به گزارش مازند اصناف حسین رضوانی عصر امروز در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس در ساری اظهار کرد: هر ساله پس از پایان فصل بارندگی و گرم شدن هوا و زیاد شدن فعالیت حشرهها، بیماریهایی مشترک در کمین انسان و دام است که یکی از آنها تب خونریزیدهنده کریمه کنگو (CCHF) نام دارد که از طریق کنهها منتقل میشود.
وی با بیان اینکه قصابها، سلاخها، دامداران، چوپانان و افرادی که با دام در ارتباط هستند، در معرض ابتلا به تب کریمه کنگو قرار دارند، افزود: این بیماری مسری و بهراحتی قابل انتقال است که اگر به آن توجه نشود، طیف وسیعی را دچار بیماری میکند، با این حال، در چند سال گذشته موردی از تلفات بر اثر تب کریمه کنگو در مازندران نداشتیم.
مدیرکل دامپزشکی مازندران گفت: سمپاشی دامداریها در فضای باز صورت میگیرد و بهطور طبیعی اثرات آن ممکن است زود از بین میرود، لذا برای تکرار آن و اطمینان از رفع موارد بیماریزا، سموم را در اختیار دامداران قرار دادیم تا جایگاههای دام را سمپاشی کنند و دام را با عبور دادن از حمام ضد کنه، ایمن کنند.
عضو کارگروه سلامت و امنیت غذایی مازندران ادامه داد: کشتار خارج از کشتارگاه بسیار خطرناک است؛ لذا مانند همیشه توصیه داریم که هیچ کشتاری خارج از چرخه بهداشت انجام نشود بهویژه در روستاها باید این موضوع با حساسیت بیشتری رعایت شود.
رضوانی بیان کرد: بسیاری از دامداران، فعالیت کشاورزی دارند و شاید در این فصل بیشتر کار خود را به کشاورزی اختصاص داده و توجهی به دامها نداشته باشند، لذا به آنها توصیه میکنیم که سمپاشی جایگاههای دام را از یاد نبرند، اگر متوجه وجود کنه بر روی دام شدند آن را با دست نگیرند و له نکنند زیرا ویروس این حشره بهسرعت منتقل میشود، در این شرایط بهترین کار سمپاشی جایگاههای دام و استفاده از حمام ضد کنه برای دام است.
وی با بیان اینکه در سال گذشته بیشتر در غرب مازندران نشانههایی از تب کریمه کنگو ملاحظه شد اما تلفات نداشتیم، افزود: دامداران نیز همکاری خوبی داشتند، البته ادارهکل دامپزشکی در برخی مناطق بهنوعی با اجبار، دامداران را راضی کرد که سمپاشی محل نگهداری دام و رعایت موازین بهداشتی در رابطه با دام را انجام بدهند.
* خودداری از خرید گوشت گرم
مدیرکل دامپزشکی مازندران گفت: ضرورت دارد همه افرادی که با دام در ارتباط هستند، با کارشناسان این ادارهکل همکاری کنند و از شهروندان نیز میخواهیم تا از خرید گوشت تازه یا گرم خودداری کنند.
وی بیان کرد: زمانیکه یک دام توسط کنه گزیده شود، سبب انتقال ویروس به دام میشود و خون دام آلوده است، علائم خاص بالینی در دام مشاهده نمیشود، لذا اولاً باید تمام کشتارها از چرخه کشتارگاهی بیرون بیایند و دوم اینکه 12 تا 24 ساعت از کشتار دام در شرایط فریز بگذرد.
عضو کارگروه سلامت و امنیت غذایی مازندران افزود: پس از این مدت زمان، توزیع کشتار منعی ندارد و میتواند بدون هیچ نگرانی به دست مصرفکننده برسد، فراموش نکنیم که کشتار تازه و گرم ممکن است ناقل بیماری باشد که از طریق خرد کردن، به قصاب و خریدار منتقل میشود.
رضوانی گفت: 5 هزار نسخه پمفلت آموزشی با موضوع تب کریمه کنگو در بین جامعه هدف توزیع شده و کلاسهای آموزشی و سمپاشی نیز در اماکن دامی ازجمله در چالوس، نوشهر، تنکابن و کشتارگاه بزرگ صنعتی آمل برگزار شده است.
مدیرکل دامپزشکی مازندران ادامه داد: از شهروندان میخواهیم که گوشت مورد نیاز خود را از قصابیهای مجاز خریداری کنند، قصابها نیز برای سلامتی خود و خریداران، کشتارها را از کشتارگاههای صنعتی و مجاز تهیه کنند زیرا واضح است که در این مراکز، دامپزشک حضور دار و قبل و حین و پس از کشتار بر آنها نظارت میکند و لاشههایی که مشکل دارند را از چرخه مصرف حذف میکند.
* کشتارگاه ساری، تنها کشتارگاه صنعتی شرق مازندران
این مسؤول با بیان اینکه در شرق مازندران تنها در ساری کشتارگاه صنعتی داریم، تصریح کرد: این کشتارگاه مکلف شده است که دامهای جویبار، ساری، سوادکوه، بهشهر، نکا و گلوگاه را پوشش دهد، البته برخی از قصابها بهدلیل بعد مسافت از آوردن دام خود به این کشتارگاه سر باز میزنند در حالیکه قصابهای گلوگاه در شرقیترین نقطه مازندران، دام خود را برای کشتار به جاده ساری ـ جویبار منتقل میکنند.
رضوانی ادامه داد: هزینههای کشتار و حمل و نقل بسیار ناچیز است، جلسات مختلفی در این زمینه برگزار شد، دستگاههای اجرایی و سازمانهای مرتبط، با قصابها همکاری میکنند اما برخی از قصابها تمکین نکرده و لاشه کشتار را از دامداریهای سنتی و بعضاً از کشتارهای غیرمجاز تهیه میکنند و به مردم میفروشند.
عضو کارگروه سلامت و امنیت غذایی مازندران بیان کرد: از قصابها و عاملان کشتارهای غیرمجاز در استان شکایت و با آنها برخورد میشود اما برخی از آنها پس از پرداخت جریمههای در نظر گرفته شده از سوی دستگاه قضایی، برای چندمین بار جرم خود را تکرار میکنند.
وی اظهار کرد: شهروندان باید در هنگام خرید گوشت به درج یا عدم درج مهر بهداشتی روی لاشه توجه کنند و در صورت اطمینان از نبود مهر بهداشتی، از خرید گوشت خودداری کنند.
مدیرکل دامپزشکی مازندران در پایان گفت: در شهرهای ساری، بابل، بابلسر، آمل، نور، نشتارود و تنکابن تقاضاهایی برای ساخت کشتارگاه صنعتی داده شده است اما برخیها پیگیری کردند و در حال ساخت هستند، این ادارهکل نیز از سرمایهگذاران در بخش کشتارگاهی حمایت میکند.
پایان پیام/
ارسال دیدگاه