انتشار اخبار بر پایه واقعیات و مستندات موجب اعتباربخشی به رسانه می‌شود
رئيس ديوان عدالت اداري :

انتشار اخبار بر پایه واقعیات و مستندات موجب اعتباربخشی به رسانه می‌شود

<p style='text-align: justify;'><span style='font-family: Tahoma;'>رئیس دیوان عدالت اداری انتشار اخبار بر پایه واقعیات و مستندات را یکی از شاخص&zwnj;&zwnj;های مهم برای اعتبار یک خبرگزاری دانست و گفت: زمانی که یک خبر منتشر می&zwnj;شود، مخاطب باید از صحت و سقم آن مطمئن شود.<br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف و به نقل از فارس، ‫بی شک رسانه یکی از مهم‌ترین ابزارها برای انتقال پیام است. و همانطور که در همه متون تخصصی آمده، رسانه به مدد افراد می‌آید تا پیام انها را به مخاطبانشان انتقال دهد.‬

‫در این میان فعالیت رسانه‌ها الزاماتی دارد که باید از سوی صاحبان رسانه و خبرنگاران مورد توجه قرار گیرد.‬

اعتبار یک خبرگزاری بر پایه اخبار مستند است

حجت‌الاسلام منتظری حرفه خبرنگاری را از جمله مشاغل سخت و زیان‌آور برشمرد و تصریح کرد: کار خبرنگاری نه تنها از جنبه سخت افزاری بلکه از لحاظ نرم افزاری هم سخت و طاقت فرساست.

وی افزود: با توجه به وسعت و سرعت خبررسانی در دنیا، وقتی یک خبر بلافاصله در رسانه‌ها منتشر می‌شود مسئولیت اصحاب رسانه هم سنگین‌تر خواهد شد چرا که باید در بحث خبر اعتماد مخاطبان خود را جلب کنند و اخباری را انعکاس دهند که به اصطلاح معتبر و دارای استحکام باشد.

رئیس دیوان عدالت اداری گفت: بدون شک از رسانه‌ای که در راستای تحقق اهداف نظام جمهوری اسلامی حرکت می‌کند و منابع آن از نهادهای مقدس نظام تأمین می‌شود انتظاری جز این نداریم.

منتظری انتشار اخبار بر پایه واقعیات و مستندات را یکی از شاخص‌‌های مهم برای اعتبار یک خبرگزاری دانست و گفت: زمانی که یک خبر منتشر می‌شود، مخاطب باید از صحت و سقم آن مطمئن شود چرا که گاهی ممکن است اعتبار، حیثیت و آبروی یک فرد با انتشار خبری نادرست مخدوش شود، اما من کمتر دیده‌ام که در خبرگزاری‌ها میزان صحت یک خبر را نشان دهند.

رسالت رسانه‌ها نقد سازنده است

حجت‌الاسلام منتظری در ادامه خاطرنشان کرد: ما از خبرگزاری‌هایی که در راستای تقویت نظام حرکت می‌کنند انتظار داریم تا واقعیات را با زبان نقد سازنده مطرح کنند.

وی با تأکید بر اینکه رسانه‌ها گاهی در نقد دچار افراط و تفریط می‌شوند، گقت: من کمتر دیده‌ام که خبرگزاری‌ها یک صفحه را به نقد عملکرد مسئولان اختصاص دهند، گاهی نقدها آنقدر شدید می‌شود که به تخریب می‌رسد و گاه آنقدر تعریف و تمجید می‌شود که گویی در رسانه مداحی یک نهاد را می کنند.

رابطه قوه قضائیه با رسانه‌ها چندان گرم و صمیمی نیست

رئیس دیوان عدالت اداری اظهار داشت: من آدم نقد پذیری هستم و معتقدم که باید عملکرد مسئولان را نقد کرد، من حتی از رئیس قوه قضائیه خواسته‌ام که به گزارش عملکرد بنده در مورد دیوان عدالت اداری بسنده نکنند و با بررسی و بازرسی اشکالات کار را به من گوشزد کنند.

وی با اشاره به اینکه در دستگاه‌های اجرایی کمتر به بحث نقد عملکرد می‌پردازیم، گفت: ما در دستگاه قضایی نقیصه‌ای داریم که خودمان هم آن را قبول داریم و آن عدم ارتباط قوی و درست دستگاه قضا با رسانه‌هاست، البته مقدمات رفع این مشکل از سوی رئیس قوهع قضائیه در حال انجام است.

حجت‌الاسلام منتظری با تأکید بر ضعف خبررسانی از سوی قوه قضائیه افزود: متأسفانه با وجود اینکه دستگاه قضا یکی از قوای مهم و تأثیرگذار نظام است اما جایگاه آن در رسانه‌ها جایگاهی ضعیف محسوب می‌شود.

رئیس دیوان عدالت اداری خاطرنشان کرد: بخشی از این ضعف به دلیل این است که اطلاع رسانی در مورد بخش‌هایی از قوه قضائیه امکان پذیر نیست.

وی با اشاره به اینکه رابطه قوه قضائیه با رسانه‌ها چندان گرم و صمیمی نیست، گفت: البته رسانه‌ها هم چندان توجهی به اخبار قضایی ندارند و حتی در جایی شخص آیت‌الله آملی لاریجانی هم در گلایه خود عنوان کردند که اخبار قضایی در رسانه‌ها بعد از اخبار مربوط به اسب دوانی منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه