به گزارش مازند اصناف و به نقل از فارس، آیتالله سید هاشم حسینیبوشهری پیش از ظهر امروز در نشست خبری با بیان اینکه ثبت نام در آزمون ورودی حوزههای علمیه در سال جاری از یکم بهمن تا 25 اسفند ماه خواهد بود، گفت: آزمون هم 29 فروردین سال آینده ساعت 9 صبح به صورت سراسری در قم و سایر شهرها برگزار میشود.
وی ادامه داد: ظرفیت پذیرش در سال جاری حدود 17 هزار نفر است و امیدواریم با توجیهات صورت گرفته و جلساتی که با رسانهها و ائمه جمعه و نیز مراکز آموزش و پرورش برگزار شده، پذیرش کمی و کیفی بهتری نسبت به سالهای گذشته داشته باشیم ضمن اینکه آزمون هم به صورت متمرکز برگزار میشود ولی مصاحبه حضوری بر عهده حوزههای استانی است.
حسینی بوشهری با اشاره به پذیرش طلاب خواهر در حوزههای علمیه افزود: تاکنون آزمون ورودی برای خواهران نداشتهایم ولی باید توجه داشته مدارس علمیه بانوان به تازگی راهاندازی شدهاند و ظرفیت پذیرش در آنها بسیار کمتر از طلاب مرد است؛ مدیریت و شورای سیاستگذاری حوزههای علمیه خواهر به صورت مستقل عمل میکند.
معاون جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در ادامه با اشاره به ارتباط میان حوزهها و دانشگاهها بیان داشت: در برخی دروس که در دانشگاهها ارائه میشوند و در حوزه به عنوان دروس تکمیلی تعیین شدهاند، اساتید دانشگاهی به تدریس طلاب میپردازند.
وی با بیان اینکه اطلاعات عمومی و نمونه دروسی که داوطلبان در طول دوران تحصیل گذراندهاند جزو منابع آزمون ورودی حوزهها خواهد بود گفت: امتحان ورودی برای سراسر کشور خواهد بود و گزینش متفاوتی در قم و سایر شهرها دیده نمیشود و فقط میتوان گفت صاحبان امتیازهای بالاتر در حوزه قم مشغول به تحصیل خواهند شد؛ تمام مراحل ثبت نام در آزمون هم به صورت اینترنتی خواهد بود ولی مکانهایی هم در حوزههای علمیه تعیین شدهاند تا کار ثبت نام را انجام دهند.
حسینی بوشهری با اشاره به تدریس کتاب ولایت فقیه در پایههای مقدماتی حوزههای علمیه افزود: در سطح عمومی حوزه هم بحث ولایت فقیه وجود دارد و جمع قابل توجهی در آن شرکت دارند؛ در سطح درس خارج هم مبحث ولایت فقیه توسط طلاب گذرانده میشود ضمن اینکه کرسیهای آزاداندیشی برپا شده در حوزهها هم در همین راستا فعالیتهایی داشتهاند و مجلس خبرگان رهبری نیز جلسات تبیینی در این زمینه دارد.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به ضرورت تقریب میان مذاهب اسلامی بیان داشت: در گذشته مراجع عظام تقلید عهدهدار این ارتباط بودهاند ولی امروز رهبری و حوزهها با تکامل جایگاهها این وظیفه را بر عهده گرفتهاند و در واقع شخصیتهای حوزوی این کار را انجام میدهند؛ شرایط امروز تغییر یافته و نیازمند ساز و کارهای تحولیافته برای تقریب هستیم.
وی افزود: معاونت بینالملل حوزه هم در سالهای اخیر اساتید حوزوی را به کشورهای اسلامی و غیر اسلامی اعزام میکند؛ در ماههای گذشته میزبان شخصیتهایی از دیگر کشورها بودهایم و دیدارهایی میان آنها با مراجع تقلید صورت گرفته است و این همان ارتباطی است که میان حوزه و مرجعیت و علمای سایر مذاهب اسلامی برقرار شده است.
حسینی بوشهری با اشاره به تحولات اخیر در مصر خاطرنشان کرد: کارهای تقریبی میان حوزه علمیه قم و الازهر به همین دلیل تا حدی متوقف شده و امیدواریم با تغییر فضا در مصر ارتباط بیشتری داشته باشیم.
422 مدرسه حوزوی در سال جاری اقدام به پذیرش طلبه میکنند
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور گفت: امسال 422 مدرسه در سراسر کشور نسبت به پذیرش طلاب در دورههای بلند مدت و کوتاه مدت حوزوی اقدام خواهند کرد.
آیتالله سید هاشم حسینی بوشهری اظهار داشت: شرایط ویژهای برای داوطلبان ورود به حوزهها در سراسر کشور تعیین شده است.
