کسری ۷۰۰ هزار تن برنج در کشور/واردات بی‌رویه به ضرر کشاورزان تمام می‌شود
نماینده مردم آمل در مجلس هشدار داد:

کسری ۷۰۰ هزار تن برنج در کشور/واردات بی‌رویه به ضرر کشاورزان تمام می‌شود

نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نیاز دو و نیم میلیون تنی برنج در کشور گفت: میزان کسری بین ۷۰۰ هزار تا یک میلیون تن است.

به گزارش مازنداصناف، رضا حاجی‌پور شامگاه شنبه در مراسم افتتاح همزمان ۷۶ پروژه کشاورزی در استان مازندران، بر ضرورت مدیریت دقیق و هوشمند واردات برنج به منظور حمایت از کشاورزان داخلی تاکید کرد و خواستار اجرای کامل قوانین مربوط به این حوزه شد.

وی با اشاره به نیاز سالانه کشور به برنج اظهار داشت: تقاضای برنج در کشور به طور متوسط بین ۲ تا ۲.۵ میلیون تن است، در حالی که تولید داخلی به بهترین حالت بین ۱.۲ تا ۱.۵ میلیون تن برآورد می‌شود. این شکاف بزرگ، که چیزی در حدود ۷۰۰ هزار تا یک میلیون تن است، باید از طریق واردات تأمین شود، اما این فرآیند باید به گونه‌ای مدیریت شود که به کشاورزان و تولیدکنندگان داخلی آسیب نرساند.

حاجی‌پور افزود: طبق قانون مصوب مجلس، واردات و توزیع برنج خارجی باید در دو ماه پیش از برداشت و دو ماه پس از آن ممنوع باشد تا بازار داخلی حفظ شود و کشاورزان بتوانند با اطمینان خاطر محصول خود را عرضه کنند. اجرای دقیق این قانون کلید حمایت واقعی از بخش کشاورزی است.

این نماینده مجلس همچنین با اشاره به پیگیری‌های خود برای ارتقای جایگاه شهرستان آمل در مجلس گفت: با توجه به جمعیت و ظرفیت‌های بالای شهرستان، تلاش داریم سهمیه نمایندگی آمل افزایش یابد و دو نماینده در مجلس حضور یابند که امیدواریم این مهم به زودی محقق شود.

حاجی‌پور در بخش دیگری از سخنان خود به چالش‌های موجود در وزارت جهاد کشاورزی پرداخت و تاکید کرد: تفکیک‌های ناپخته و کوچک‌سازی‌های بی‌ضابطه در این وزارتخانه، که ستون اصلی تأمین امنیت غذایی کشور است، آسیب‌های جدی به روند تولید وارد می‌کند و به هیچ عنوان به نفع کشور نیست.

او ادامه داد: در جلسات کمیسیون کشاورزی مجلس این موضوعات را به وزیر جهاد کشاورزی منتقل کرده‌ام و از دولت خواسته‌ام که در ساختار و سیاست‌های کلان وزارتخانه تجدید نظر اساسی انجام دهد تا وزارت جهاد کشاورزی بتواند وظایف حیاتی خود را به بهترین نحو انجام دهد.

رضا حاجی‌پور در پایان ابراز امیدواری کرد که با همکاری تمامی دستگاه‌ها، سیاست‌های حمایتی به گونه‌ای پیش برود که کشاورزان داخلی بیش از پیش در مسیر رشد و توسعه قرار بگیرند و امنیت غذایی کشور تضمین شود.

انتهای خبر/


ارسال دیدگاه