به گزارش مازند اصناف؛ مازندران ازجمله استانهای با پتانسیل بالا در بخشهای گردشگری، فرهنگی، صنایعدستی، منابع خدادادی و … است، به همین منظور از دیرباز موردتوجه مردم سراسر کشور بوده بهطوریکه همواره در مقصد اول مسافران در تعطیلات قرار دارد، اما این استان با مشکلاتی نظیر فضای کسبوکار نامناسب، اقتصاد ناپایدار، عدم رونق برخی صنایع به دلیل مهیا نبودن شرایط زیر بنایی و درنتیجه عدم توسعه مواجه است.
مازندران، ظرفیت بینظیر ناشکفته
نکتهای که از این مهم استنباط میشود آن است که با توجه به این شرایط سرمایهگذاری در این منطقه علیرغم پتانسیلهای ذاتی محدود گشته، و محیط روانی کسبوکار در اثر شرایط سیاسی، اجتماعی و اقتصادی ناپایدار بغرنج شده است.
البته این تنها مشکل در راه توسعه مازندران نیست و این استان به دلیل آنکه در دولتهای مختلف آنطور که باید در بحث برنامهوبودجه دیده نشد، با شرایط مشابه سایر استانها فاصله دارد.
علاوه بر موارد ذکرشده عدم اطمینان مدیران به برنامههای کارآفرینان (قراردادن آنها در پشت دربهای بسته، عدم تخصیص اعتبارات و یارانه به واحدهای کارآفرین، عدم ارائه بستههای حمایتی دیگر و…) همچنین نادیده گرفتن ایده جوانان مبتکر و خلاق سبب شد تا مازندران با افق مورد انتظار فاصله بسیاری یابد.
همین موارد سبب میشود تا کارآفرینان دیگر اشتیاقی به تکاپو برای فعالیت در این استان نیابند و به سمت فعالیتهای سوداگرانه در استانهای دیگر یا حتی کشورهای حاشیه خلیجفارس بروند.
البته در این مسیر گامهایی نظیر سند چشمانداز توسعه و جانمایی مناسب برای پروژههای صنعتی و عمرانی در قالب چند طرح انجام که نمیتوان آنها را نادیده گرفت اما این اقدامات کافی نیست.
جذب سرمایه و سرمایهگذار از دغدغههای اصلی مازندران
استاندار مازندران با اشاره به اینکه زمینه حضور سرمایهگذار به استان باید تسهیل شود، خواستار شناسایی طرحهای بزرگ سرمایهگذاری در مازندران است.
ربیع فلاح جلودار با اعلام اینکه باید نگاه خود را نسبت به سرمایهگذاری تغییر دهیم، گفت: نباید با بروکراسی اداری و فراهم نبودن بسته سرمایهگذاری، سرمایهگذار را از استان فراری دهیم.
وی جذب سرمایه و سرمایهگذار را از دغدغههای اصلی مازندران برشمرد و گفت: مازندران برای توسعه نیازمند سرمایه جدید و سرمایهگذار است.
استاندار مازندران با اشاره به فراهم شدن بسیاری از زیرساختهای توسعه استان، افزود: اساتید دانشگاه و دانشجویان باید مازندران را از محرومیت دور ساخته و با فنّاوریهای جدید، توسعه و آبادانی را برای استان فراهم آورند.
پیگیری بیش از ۸۰۰ مصوبه برای حل مشکلات سرمایهگذاری در مازندران
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان مازندران بابیان اینکه از ابتدای تشکیل کمیته حمایت قضایی از سرمایهگذاری مازندران در سال ۸۶ تاکنون بیش از ۸۰۰مصوبه برای حل مشکلات سرمایهگذاری در استان پیگیری شد، گفت: این کمیته باهدف ایجاد تعامل و هماهنگی بین دستگاههای مختلف اجرایی و اقتصادی و همراهی، همکاری و مساعدت با سرمایهگذاران واقعی تشکیلشده و شروع به فعالیت نموده است.
حجتالاسلام اسدالله جعفری مشکلات مالی و عدم توانمندی شرکتها، درخواست جلوگیری از صدور اجرائیه، عدم رعایت حریم سرمایهگذاری، اعتراض به نحوه واریز تسهیلات مصوب از سوی بانکها به پروژهها و اعتراض به نظریه کارشناسی و نحوه قیمتگذاری را ازجمله مشکلات سرمایهگذاران عنوان و خاطرنشان کرد: عدم اجرای قوانین و بخشنامههای دولت، عدم اجرای مصوبات کارگروههای مرتبط با سرمایهگذاری توسط برخی مدیران استانی و عدم اهلیت علمی یا فنی و اعتباری یا مالی سرمایهگذار و گیرنده تسهیلات از بانکها ازجمله دیگر مشکلات این حوزه به شمار میآید.
