به گزارش مازند اصناف و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دفتر آیتالله جوادی آملی، این استاد برجسته حوزه علمیه قم اظهار کرد: تجربههای تاریخی تلخ از حضور آمریکا در کشور مانند کودتای ننگین 28 مرداد 1332 ما را کاملا به آمریکاییها بیاعتماد کرده است.
وی افزود: آمریکاییها خیال نکنند اگر ما با آنها مذاکره کردیم و دست دادیم، یعنی اینکه به آنها اعتماد داریم؛ بلکه این از ادب، درایت و عقلانیت ما است که انسان مذاکره کند؛ دست بدهد و بعد انگشتانش را بشمرد.
استاد برجسته حوزه علمیه قم با بیان اینکه این نظام، نظامی الهی است گفت: بر همین اساس هرگز زیر بار ظلم نمیرویم و آزادانه زندگی میکنیم و در عین حال که حقوق دیگران را به رسمیت میشناسیم دنیا نیز باید حقوق ما را به رسمیت بشناسد.
وی در ادامه به روایتی از حضرت علی(ع) اشاره کرد و عنوان داشت: ایشان میفرمایند اگر کسی حق دیگری را به رسمیت بشناسد و آن دیگری حق او را به رسمیت نشناسد، این بردگی است و دین با بردگی موافق نیست.
جوادی آملی افزود: ما در طول هشت سال دفاع مقدس به جهان ثابت کردیم که هیچ ترسی از دنیا نداریم، اما رعایت ادب یک وظیفه بینالمللی و از دستورات رسمی دین مبین اسلام است لذا ما با دنیا با رعایت ادب و در عین حال عاقلانه و عالمانه تعامل میکنیم.
مفسر قرآن کریم تیم مذاکرهکننده هستهای را به هوشیاری در برابر دشمن توصیه و تصریح کرد: در جریان مذاکرات هستهای همواره با مسئولین دلسوز نظام به ویژه رهبر معظم انقلاب مشورت کنید و همواره یک گروه از دانشمندان و متخصصین هستهای را در کنار تیم مذاکرهکننده داشته باشید.
وی با بیان این مطلب که فقه اسلامی اجازه ساخت بمب اتم را نمیدهد، گفت: ما انرژی هستهای را برای پیشرفت و منافع مملکت خود میخواهیم و دین اجازه ساخت بمب اتم را به ما نمیدهد و ما نیز نیازی به این گونه سلاحها نداریم، چون اعتماد و توکل ما به خدای سبحان است و خداوند خود حافظ خون پاک شهدایی است که برای برپایی این نظام شهید شدهاند.
گفتنی است در ابتدای این دیدار محمد جواد ظریف با تشکر از حمایتها و رهنمودهای آیتالله جوادی آملی در طول مذاکرات هستهای، گزارشی از مذاکرات ایران با گروه 1+5 ارائه داد و تاکید کرد: همواره در طول مذاکرات سعی شده تا عزت و اقتدار جمهوری اسلامی ایران حفظ شود و بر حقوق هسته ای خود پافشاری و تاکید میکردیم هر چند این توافق گام نخست ما بوده است.
وی همچنین از آیتالله جوادی آملی درخواست کرد تا در حوزه نظریهپردازی سیاست خارجی مبتنی بر دیدگاهها و نظریات اسلامی راهنماییهای لازم را بیان کند./فارس
ارسال دیدگاه