به گزارش مازند اصناف عبدالرحمن زاغی طی گفتوگویی اظهار کرد: با توجه به بازدیدهای میدانی از ایستگاههای پیشآگاهی، علایم خسارت مگس میوه مدیترانهای در برخی از ایستگاهها بر روی میوههای نارنج و پرتقالهای باقیمانده از سال قبل بر روی درختان در برخیاز شهرستانها مشاهده شده است.
وی افزود: با توجه به شرایط مساعد اقلیمی و وجود آفت در انواع هلو و شلیل، آلوچه، ازگیل ژاپنی، سیب، گلابی، خرمالو، انجیر و میوههای مرکبات باقیمانده از سال قبل در باغات، باغداران اصول فنی را برای کاهش جمعیت و جلوگیری از خسارتهای احتمالی بویژه نارنگی پیشرس و خرمالو رعایت کنند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران بر برداشت سریع نارنج و پرتقالهای باقیمانده در باغات مرکبات و تسریع در برداشت میوههای رسیده درختان میوه هستهدار مانند هلو، شلیل، آلوچه و ازگیل ژاپنی تاکید کرد.
زاغی با بیان اینکه میوههای آلوده و مشکوک ریزش یافته در باغات در عمق 50 سانتی متری خاک جمعآوری و دفن شود، گفت: ایستگاههای کمیته پیشآگاهی با نصب تلههای جلبکننده شامل فرمون یا مایع سراتراپ یک تا دو عدد در هکتار برای شناسایی کانونهای آلوده افزایش یابد.
وی در پایان بیان کرد: باغداران تلههای جلبکننده حاوی مایع سراتراپ و فرمون را برای شکار انبوه به تعداد 40 تا 50 عدد در هر هکتار نصب کنند.
مدیرحفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه طعمهپاشی سه تا چهار هفته قبل از رسیدن میوه و در صورتیکه شکار مگس در تلههای نصب شده بیش از یک عدد در روز باشد انجام شود، خاطرنشان کرد: به باغداران توصیه میشود میوههای صادراتی را از باغات غیر آلوده انتخاب کنند.
بلاغ/
ارسال دیدگاه