logo

کد خبر : 23210
تاریخ خبر : 1396/02/31
 کشتار دام خارج از چرخه بهداشت خطرناک است/ ضرورت ایمن‎سازی دامداری‎ها نسبت به تب کریمه کنگو
مديرکل دامپزشکي مازندران:

کشتار دام خارج از چرخه بهداشت خطرناک است/ ضرورت ایمن‎سازی دامداری‎ها نسبت به تب کریمه کنگو

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">مدیرکل دامپزشکی مازندران با اشاره به فرا رسیدن فصل گرما و احتمال شیوع بیماری تب کریمه کنگو گفت: کشتار خارج از کشتارگاه بسیار خطرناک است ضمن اینکه از دامداران تقاضا داریم نسبت به ایمن&lrm;سازی جایگاه&lrm;های نگهداری دام و حمام ضد کنه برای دام&lrm;ها اقدام کنند.<br /> <br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف حسین رضوانی عصر امروز در گفت‎وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس در ساری اظهار کرد: هر ساله پس از پایان فصل بارندگی و گرم شدن هوا و زیاد شدن فعالیت حشره‎ها، بیماری‌هایی مشترک در کمین انسان و دام است که یکی از آنها تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو (CCHF) نام دارد که از طریق کنه‎ها منتقل می‎شود.

وی با بیان اینکه قصاب‎ها، سلاخ‎ها، دامداران، چوپانان و افرادی که با دام در ارتباط هستند، در معرض ابتلا به تب کریمه کنگو قرار دارند، افزود: این بیماری مسری و به‎راحتی قابل انتقال است که اگر به آن توجه نشود، طیف وسیعی را دچار بیماری می‎کند، با این حال، در چند سال گذشته موردی از تلفات بر اثر تب کریمه کنگو در مازندران نداشتیم.

مدیرکل دامپزشکی مازندران گفت: سم‎پاشی دامداری‎ها در فضای باز صورت می‎گیرد و به‎طور طبیعی اثرات آن ممکن است زود از بین می‎رود، لذا برای تکرار آن و اطمینان از رفع موارد بیماری‎زا، سموم را در اختیار دامداران قرار دادیم تا جایگاه‎های دام را سمپاشی کنند و دام را با عبور دادن از حمام ضد کنه، ایمن کنند.

عضو کارگروه سلامت و امنیت غذایی مازندران ادامه داد: کشتار خارج از کشتارگاه بسیار خطرناک است؛ لذا مانند همیشه توصیه داریم که هیچ کشتاری خارج از چرخه بهداشت انجام نشود به‎ویژه در روستاها باید این موضوع با حساسیت بیشتری رعایت شود.

رضوانی بیان کرد: بسیاری از دامداران، فعالیت کشاورزی دارند و شاید در این فصل بیشتر کار خود را به کشاورزی اختصاص داده و توجهی به دام‎ها نداشته باشند، لذا به آنها توصیه می‎کنیم که سم‌پاشی جایگاه‎های دام را از یاد نبرند، اگر متوجه وجود کنه بر روی دام شدند آن را با دست نگیرند و له نکنند زیرا ویروس این حشره به‎سرعت منتقل می‎شود، در این شرایط بهترین کار سمپاشی جایگاه‎های دام و استفاده از حمام ضد کنه برای دام است.

وی با بیان اینکه در سال گذشته بیشتر در غرب مازندران نشانه‎هایی از تب کریمه کنگو ملاحظه شد اما تلفات نداشتیم، افزود: دامداران نیز همکاری خوبی داشتند، البته اداره‎کل دامپزشکی در برخی مناطق به‎نوعی با اجبار، دامداران را راضی کرد که سمپاشی محل نگهداری دام و رعایت موازین بهداشتی در رابطه با دام را انجام بدهند.

 

* خودداری از خرید گوشت گرم

 

مدیرکل دامپزشکی مازندران گفت: ضرورت دارد همه افرادی که با دام در ارتباط هستند، با کارشناسان این اداره‎کل همکاری کنند و از شهروندان نیز می‎خواهیم تا از خرید گوشت تازه یا گرم خودداری کنند.

