به گزارش مازند اصناف؛ سهراب حکیمزاده ابیانه اظهار داشت: اگر دولت و به ویژه مسئولان بانک مرکزی برنامهریزی و مدیریت درستی در این بخش نداشته باشند؛ نوسان در قیمت ارز ،صادرات را به طور جدی تهدید میکند.
وی با بیان اینکه فعالان بخش صادرات از ناحیه افزایش قیمت ارز متضرر میشوند، افزود: نوسان شدید در قیمت ارز، قدرت عقد قراردادهای جدید را از فعالان تولید و شرکتهای فعال در بخش صادرات میگیرد.
عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان سمنان، با بیان اینکه عمده بازارهای هدف صادرات استان سمنان، کشورهای همسایه و به ویژه جمهوریهای سابق شوروی هستند، تصریح کرد: اقتصاد در بیشتر کشورهای شمالی ایران، متکی به دولت است؛ لذا نوسان در قیمت ارز و نیز مشکلات بانکی که خوشبختانه با اجرای برجام، مرتفع شده، میتواند تاثیر سویی در روند صادرات به این کشورها داشته باشد.
حکیمزاده با اشاره به شرایط پسا برجام و احتمال تغییر در نرخ ارز تصریح کرد: نوسان قیمت دلار، به ویژه کاهش یکباره آن میتواند صادرکنندگان را با مشکل مواجه کرده و سبب شود که تعهدات آنان روی زمین باقی بماند.
این فعال اقتصادی هماهنگی بین دستگاهها را در تسهیل صادرات به این کشورها موثر دانست و افزود: صادرات یک موضوع یکبخشی نیست و لذا هماهنگی و تعامل بین دستگاهها میتواند نقش مهمی در تسهیل در روند صادرات و متعاقب آن افزایش حجم صادرات داشته باشد.
وی کمک بخش دولتی برای بازاریابی تولیدات این استان را در بازارهای هدف خواستار شد و خاطرنشان کرد: واحدهای صنعتی این استان بهدلیل کوچک بودن و هزینه بالای بازاریابی، به تنهایی قادر به بازاریابی برای تولیدات خود نیستند.
عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان سمنان،با ابراز خرسندی از رفع تحریمها و اجرایی شدن برجام، افزود: با لغو تحریمها، دوباره بازارهای جهانی بهروی تولیدات داخلی گشوده شده و لذا حمایت و پشتیبانی از واحدهای صنعتی و تولیدی استان سمنان در این شرایط میتواند به روند رو به افزایش صادرات در این استان کمک کند.
منبع: تسنیم
ارسال دیدگاه