وی افزود: روحانیون و فارغ التحصیلان حوزوی نقش مهمی در هدایت جامعه دارند بنابراین جدیت و همت در تحصیل باید اولویت آنها باشد.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور با بیان اینکه دشمنان اسلام و قرآن هر روز دامنه فعالیتهای خود را گستردهتر میکنند خاطرنشان کرد: آنها با تولید و انتشار شبهات گوناگون دینی و اعتقادی سعی در مسموم کردن فضای جامعه دارند بنابراین حوزهها هم باید به وظیفه سنگین خود در مقابله با آنها آگاه باشند.
وی ادامه داد: هر ساله علاقهمندان به ورود به حوزههای علمیه در سراسر کشور افزایش مییابد بنابراین آموزش صحیح آنها در راستای پاسخگویی مناسب به مردم ضروری است.
حسینی بوشهری خاطرنشان کرد: پذیرش در حوزهها در دو سطح بلندمدت و کوتاه مدت پنج ساله یا همان سفیران هدایت صورت میگیرد و داوطلبان نباید از نظر وضعیت نظام وظیفه مشکلی داشته باشند.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور با بیان اینکه داوطلبان ورود به حوزهها باید شرایط عمومی و اختصاصی ویژهای داشته باشند، عنوان داشت: امتحان ورودی برای دارندگان مدارک سوم راهنمایی، دیپلم و نیز فارغ التحصیلان دانشگاهی برگزار میشود و طرح سئوالات هم متناسب با تحصیلات است.
وی ادامه داد: صلاحیتهای اخلاقی، اعتقادی و اجتماعی در اولویت پذیرش قرار دارد؛ تابعیت جمهوری اسلامی و سلامت جسمانی و روانی هم جزو شروط پذیرش در حوزهها هستند هرچند حوزه علمیه از تحصیل کسانی که نقص عضو داشته باشند جلوگیری نمیکند ولی شکل رسمی تحصیل در حوزه باید دارای ضوابطی باشد تا طلاب پس از آن بتوانند بهتر با مردم ارتباط برقرار کنند.
حسینی بوشهری با بیان اینکه حداکثر سن برای داوطلبان دارای مدرک سوم راهنمایی 18 سال تمام است عنوان داشت: این افراد باید تعهد تحصیل تا پایان سطح یک را بدهند و تحصیل پاره وقت هم مجاز نیست.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور با اشاره به دورههای سفیران هدایت خاطرنشان کرد: دوره دیگری هم برای طلاب این دوره اضافه شده که شامل سطح سه خواهد بود.
وی تعداد مدارس علمیه سراسر کشور در هر دو دوره بلند و کوتاه مدت را 422 مدرسه دانست و افزود: مجوز پذیرش طلبه جدید به هر مدرسه پس از ارزیابیهای دقیق صادر شده است زیرا لازم بود هر واحد شرایط لازم را احراز کند؛ برخی از مدارس هم به صورت مشروط اجازه پذیرش در سال جاری را دریافت کردهاند.
حسینی بوشهری گفت: نسبت به سال گذشته پذیرش طلبه در حوزههای علمیه از نظر کمی افزایش یافته ولی هنوز تا اهداف پیش بینی شده فاصله داریم؛ دانشگاههای ما از نظر زیرساختی امکانات بیشتری از حوزهها دارند و گاهی یک دانشگاه مساحتی به اندازه چند مدرسه علمیه دارد و دلیل این امر بودجههای محدود حوزههای علمیه است.
عضو مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر گسترش حوزههای علمیه در قم و شهرستانها تصریح کرد: هر ساله تقاضا برای پذیرش طلاب جدید از سراسر کشور به ما میرسد ولی در معاونت آموزش برای قبول همه آنها محدودیت وجود دارد؛ علاقه به علم و تحصیلات دینی برای بسیاری افراد دغدغهای جدی است ولی برخی مدارس علمیه ما در خانههای استیجاری مشغول فعالیت هستند.
وی با بیان اینکه سال گذشته 13 هزار طلبه در 418 مدرسه پذیرفته شده بودند گفت: چند هزار نفر به ظرفیت پذیرش طلاب در سال جاری افزوده شده است.
حسینیبوشهری با اشاره به سفارشات صورت گرفته به مدیران استانی برای افزایش پذیرش خاطرنشان کرد: البته مدیریت حوزه بیشتر به گزینش اعتقاد دارد؛ معتقدیم اگر مدیران بتوانند پیش از ثبت نام افرادی را شناسایی کرده و توانمندیهای آنها را مشخص سازند میتوانند به تشویق اینگونه اشخاص برای ورود به حوزه بپردازند و این کار بهتر از آن است که افراد بر اساس اطلاعیهها، در آزمون ورودی ثبت نام کنند به همین دلیل ارتباط با مدیران آموزش و پرورش و شناسایی استعدادها برای ورود به حوزه در دستور کار قرار گرفته است.
ارسال دیدگاه