می‌کند و با مشکلات فنی و کارشناسی، از تعاملات تجاری با این سامانه عقب مانده است که با امضای تفاهم‌نامه میان وزارت صنعت ، وزارت اقتصاد و سیستم یکپارچه بانکی، این مشکلات رفع خواهد شد.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه