به گزارش مازند اصناف یدالله صادقی روز شنبه در همایش روز ملی صنعت و معدن در قزوین که با هدف معرفی و تجلیل از صنعتگران برتر این استان برگزار شد، افزود: با وجود موفقیت های به دست آمده هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب در این حوزه فاصله زیادی داریم.
وی اضافه کرد: یک سوم تولید ناخالص داخلی وابسته به بخش صنعت، معدن و تجارت بوده که مسئولیت بسیار سنگین و خطیری را برای ما مدیران این بخش و صنعتگران ایجاد کرده است.
صادقی با بیان اینکه برای رسیدن به وضعیت مطلوب در بخش تولید و مقابله با قاچاق کالا نیازمند همکاری همه دستگاه ها هستیم،افزود: در حوزه مدیریت اگر ذهنیت مشترکی بین مدیر و کارکنان ایجاد شود، میتواند منشأ رشد تولید باشد اما اگر تفاوت دیدگاه جدی باشد قطع به یقین میتواند در کارها اخلال ایجاد کرده و از بهرهوری فعالیتها بکاهد.
این مسئول تصریح کرد: مبارزه با قاچاق در واقع تکلیفی است که بر عهده یک وزارتخانه قرار ندارد و لازم است در خصوص آن اجماع نظر وجود داشته باشد و ساماندهی شبکه واردت و توزیع کالا و خدمات پس از فروش از جمله پیشنهادات وزارت صنعت در قالب مصوبه دولت بود که به اجرا درآمد به گونه ای که همه کالاهای وارداتی به کشور که نحوه سرمایه ای و مصرفی دارند باید از صاحبان برند در کشور مبدا تامین شود.
به گفته وی افزون بر این، کالاهایی که به عنوان پیش نیاز تولید وارد کشور می شود، باید محرک تولید بوده و در نهایت به انتقال دانش فنی و تکنولوژی تولید منجر شود.
صادقی به رشد اقتصادی کشور در دولت یازدهم اشاره کرد و گفت: امیدواریم در دوره جدید نیز دولت تدبیر و امید بتواند روند خوب ایجاد شده در چهار سال قبل را به طور پررنگ تری تداوم ببخشد.
وی، ایجاد فضای کسب و کار مطلوب برای فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان را از وظائف مهم مدیران و حاکمیت عنوان کرد و ادامه داد: هر مقدار که فضای اقتصادی و کسب و کار کشور وضعیت بهتری داشته باشد به رشد بخشهای مختلف اقتصادی خواهد انجامید و رضایت مندی مردم بیشتر خواهد شد.
معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزیر صنعت،معدن و تجارت تاکید کرد: عزم مردم بر این است که دولت بتواند با ارتقای جایگاه رقابتپذیری در کشور، نسبت به سایر کشورهای جهان به موقعیت بهتری در سطوح بینالمللی دست پیدا کند و در نتیجه این تلاش ها امروز رتبه کشور در حوزه فضای کسب و کار از 152 به 120 ارتقا پیدا کرده است.
وی یاد آور شد: علاوه بر کاهش نرخ تورم و مثبت کردن نرخ رشد اقتصادیریال سرمایهگذاریهای خارجی در دولت یازدهم به ویژه در دوران پسابرجام رشد مطلوبی داشت بهگونهای که حدود 5.5 میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی در این دوران جذب شد.
صادقی افزود: همچنین 8.5 میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی در چهار سال خدمت دولت یازدهم تفاهم شده که عمده آن به تصویب رسیده است و اکنون مراحل اجرایی خود را در قالب طرحها دنبال می کند و همین طور در تولید بیشتر محصولات اساسی و پایهای از جمله فولاد و آلومینیوم و مواد پتروشیمی رشدهای بسیار خوب و پیشروندهای داشتهایم.
این مسئول با اشاره به موضوع اشتغال در کشور،گفت: برای بهبود فضای شغلی در کشور نیاز به رشدهای اقتصادی بیشتر و حداقل رشد هشت درصدی مستمر داریم زیرا اگر این تناوب نباشد، نمیتوان اشتغال مورد نظر را محقق کرد.
وی اظهار امیدواری کرد با بهبود روابط کشورمان با دنیا و تقویت تعامل های بین المللی، امیدواریم فضای کسب و کار در داخل بهتر شده و بتوانیم با توان بیشتری در جهت رونق تولید و اشتغال گام برداریم.
معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزیر صنعت، معدن و تجارت در پایان بر ضرورت کمک بانک ها به بخش تولید اشاره کرد و گفت: بانکها مشکلات انباشته شدهای دارند که قدرت وامدهی آنها را در حد انتظار ما قرار نمیدهد و امیدواریم با تدبیر مسئولان عالی کشور در راستای حل آنها قدم برداشت تا این مراکز بتوانند با نهایت توان در خدمت تولید داخلی باشند.
در این مراسم از 52 صنعتگران و معدن کاران برتر استان قزوین با اهدای لوح تقدیر تجلیل شد.
استان قزوین دارای سه هزار و 500 واحد تولیدی فعال بزرگ و کوچک است.
/ایرنا
ارسال دیدگاه