وی به موضوع ایجاد پنجره واحد سرمایهگذاری در مازندران با همکاری مشترک شورای دستگاههای نظارتی و کمیته حمایت قضایی از سرمایهگذاری استان اشاره کرد و افزود: کاهش زمان و هزینه صدور مجوزهای لازم برای سرمایهگذاران و تولیدکنندگان و شفافیت در نحوه عملکرد دستگاههای اجرایی ذیربط، کاهش فساد اداری و ایجاد وحدت رویه، افزایش رضایتمندی سرمایهگذاران و تسریع و تسهیل خدمترسانی، بهبود فضای کسبوکار و کاهش ریسک طرحهای توجیهی در ایجاد مراکز تولیدی و سرمایهگذاری ازجمله مزایای اجرای این طرح است.
تقویت مزیتهای سرمایهگذاری در مازندران
محمد دامادی، رئیس مجمع نمایندگان مازندران بابیان اینکه در بخش سرمایهگذاری و جذب سرمایهگذار نباید کار بهجایی برسد که شاهد فرار آنها از مازندران باشیم، گفت: سرمایهگذاران زیادی را به مازندران دعوت کردیم اما در ادامه کار پشیمان شدند این نشان از مدیریت ضعیف در حمایت از بخش سرمایهگذاری استان دارد.
وی بابیان اینکه مازندران میتواند قطب گردشگری کشور باشد، عنوان کرد: نباید به موضوعات و محورهای توسعه مازندران نظیر گردشگری بهصورت شعاری نگاه کرد و باید برنامه محور بود.
نماینده ساری در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تدوین سیاستهای کلی در بحث توسعه گردشگری و صنایع مازندران اقدامی الزامی است، تصریح کرد: با ورود دولت به بخش گردشگری و صنعت میتوانیم در این بخشها شاهد اشتغالزایی باشیم.
دامادی بابیان اینکه مازندران از آمار بالای بیکاران تحصیلکرده رنج میبرد، عنوان کرد: نباید مازندران را چرخ پنجم و یدک صنعت قرارداد و سرمایهگذاران داخلی و خارجی را تنها به سمت استانهای دیگر برد.
نماینده مردم شهرستان ساری بابیان اینکه مردم مازندران از مظلومترین مردمان کشور هستند، گفت: رسانهها میتوانند در شناسایی ظرفیتهای استان به سرمایهگذاران و دولت بهعنوان بازوان توانمند دستگاهها گام بردارند.
کمبود منابع، مشکل اساسی مازندران در رشد اقتصادی
نکتهای که قابلتوجه است آن هست اغلب کشورهای درحالتوسعه برای رونق بخشیدن به اوضاع اقتصادی، ایجاد اشتغال و دستیابی به رشد و توسعه اقتصادی پایدار با مشکل کمبود منابع سرمایهگذاری روبهرو هستند، اما جبران عقبماندگی و دستیابی به توسعه پایدار، نیازمند سرمایهگذاری برای بهرهجویی از مزیت نسبی و تواناییهای بالقوه اقتصادی است.
امروزه زمانی که امنيت سرمايهگذاری در کشورهای در حال توسعه و اقتصادهای در حال گذار تضمين و بستر قانونی لازم فراهم شود، سرمايه گذاران بينالمللی ميل و رغبت بيشتری برای حضور در اين گونه بازارها خواهند داشت.
جلب سرمایه و سرمایهگذاری راهی برای تسریع حرکت اقتصاد بهسوی توسعه و ایجاد اشتغال است و میتواند بهعنوان اهرمی برای شتاب توسعه و رشد اقتصادی به کار گرفته شود.
اين امر به استان نيز فرصت بهرهگيری از مزيتهای نسبی، رشد اقتصادی، اشتغال زايی و دستيابی به دانش و فن آوری روز برای توليد کالاهای رقابتی را می دهد.
بنابراين، تسريع در ورود سرمايه گذاری، منافع متقابلی را برای مازندران و سرمايه گذاران به دنبال خواهد داشت.
بلاغ
ارسال دیدگاه