دانشجو بر اساس تقاضای بازار کار جذب شود

دانشجو بر اساس تقاضای بازار کار جذب شود

<p><span style="font-size: larger;">یک کارشناس بازار کار می&zwnj;گوید: بازار کار به همه شغل&zwnj;های موجود نیاز ندارد و باید در رشته&zwnj;هایی که دیگر بازار کاری برایشان نیست، دانشجو پذیرش نکنیم.</span></p>

به گزارش مازند اصناف علی اکبر سیارمه در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: زمانی بود که کمبود پزشک داشتیم و از پزشکان هندی و فیلیپینی استفاده می‌کردیم اما وقتی نیاز به پزشک در کشور مطرح شد، دانشگاهها به سرعت به سمت رشته پزشکی رفتند تا این کمبود برطرف شود اما امروز به جایی رسیده‌ایم که پزشک مازاد داریم و متاسفانه بسیاری از آنها بیکار هستند.

وی با بیان اینکه بازار کار به همه شغل‌های موجود نیاز ندارد، گفت: در حال حاضر رشته‌های علوم انسانی زیاد شده و فارغ التحصیلان این رشته‌ها اکثرا بیکار هستند، به همین دلیل باید جلوی گنجاندن برخی رشته‌ها در دفترچه‌های آزمون و پذیرش نیرو در این رشته‌ها گرفته شود.

به گفته سیارمه، وزارت علوم با همکاری دستگاه‌هایی که در فرایند اشتغال فارغ التحصیلان نقش دارند باید نسبت به شناسایی این رشته‌ها اقدام کند.

این کارشناس بازار کار دلیل خالی بودن فرصتهای شغلی و وجود فارغ التحصیلان جویای کار در کشور را عدم انطباق میان عرضه و تقاضا در بازار کار دانست وگفت: اگر فارغ التحصیلان بر اساس نیاز بازار تربیت شوند، پس از فارغ التحصیلی برای ورود به بازار کار دچار مشکل نمی‌شوند.

وی در عین حال با اشاره به استقبال کم فارغ التحصیلان از طرح کارورزی، خاطرنشان کرد: فارغ التحصیلان به این نتیجه رسیدند که این طرح بیگاری است و آینده‌ای برایشان ندارد به همین دلیل ورودشان به طرح صرفا برای آن است که یا تجربه‌ای بیاموزند و یا آموزشی ببینند ولی از آنجا که درآمد و تامین هزینه‌های زندگی اهمیت بیشتری برای فارغ التحصیلان دارد برخلاف تصور تعداد کمی از آن استقبال کرده‌اند.

به اعتقاد سیارمه، ارزش کارورزی فرد بر اساس ساعاتی که در اختیار کارفرما قرار می‌گیرد، باید محاسبه و در نظر گرفته شود چون نیرویی که تحت عنوان کارورز مشغول کار می‌شوند ،تمام وقت نزد کارفرما است؛ در حالی که نه تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی است و نه از دستمزد مکفی و مناسبی برخوردار است.


ارسال دیدگاه