تقاضای بالای کود برای زراعت در مازندران/یک سوم کارگزاران کود در استان ضعیف عمل می‌کنند
رئيس سازمان جهاد کشاورزي مازندران عنوان کرد

تقاضای بالای کود برای زراعت در مازندران/یک سوم کارگزاران کود در استان ضعیف عمل می‌کنند

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: شرکت مادر تخصصی باید تسریع در روند حمل کود داشته باشد چراکه تقاضای کود برای زراعت بالا است و در این راستا باید کود فسفره تأمین شود.</span></p>

به گزارش مازند اصناف، دلاور حیدرپور ظهر امروز در مراسم تودیع و معارفه مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان اظهار کرد: شرکت خدمات حمایتی به عنوان مسؤول تأمین نهاده‌های کشاورزی که عمده‌ترین آن کود و سم است در کشور و استان مسؤولیت بزرگی را در بخش کشاورزی دارد.

وی تصریح کرد: نگاه‌های غلطی حاکم است که مصرف کود و سم در مازندران زیاد است، اما آمار و ارقام‌هایی که ارائه می‌شود نشان‌دهنده مصرف کود در مازندران کمتر از توصیه‌های تحقیقاتی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد: مصرف کود در کشور براساس توصیه مؤسسه تحقیقات باید بیش از 5 میلیون تن باشد در حالی که اکنون کمتر از 3 میلیون تن کود توزیع می‌شود.

این مسؤول افزود: مصرف انواع کود ماکرو و میکرو در سال 85، 166 هزار تن بود که در سال گذشته به 113 هزار تن رسید.

حیدرپور خاطرنشان کرد: براساس بررسی معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی میانگین مصرف کود در مازندران و گیلان از میانگین مصرف در کشور کمتر است اما برخی‌ افراد که از آمار و اطلاعات کافی برخوردار نیستند اظهار می‌کنند مصرف کود در مازندران بیش از حد است که سبب آلودگی زیستی می‌شود در حالی‌ که براساس توصیه‌های تحقیقاتی باید مصرف کود را افزایش دهیم تا به مصرف بهینه دست یابیم.

وی با بیان اینکه براساس توصیه‌های تحقیقاتی مصرف کودهای میکرو کم است، گفت: با توجه به اینکه تغذیه نامتعادل داریم باید با برگزاری کارگاه‌های آموزشی تغذیه گیاهی را در مزارع و باغ‌ها افزایش دهیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران اظهار کرد: شرکت خدمات حمایتی کشاورزی نباید در کنار تأمین و توزیع کودهای کشاورزی از مسائل ترویجی غافل شود و با اطلاع‌رسانی بتواند سطح علمی بهره‌‌برداران را ارتقاء دهد.

این مسؤول با بیان اینکه 273 کارگزار کود در استان وجود دارد که مسؤولیت توزیع را بر عهده دارند، گفت: از این تعداد 172 کارگزار شرکت تعاون روستایی و بقیه شرکت کارگزاری بخش خصوصی هستند.

حیدرپور با اشاره به اینکه 87 کارگزاری کود در مازندران نیمه‌فعال و غیرفعال است، ادامه داد: یک سوم کارگزاران در استان ضعیف عمل می‌کنند که باید کارگزاران فعال شوند و به حالت تعلیق درآیند و افراد فعال جایگزین شوند تا مشکل کشاورزان حل شود.

وی افزود: اگر کارگزاران غیرفعال و نیمه‌فعال به صورت فعال در نیامدند دو ماه بعد از تذکر باید تعطیل شوند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران اظهار کرد: شرکت مادر تخصصی باید تسریع در روند حمل کود داشته باشد چراکه تقاضای کود برای زراعت بالا است و در این راستا باید کود فسفره تأمین شود.

حیدرپور گفت: شرکت خدمات حمایتی کشاورزی باید در توزیع نهال، بذر و نشا گسترده‌تر عمل کند و اثربخشی بیشتری داشته باشد.

 

فارس


ارسال دیدگاه