سه راهکار قرآنی برای گشایش در معیشت

سه راهکار قرآنی برای گشایش در معیشت

<p><span style="font-family: Tahoma;">قوانين حاكم بر طبيعت، به نوعى است كه انسان مى تواند بر آن سلطه داشته باشد و آن را در اختيار بگيرد. اگر خداوند آن را رام نمى ساخت...&nbsp;&nbsp;&nbsp; <br /> <br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ بر اساس آموزه های دینی رزق و روزی همه انسان ها بدست خداوند متعال و تقسیم شده است. اما این موضوع نباید سبب کسالت یا تنبلی شود زیرا اگرچه توسعه يا تنگي رزق و معيشت در دست خداست ليكن انسان نبايد از تلاش باز ايستد. خداوند در قرآن فرمان مي دهد که: «ابتغوا من فضل‌الله» "به سراغ فضل الهي برويد و براي كسب مال تلاش كنيد." (سوره جمعه، آيه ۱۰) همان خداوندی که رزق انسانها را معین و تقسیم نموده راه هایی نیز برای کسب آن در زمین گذارده است. لذا نباید آنقدر درگیر کسب روزی و مال شویم که از آخرت غافل گردیم و همچنین نباید به کلی دست از کار بکشیم و منتظر روزی خود از آسمان باشیم!


در آیه ۱۰ از سوره اعراف می خوانیم:
«وَ لَقَدْ مَكَّنَّاكُمْ فِي الأَرْضِ وَ جَعَلْنَا لَكُمْ فِيهَا مَعَايِشَ قَلِيلاً مَّا تَشْكُرُونَ.»
«در زمين جايگاهتان داديم و راههای معيشتتان را در آن قرار داديم و چه اندک سپاس می گزاريد.»
***
* سه نکته:حق بهره برداری از امکانات دنیا برای همه
خداوند متعال در آیه فوق می فرماید که حق بهره گيرى از امكانات زمين، براى همه‏ انسان هاست و مخصوص گروه خاصى نيست. آفرينش زمين و شرايط آن (از نظر گردش، حرارت، نور، جذب و دفع آبها و گياهان، قبول فضولات و تحويل سبزى ها و ميوه ها و...) نیز به گونه اى است كه انسان مى تواند در آن نيازمندى هاى خود را برطرف كند.


** تا تو نانى به كف آرى و به غفلت نخورى
قوانين حاكم بر طبيعت، به نوعى است كه انسان مى تواند بر آن سلطه داشته باشد و آن را در اختيار بگيرد. اگر خداوند آن را رام نمى ساخت، بشر به تنهايى قدرت مهار كردن و بهره گيرى از آن را نداشت. زمين، در اختيار و مسخّر انسان قرار داده شده تا به رشد و كمال برسد و معيشت خود را تأمين كند. سعدى مى گويد:
ابر و باد و مه خورشيد و فلك در كارند
تا تو نانى به كف آرى و به غفلت نخورى


*** سه راهکار قرآنی برای گشایش در معیشت
قرآن کریم به ما راه توسعه و کسب معیشت را می آموزد. برای نمونه:
- شکرگزاری: «اگر شکرگزاري کنيد، (نعمت خود را) بر شما خواهم افزود.» (سوره ابراهيم، آيه ۷)
- استغفار: «از پروردگارتان استغفار كنيد، او براي شما باران مي فرستد.» (سوره هود، آيه ۵۲)
- تقوای الهی: «هركه نسبت به خدا پروا داشته باشد، او را از بن بست نجات داده و از راهي كه محاسبه نمي كند، روزي مي دهد.» (سوره طلاق، آيه ۲ و ۳)

 

 

تراز


ارسال دیدگاه