وی بیان کرد: زمانی‎که یک دام توسط کنه گزیده شود، سبب انتقال ویروس به دام می‎شود و خون دام آلوده است، علائم خاص بالینی در دام مشاهده نمی‎شود، لذا اولاً باید تمام کشتارها از چرخه کشتارگاهی بیرون بیایند و دوم اینکه 12 تا 24 ساعت از کشتار دام در شرایط فریز بگذرد.

عضو کارگروه سلامت و امنیت غذایی مازندران افزود: پس از این مدت زمان، توزیع کشتار منعی ندارد و می‎تواند بدون هیچ نگرانی به دست مصرف‎کننده برسد، فراموش نکنیم که کشتار تازه و گرم ممکن است ناقل بیماری باشد که از طریق خرد کردن، به قصاب و خریدار منتقل می‎شود.

رضوانی گفت: 5 هزار نسخه پمفلت آموزشی با موضوع تب کریمه کنگو در بین جامعه هدف توزیع شده و کلاس‌های آموزشی و سمپاشی نیز در اماکن دامی ازجمله در چالوس، نوشهر، تنکابن و کشتارگاه بزرگ صنعتی آمل برگزار شده است.

مدیرکل دامپزشکی مازندران ادامه داد: از شهروندان می‎خواهیم که گوشت مورد نیاز خود را از قصابی‌های مجاز خریداری کنند، قصاب‎ها نیز برای سلامتی خود و خریداران، کشتارها را از کشتارگاه‎های صنعتی و مجاز تهیه کنند زیرا واضح است که در این مراکز، دامپزشک حضور دار و قبل و حین و پس از کشتار بر آنها نظارت می‎کند و لاشه‎هایی که مشکل دارند را از چرخه مصرف حذف می‎کند.

 

* کشتارگاه ساری، تنها کشتارگاه صنعتی شرق مازندران

 

این مسؤول با بیان اینکه در شرق مازندران تنها در ساری کشتارگاه صنعتی داریم، تصریح کرد: این کشتارگاه مکلف شده است که دام‎های جویبار، ساری، سوادکوه، بهشهر، نکا و گلوگاه را پوشش دهد، البته برخی از قصاب‌ها به‌دلیل بعد مسافت از آوردن دام خود به این کشتارگاه سر باز می‎زنند در حالی‎که قصاب‎های گلوگاه در شرقی‎ترین نقطه مازندران، دام خود را برای کشتار به جاده ساری ـ جویبار منتقل می‎کنند.

رضوانی ادامه داد: هزینه‎های کشتار و حمل و نقل بسیار ناچیز است، جلسات مختلفی در این زمینه برگزار شد، دستگاه‎های اجرایی و سازمان‎های مرتبط، با قصاب‎ها همکاری می‎کنند اما برخی از قصاب‎ها تمکین نکرده و لاشه کشتار را از دامداری‎های سنتی و بعضاً از کشتارهای غیرمجاز تهیه می‎کنند و به مردم می‎فروشند.

عضو کارگروه سلامت و امنیت غذایی مازندران بیان کرد: از قصاب‎ها و عاملان کشتارهای غیرمجاز در استان شکایت و با آنها برخورد می‎شود اما برخی از آنها پس از پرداخت جریمه‎های در نظر گرفته شده از سوی دستگاه قضایی، برای چندمین بار جرم خود را تکرار می‎کنند.

وی اظهار کرد: شهروندان باید در هنگام خرید گوشت به درج یا عدم درج مهر بهداشتی روی لاشه توجه کنند و در صورت اطمینان از نبود مهر بهداشتی، از خرید گوشت خودداری کنند.

مدیرکل دامپزشکی مازندران در پایان گفت: در شهرهای ساری، بابل، بابلسر، آمل، نور، نشتارود و تنکابن تقاضاهایی برای ساخت کشتارگاه صنعتی داده شده است اما برخی‎ها پیگیری کردند و در حال ساخت هستند، این اداره‎کل نیز از سرمایه‎گذاران در بخش کشتارگاهی حمایت می‎کند.

 

پایان پیام/