رکود همچنان گریبان‌گیر بازار مسکن مازندران

رکود همچنان گریبان‌گیر بازار مسکن مازندران

<p><span style="font-size: larger;">گرمای تابستان هم نتوانست یخ بازار مسکن در مازندران بشکند، بازاری که زمانی رونقی حبابی داشت.</span></p>

به گزارش مازند اصناف بازار مسکن در مازندران همانند سایر نقاط کشور روند رکودی را تجربه می‌کند که گویا امیدی به رونق در آن دیده نمی‎‌شود.

به بنگاه‌های معاملاتی سطح شهر که رجوع کنیم به‌سختی می‌توان افرادی را یافت که از وضع کسب خود رضایت داشته باشند.

مدانلو بنگاه‌داری که به نظر می‌رسد چندان از وضعیت کاسبی‌اش رضایت ندارد، گفت: وضعیت بازار مسکن هرسال بدتر از سال قبل می‌شود و اگر درگذشته 6 تا 7 معامله فروش در ماه انجام می‌دادیم اکنون به ماهی دو معامله کاهش یافت.

وی با اشاره به کاهش و رکود بازار خریدوفروش، اظهار کرد: این در حالی است که نرخ قیمت‌ها با توجه به تورم رشد یافته و اگر مالکی در سال قبل حاضر بود ملکش را به‌عنوان نمونه 100 میلیون تومان بفروشد اکنون کمتر از 150 میلیون تومان راضی نیست.

این بنگاه‌دار در تشریح قیمت‌ مسکن در استان گفت: قیمت اجاره یا رهن کامل املاک و یا فروش مسکن بستگی به موقعیت مکانی و امکانات رفاهی ساختمان و مصالح به‌کار رفته و یا حتی نمای بیرونی ساختمان دارد که در ساری از 50 میلیون‌ تا بیش از 2 میلیارد متغیر است.

‌نقش پررنگ دلالان در بازار مسکن

مدانلو قسمتی از این رکود را متوجه دولت دانست و مابقی را دلال و کاسبانی که بازار را راکد کردند و تصریح کرد: در این بازار راکد هم کسانی هستند که سود می‌برند اما با اعمالی خارج از عرف.

محمد‌علی فتحی مالک ویلایی در سرخرود با اشاره به طمع‌ورزی برخی دلالان و واسطه‌ها گفت: به چند بنگاه برای فروش مراجعه کرده‌ام، اما بنگاه‌دار حاضر نیست تنها به درصدی که از فروش عایدش می‌شود اکتفا کند و یا تقاضای 5 تا 10 میلیون تومان کمیسیون دارد و یا می‌گوید اگر ملکت را بیشتر از قیمتی که تعیین کرده‌ای فروختم، سهم من و این یعنی به‌نوعی دلالان خود را سهیم و شریک مالک می‌دانند.

وی بابیان اینکه وضعیت بازار مسکن در سال‌های اخیر نشان می‌دهد که بنگاه‌های املاک نقش زیادی در ایجاد شایعه داشته‌اند، خاطرنشان کرد: همواره با اعلام اینکه در ابتدای سال مسکن گران می‌شود و یا اینکه بعد از انتخابات، نرخ‌ها بالا می‌رود سعی داشته‌اند وضعیت بازار مسکن را تحت کنترل درآوردند اما این امر تنها موجب افزایش قیمت‌ها در سال‌های اخیر شد و به دنبال آن سایه رکود سنگین‌تر.

ضرورت استانداردسازی و دوام مسکن


به تأکید کارشناسان، کاهش ساخت و ساز مسکن در سال‌های اخیر در کاهش قیمت مسکن و رکود بازار مؤثر بوده است، با توجه به شرايط فعلی در جامعه که بازار خریدوفروش مسکن تابع مقتضيات زمان و مکان و امکانات است، توجه به استانداردسازی و استحكام و دوام ساختمان بيش از امكانات لوكس و جانبی اهميت دارد که اميدواريم در خریدوفروش مسکن به اين مسئله مهم بيش از ديگر مسائل توجه شود.

ایجاد شرایطی که در آن خرید مسکن به‌صورت اقساط طولانی‌مدت باشد، امری ضروری است و در اکثر کشورها، تسهیلات و اقساط بلندمدت را در دستور کار خود قرار می‌دهند.

 

*بلاغ


ارسال دیدگاه